Käänteentekevä salibandyviikonloppu?

Salibandyn kiivas pelitahti jatkuu jälleen ensi viikonloppuna. Reissussa on kaikkiaan 3 sarjajoukkuetta. Kyseessä on monella tapaa mielenkiintoinen ja mahdollisesti jopa käänteentekeväkin viikonloppu.

Edustusjoukkue matkaa sunnuntaina Muuramen superleveälle parketille (yli 20 m), jossa avausottelussa vastassa on sarjanousija Rento Lakaisu Team Vaajakoskelta sekä sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä kotijoukkue, ex-liigapelureita ”vilisevä” Yritys.

Flanelsin terveystilanne on tämän hetkisen tiedon mukaan parempi kuin 2 viikkoa aiemmin Tampereella. ReLan Flanels kohtasi viime kaudella kahdesti kotona Sysmässä, joista saldona voitto ja tappio. Yrityksen Flanels on kohdannut viimeksi muutama kausi takaperin nelosessa. Alkukauden 4 voitolla aloittanut Yritys on menestynyt erityisesti kokeneiden ja taitavien pelureiden ratkaisutilanneosaamisen sekä erinomaisesti hallussa olevan ”V-koodin” avulla.

B-pojat aloittavat Hollolassa lauantaina aluejatkosarjan. Vastassa on Kotkan Reipas sekä vanha tuttu Kosken Dynamo. Flanels on uusien haasteiden edessä, sillä keskushyökkääjä Mikko Aaltonen on oman ilmoituksensa mukaan loppukauden sivussa ja etsii uutta seuraa. Aluejatkosarjassa on panoksena pääsy taistelemaan SM-mitaleista play off -karsintojen kautta.

Flanels D93-pojat, eli Mäyrät matkaavat sunnuntaina Mäntyharjulle, jossa vastassa on 2 kokonaan uutta tuttavuutta: kotijoukkue MäVi ja KoHo. Mikäli näistä otteluista irtoaa voitot, jatkaa D93-pojat kärjen tuntumassa. Muussa tapauksessa joukkue jatkanee keskikastin tuntumassa.

Edustuksen kapteeni Arto Vainiomäki, millä tavoin Muuramen poikkeuksellisen leveä kaukalo vaikuttaa peliin?

Puolustuspeli tulee näyttelemään isoa osaa leveässä kaukalossa. Varsinkin poikittaissyöttöjen ennakoiminen ja pelinluku tulee olemaan isossa roolissa neljän pisteen metsästyksessä. Yritys on ehdottomasti suurin hyötyjä, kun ovat tottuneet pelaamaan leveällä kentällä.

Joukkueesi on pelannut varsin liikkuvaa peliä. Se syö paljon voimia pelaajilta, erityisesti kun käytössä on ollut ”painottava peluutustaktiikka”. Riittääkö liike huippukovaa Yritystä vastaan ja entä jos ReLa yrittää pudottaa tempoa pelistä pois?

Liikkeen on riitettävä. Kauden alusta asti on ollut jokaiselle selvää, että jos peli sujuu, vastuutakin tulee. Tampereella JU:ta vastaan avainsanaksi nousi lyhyet vaihdot, jolloin pelitempo saatiin riittäväksi. Uskoisin saman tepsivän ReLaa vastaan.

B-poikien kapteeni Antti Saari, näyttää siltä, että joukkueesi joutuu pelaamaan loppukauden pääsääntöisesti 2 kentän taktiikalla. Onko pelitapaan tiedossa muutoksia?

Tuskin. Olemme muutenkin tahkonneet koko kauden 2 kentällä ja parilla kiertävällä pelaajalla. Enemmän pitäää nyt panostaa jaksavuuteen ja ettei jokaisen pallon perää lähdetä 110 lasissa.

B-poikien turnausjärjestelmää on viime aikoina kritisoitu, kun peräkkäisiä turnausviikonloppuna on tullut ja tulee paljon. Vaikuttiko tämä oman joukkueesi suorituksiin ja mitä mieltä itse olet asettelusta?

En usko että on vaikuttanut. Tottakai sitä toivoisi, että turnaukset olisivat tasaisin väliajoin eikä hirveitä taukoja tulisi. Pelirytmi katoaa herkästi. Tilanne on kuitenkin kaikille sama.

D93-poikien valmentaja Jussi Jokinen, joukkueesi kohtaa sunnuntaina 2 uutta vastustajaa. Minkälaista analyysiä niistä on tässä vaiheessa tehtävissä?

Vaikea sanoa. Molempia lähdetään ehdottomasti voittamaan. MäVi ei ole kovin vahvasti aloittanut. Takki ei kuitenkaan saa olla missään tapauksessa auki.

Puolustuspäässä Mäyrät ovat olleet kovia alkaneella kaudella. Onko pelikirjaa painotettu tältä osin vai mistä vähämaaliset pelit ovat peräisin?

Puolustuspäähän saatu hartolalainen Tatu Kiiski on osoittautunut vahvistukseksi. Myös maalivahtipeli on ollut onnistunutta. Ennen kaikkea harjoittelussa on kuitenkin painotettu puolustuspään pelaamisen tarkkuuden tärkeyttä.