Joukkue isolla J:llä

Vuoden viimeinen turnaus pelattiin tutuksi tulleella Vaajakosken liikuntahallilla. Vastassa olivat tutut joukkueet: TiPa Tikkakoskelta, Urho Äänekoskelta ja FCV Kotkat Vaajakoskelta.

TiPan kanssa pelatut aiemmat kaksi peliä ovat olleet Flanelsin hallintaa, niin myös nyt. Vastustajalla ei ollut missään vaiheessa mahdollisuuksia voittoon, sillä Flanelsin peli oli jopa silmiinpistävän hienoa katsottavaa. Pallo liikkui hienosti mieheltä toiselle ja myös hienoja yksilösuorituksia nähtiin useita. Lopputulos, Flanelsin voitto 2-9 oli ansaittu.

Toisessa pelissä tiedettiin vastustajan olevan hieman kovempi, vaikka edellinen kohtaaminen voitettiinkin.
Ensimmäinen erä olikin tasaista puurtamista, mutta hienot suoritukset eivät loppuneet ensimmäiseen peliin. Uurastuksen palkintona oli lopulta 3-1 voitto.

Viimeiseen peliin valmistauduttiin mm. käymällä tiukkaa keskustelua katsomossa Vaajakosken poikien kanssa. Voitot olivat aiemmista turnauksista tasan 1-1, joten nyt piti saada parempi selville.
Kuten aina, myös nyt oli peli Kotkia vastaan vauhdikasta ja tiukkaa. Jostain syystä näissä peleissä tulee aina esille se, että tuomarin pitäisi puuttua enemmän joihinkin tilanteisiin. Tämä lienee juuri tuon vauhdin takia, jolloin kumpikin yrittää kaikkensa ja ”osumia” tulee enemmän. No, ei se peli tuomariin kaatunut, kyllä Kotkat oli hieman parempi, maalithan sen kertovat. Edes lopussa maalivahdin pois ottaminen ei auttanut Flanelsia tekemään kavennusta. Syyskierroksen viimeinen peli siis FCV:lle lukemin 4-2.

Mutta kyllä jäi hyvä maku tästä viimeisestä turnauksesta. Saimme jälleen yhden uuden maalivahdin, kun Matti Nurminen kokeili ensimmäistä kertaa maalivahdin hommaa kahdessa pelissä. Matti onnistui hyvin täyttämään paikkansa.

Toinen ilonaihe on koko joukkueen osallistuminen pisteiden saalistamiseen. Jesse Järvinen ja Mikko Nummela onnistuivat hienosti tekemään yhteensä kolme maalia mieheen, mutta myös muiden saamat pisteet maaleista tai syötöistä osoittavat, että joukkue ei ole vain yhden ketjun varassa.

Kolmantena, ehkä tärkeimpänä on pidettävä kuitenkin sitä yleisilmettä, joka joukkueesta näkyy. Pojat kannustavat toisiaan ja antavat myös toisilleen mahdollisuuden kentällä. Tämä näkyy siinä, että palloa ei enää yritetä yksin työntää väkisin ”lihamuurin” läpi vaan pelataan pallo vapaaseen paikkaan syöttämällä se kentän toiselle puolelle, jossa toinen saattaakin olla paremmassa paikassa kuin itse on.

Enää ei voi puhua laumasta yksittäisiä ”Tiikerinpentuja” vaan joukkueesta, joka yhdessä tekee töitä saadakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Jos syyskierroksella ollaan saatu näin paljon edistystä aikaan, mitä se tarkoittaakaan kun huhtikuussa ollaan kauden viimeisessä turnauksessa kotihallissa. Kannattaa varata paikat ajoissa…

Turnaustilastot

Vaajakoski 12.12.
TiPa – Flanels 2-9
Flanels – Urho 3-1
Flanels – FCV Kotkat 2-4
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano

Mikko Nummela 3+0
Jesse Järvinen 3+0
Eetu Oksanen 1+0
Jerry Heino 1+3
Markus Nieminen 1+2
Toni Toivonen 0+1
Valtteri Weijo 0+0
Matti Nurminen (mv TiPa ja FCV-pelit) 0+0
Jerry Järvinen 2+1
Oskari Oittinen 1+2
Eemeli Sarvilinna 0+1
Leevi Halttunen (mv Urho-peli) 0+1
Mikko Kärnä 2+0

Poissa tällä kertaa:
Jiro Heino
Aksel Nicklen
Riku Hokkanen
Kalle Kaitamäki

Kentälliset turnauksen alussa

Hyökkäys:
Jerry Heino – Mikko Nummela – Jerry Järvinen
Markus Nieminen – Mikko Kärnä – Eetu Oksanen
Eemeli Sarvilinna – Jesse Järvinen –
Puolustus:
Leevi Halttunen – Oskari Oittinen
Valtteri Weijo – Toni Toivonen

Jatko

Joululoman jälkeen suunnataan jälleen kerran kohti pohjoista:
Vaajakoski 16.1.
14:35 Flanels – Happee
15:45 FCV Kotkat – Flanels
16:20 Leppä – Flanels