Jännitysnäytelmää Killerillä

Flanelsin miehille ropsahti kaksi sarjapistettä lauantaina Killeriltä. Tällä kertaa ohjelmassa oli kaksi todellista jännitysnäytelmää, jossa ensimmäisessä Flanels koki karvaan tappion Fiilikselle ja otti toisessa mitä maukkaimman voiton Jyväskylän Nousu II.

Avausottelu oli Fiilistä vastaan oli Flanelsin hallintaa. Mutta. Tässäkin lajissa maalipisteet ratkaisevat – ruuti oli todella kuivaa, mutta tähtäys heikkoa. Vastustaja oli terävä erityisesti vastaiskuissa, joten ottelussa edettiin tasalukemissa päätöshetkille.

Flanels ampui suoranaista rumputulta Fiilis-maalille koko tehokkaan kolmen viimeisen minuutin ajan. Sitten pallo lipsahti vastustajalle, roikkopallo pomppi lämpi Flanels-pakin ja Fiilis-ukkeli sujutti summerin soidessa pallon pömpeliin. Tuomarit miettivät hetken ja tuomitsivat päätösmaalin syntyneeksi ajassa 44.49 ja siten 4-3-voiton Fiilikselle.

Toisessa matsissa sama hyvä ote peliin jatkui, joskin myös Nousu kehitteli ajoittain mukavaa hyökkäyspeliä. Kaksinkamppailut olivat kovia ja jalkaa sai käyttää tilanteissa, jotta ehti.

Myös nyt Flanelsilla oli rutkasti maalipaikkoja. 1-2-tilanteessa esimerkiksi Flanels järkkäsi kahteen peräkkäiseen vaihtoon tolpan, riman ja pari muuta tonttia, joilla matsin olisi voinut ratkaista. Sitten tuli Nousu, joka käänsi pelin 3-2-johdoksi. Hetken näytti jo huonolta, mutta Joel Lahti iski ensin rankkarista tasoihin ja muutama kymmenen sekuntia ennen loppua Teemu Sipiläinen nousi alivoimalla maalille ja sujautti komean yp:n Jakke Kosunen syötöstä. Näin voitto Flanelsille maalein 3-4.

Flanelsin kokonaiskuva oli selvästi parempi ja tasaisempi kuin sarja-avauksessa viikko takaperin. Vielä jäi parannettavaa, ainakin avauspelaamiseen on saatava lisää jalkaa ja syvään hyökkäyspelaamiseen lisää syöttösuuntia sekä nopeita syöttöjä.

Turnaustilastot

1.10.2011 Killeri
Fiilis – Flanels 4-3(x-x, x-x, x-x)
Nousu II – Flanels 3-4 (x-x, x-x, x-x)
Peliaika 3 x 15 min tehoton.

Kokoonpano
Päivitetään

Ei kokoonpanossa
Huikko Pekka, henk. koht. syy
Virtanen Kimmo, loukkaantunut
Palvaila Jaakko (mv.), matkalla
Kiiski Tatu, loukkaantunut

Kentälliset otteluiden alussa

I Kuurne – Vainiomäki – Kotimäki
II Weijo – Keihäsniemi – Suuronen
III Kosunen – Lahti – Suomalainen

1. Soilu – Mutkala
2. Nyberg – Sipiläinen

Jatko

22.10.2011 Vaajakoski
15:00 Flanels – KonnU
17:00 Flanels – SB Pommak X