Jälkimmäisestä kotiesiintymisestä täydet pisteet

Kauden toinen ja samalla viimeinen kotiturnaus pelattiin lauantaina 11.2. Turnauksen alla valmentajalle aiheuttivat päänvaivaa pelaajia kaatava flunssa-aalto sekä muut loukkaantumiset. Lopulta ensimmäiseen peliin saatiin kasaan kohtuullinen kahdeksan kenttäpelaajan ja maalivahdin kokoonpano.

SC Luppo vs. Flanels

Turnauksen avauspelissä pelattiin tuttua vastusta SC Luppoa vastaan. Nopealla silmäyksellä myös Lupon vaihtopenkki näytti suunnilleen yhtä väljältä kuin Flanelsinkin tuomarin viheltäessä ottelun käyntiin. Flanels sai hyvän alun ottelulle, kun Heidi Mutkala avasi maalinteon Maiju Maunulan syötöstä jo alle minuutin pelin jälkeen. Ensierä oli papereissa vierasjoukkueena esiintyneelle kotijoukkueelle vahva ja erätauolle mentäessä taululla komeilivat 0-4 lukemat. Maalintekijöinä Katariina Huuskola, Essi Tarhanen ja Mutkala toistamiseen. Syöttöpisteitä kirjattiin Johanna Oksaselle ja Tiia Norolalle.

Toisessa erässä nähtiin yksi maali, jossa viimeistelijänä toimi Maunula. Norola kirjasi maaliin ottelun toisen syöttöpisteensä. Ottelu jatkui vahvasti Flanelsin komennossa ja joukkue rytmitti peliä aika ajoin mallikkaasti. Lisämaaleja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Milli Löfgrén pääsi nollapelissään kohtuullisen helpolla, vaikka muutaman vaarallisen tilanteen Luppo saikin aikaiseksi.

Lopputulos Flanelsille 5-0 ja kaksi sarjapistettä lisää sarakkeeseen.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283006/yhteenveto


TiPa vs. Flanels

Iltapäiväpelissä kohdattiin TiPa, joka vaikutti päivän ensimmäisessä pelissään erittäin energiseltä ja vauhdikkaalta. Tiedossa oli siis aivan eri tempoinen ottelu kuin aamulla. Ottelussa riittikin vauhtia ja kovaa kamppailemista. Flanels sai tärkeän lisäyksen kokoonpanon, kun avauspelistä poissa ollut Sanni Nyberg otti oman paikkansa keskikaistalta.

Ottelun avauserässä edettiin vauhdikkaan tasapuolisesti, kunnes TiPa avasi maalihanat ajassa 09:53 vapaalyönnistä. Flanels odotti vielä vihellystä, kun pallo löytyi jo maalin ylänurkasta. Hetkellinen nukahdus nollattiin kuitenkin nopeasti ja palattiin omaan pelisapluunaan. Maalinteko meinasi silti käydä jälleen haasteelliseksi, vaikka pelikontrolli saatiinkin omiin käsiin pallonhallinnan myötä. Erätauolle mentiin TiPan johtoasemassa.

Kakkoserä olikin sitten valmennuksen silmin päivän vahvin esitys, joka myös palkittiin kahdella maalilla. Tätä edelsi Flanelsin alivoimanelikon onnistunut jäähyn tappo Nybergin istuessa rangaistusta estämisestä. Noin puolitoista minuuttia rangaistuksen loputtua Flanels kierrätti onnistuneesti pelipaikkojaan ketjun sisällä ja viivassa pelanneen Katariina Huuskolan laukauksen ohjasi maalin edestä TiPan verkkoon puolustaja Essi Tarhanen. Erässä nähtiin vielä toinen Flanels-maali, kun Nyberg vei joukkueen johtoon ajassa 26:19.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä yksi maali, jonka viimeisteli jälleen Nyberg Maunulan syötöstä. Lisäosumiinkin oli mahdollisuuksia, mutta TiPan laadukas maalivahtipeli ja maaliraudat pitivät maalilukeman maltillisena. Puolustuspäässä pystyttiin pitämään vastustaja pois paremmilta maalipaikoilta ja loput hoiti hyvin pelannut Milli Löfgrén. Lopputuloksena Flanelsin 3-1 voitto.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283012/yhteenveto

Koutsin yhteenveto

Runkosarjan viimeinen pelikuukausi alkoi kotiturnauksesta ja neljä pistettä oli se, mitä lähdettiin hakemaan. Tavoitteeseen mentiin ja vielä kelvollisella peliesityksellä, joten valmennus on syystäkin tyytyväinen. Kautta on jäljellä neljä peliä, joiden merkitys on sarjasijoituksen kannalta merkittävä. Toiveissa on, että flunssa-aalto on pian takana päin ja muista loukkaantumisista toivutaan pelikuntoon mahdollisimman pian.

Pelillisesti kotiturnaus antoi lisädataa siitä, miten pelaamalla näitä pelejä voitetaan. Pallonhallinta on parasta puolustamista ja tällä haavaa se onnistui hyvin. Myös suuremmat virheet pystyttiin lauantaina pitämään minimissä. Hyökkäyspäässä aletaan löytämään monipuolisempia ratkaisuja ja puolustajien tuottamat pörssipisteet ovat myös kasvussa. Puolustajista Maiju Maunula ja Essi Tarhanen ovat löytäneet hyvän maalivireen. Heidi Mutkala tuottaa jatkuvaa päänvaivaa vastustajan puolustukselle ja on myös osunut viime aikoina hyvin maalipuiden väliin. Joukkueen pelaaminen on ottanut askeleen parempaan, kun on hyväksytty tietyt salibandyn lainalaisuudet ja alettu käyttämään niitä edukseen. Lisäksi on opittu liikkumaan paremmin viisikkona molempiin suuntiin.

Lauantaina rosterista puuttuivat Mia Reponen, Henriikka Norola sekä Anu Ihanajärvi, joiden odotetaan olevan avauksessa jo seuraavassa turnauksessa.

Kausi jatkuu 25. helmikuuta Keljonkankaalla, jossa kamppaillaan tärkeistä sarjapisteistä. Vastassa ovat kovavireinen KuuMat ja muuramelainen MuurY.

-vk-