Kaleva yllätti B-pojat

Flanelsin B-poikien syyskauden kovaotteluruuhka saatiin päätökseen lauantaina Heinolassa. Salibandyn aluesarjassa Lahden Kaleva onnistui yllättämään Flanelsin maalein 3-4, mutta Jäppärän kaato sujui nuottien mukaisesti 8-3.

Kaleva tiedettiin etukäteen sarjan passiivisimmaksi joukkueeksi, joka panostaa ainoastaan oman maalin sumputtamiseen ja teräviin vastahyökkäyksiin. Kaikki kunniavastustajalle, sillä se toteutti pelikirjaansa jälleen kerran kurinalaisesti.

– Saimme vetoja, mutta emme päin maalia. Lopussa oli useita paikkoja tehdä voittomaali, mutta viimeistely ontui. Vielä kovemmalla liikkeellä olisimme voineet viedä tämän taiston, arvioi edustuksen kokoonpanossa ollutta Antti Saarta kapteenina paikannut joutsalainen Jussi Jokinen.

Jäppärällä sen sijaan ei juurikaan ollut aseita Flanelsia vastaan. Kahdessa erässä Flanels paukutti neljä maalia ja ottelu ratkesi siihen. Piirua paremmalla viimeistelyllä ja huolellisuudella enempäänkin olisi ollut saumoja.

– Jäppärä -ottelun alku oli hieman kankea, mutta kun maaleja alkoi tulla, niin se helpotti kummasti. Välillä lepsuiltiin liikaa omassa päädyssä, ja viimeistelykään ei ollut meidän omaa luokkaa, joten tältä peliltä olisi voinut odottaa enemmän. Voittoon pitää kuitenkin aina olla tyytyväinen, Jokinen korostaa.

Joutsalainen laitahyökkääjä Kalle Heiska oli Flanelsin tehokkain, 3+3. Jokinen oli liki yhtä tehokas, 3+2.

B-pojilla on edessään reilun kuukauden mittainen tauko. Sen jälkeen aluejatkosarja jatkuu tiiviinä, kun pelejä on kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Neljäs turnaus pelataan helmikuun lopussa. Sen jälkeen sarjan voittaja pääsee SM- play off -karsintaan, joten panosta riittää.

Kaleva-tappio aiheutti jatkoon pääsyn kannalta hieman hankaluuksia, mutta kun jäljellä on kokonainen sarjakierros, on myös sarjavoittoon vielä täydet mahdollisuudet.