Juhlakausi käynnistyi täydellä pistepotilla

Flanelsin miesten joukkueen ja samalla koko seuran 20-vuotisjuhlakausi käynnistyi asianmukaisesti kahdella voitolla Lahdessa. Suurhallissa pelatuissa otteluissa Flanels kukisti ensin kausalalaisen SC Jenga Teamin maalein 5-6 ja toisessa kamppailussa kaatui Inkeroisten Liikuntaseura JPS-75 puhtaasti maalipistein 5-0.

Päivän tehokkain oli yhden maalin ja yhteensä kolme tehopistettä napsinut laitahyökkääjä Vesa Hurri. Avausottelussa 13 kertaa torjunut ja toisessa ottelussa 14 laukauksessa pallon eteen venynyt maalivahti Aleksi Luri nappasi siis jo kauden 2. pelissä sesongin 1. nollapelin. Myös nuorten pelaajien esiinmarssi oli yksi päivän positiivisimmista anneista.

Päävalmentaja Tatu Kiiski oli toki tyytyväinen täyteen pistepottiin, mutta näki vielä paljon kehityskohteita.

– Pelialusta tuotti yllättäen hieman ongelmia, eikä pallollinen peli lähtenyt oikein rullaamaan tänään. Avausottelussa pallollinen peli jopa heikentyi loppua kohti, mutta onneksi voitto kaivettiin, arvioi Kiiski.

– JPS-ottelussa selkeä parannus, ja omissa pakotettiin kaveri pyörimään laidoilla. Hyvä puolustuspeli johti myös parempaan hyökkäämiseen, hän jatkoi.

Sarjataulukko ja tulospalvelu.

Heinonen ratkaisee 8 sekuntia ennen loppua

6.10.2018 Lahti
SC Jenga – Flanels 5-6
Vesa Hurri 1+2, .Kari Kuurne 2+0, Tino Salmela 2+0
Aleksi Luri 13 t.

Kahden erän jälkeen Flanels johti ottelua 0-3, mutta peliin oli alkanut ilmestyä huolestuttavia elementtejä: pelintekeminen ei oikein lähtenyt uomiinsa. Onneksi maaleja oli syntynyt mainitut kolme kappaletta.

Päätöserä oli se kuuluisa ratkaiseva erä. Jenga oli vahva, sillä se mätti yhteensä 5 maalia. Ensin Jenga hivuttatui 2-3-kantaan. Flanels iski 2-4:ään, mutta jälleen tuli Jenga maalin päähän. Ja taas iski Flanels, ja taas tuli Jenga maalin päähän, ja lopulta tasoihin ajassa 43.24. Tasuriko tästä sitten tuli?

Ei tullut, sillä ajassa 44.24 Flanels pääsi ylivoimalle. Päävalmentaja Kiiski käytti aikalisän. Peliaikaa oli jäljellä vain kymmenkunta sekuntia, kun Niko Heinonen voitti Tuukka Jussilan passista syntyneen irtopallon keskialueella ja sijoitti pallon yläpömpeliin Pekka ”Posti” Soilun tehdessä maskia. Voittomaali merkattiin aikaan 44.52 ja voiton juhlat saivat alkaa.

Haalariosasto hoitaa hommat

6.10.2018 Lahti
Flanels – JPS-75 II 5-0
Martti Paaso 2+0, Samuli Röksä 1+1.
Aleksi Luri 14 t., 0-peli.

Toinen ottelu JPS-75:sta vastaan oli selkeämmin Flanelsin hallussa. Flanels vei avauserän 1-0, ja maalasi sitten toisessa ja kolmannessa erässä kahdesti. Paikkoja olisi ollut enempäänkin. Vastustajan puolestaan Flanels piti tiiviisti pois pahemmilta paikoilta.

Ilonaihe oli kolmoskenttä, jossa jokainen ukko pääsi tehoille. Uran 1. runkosarjamaalit merkattiin niin Samuli Röksälle kuin cup-kierrokset keskivartalovamman vuoksi levänneelle Martti Paasolle. Ja saman tempun teki myös kakkosvitjan Aapeli Karppinen.

Jatko

Sarja jatkuu 27. lokakuuta Viialan liikuntahallissa Kouvolassa. Vastassa ovat kouvolalainen Tuohikotin Rannanpojat sekä Haminan Salibandyseura.