Itseluottamus koetuksella

Flanelsin ykkösjoukkueelle merkattiin jo kauden toinen pisteetön turnaus. Lauantaina Vaajakoskella se hävisi ensin isäntäjoukkue Probellille maalipistein 4-0 ja jyväskyläläiselle Ikhtykselle 9-4.

Tunnelma Flanels-pukukopissa oli turnauksen jälkeen varsin apea. Lataus ja henki salibandyotteluissa oli jälleen kerran erinomainen, mutta tulosta ei vaan saatu taaskaan aikaiseksi.

Silmin nähtävää on myös se, että poikain itseluottamus maaliteon suhteen on ollut alkukauden mittaan kovalla koetuksella, eikä siihen tullut muutosta nytkään. Maalipaikkoja luotiin jälleen runsaasti, mutta tolppien väliin pääsy tuntuu kovin haastavalta.

Probellia vastaan avauserä mentiin 0-0 ja toisessa kaveri iski kahdesti. Parhaat maalipaikat Flanels rakensi kahdessa ensimmäisessä erässä osumatta niistä kertaakaan. Niitti tuli päätöserän viime hetkillä, kun Probelli iski ensin Flanelsin avopaikan jälkeisestä vastaiskusta ja hieman myöhemmin Flanelsin vaihtosekoilun tuoksinassa.

Ikhtys-ottelun ratkaisi vastustajan tehokkuus vastaiskuissa ja karvauspelissä. Keskialueelta se käänsi hyökkäyksen ja teki maalipisteen peräti kuuteen kertaan. Päädyn painekarvauksella se sai aikaiseksi kaksi osumaa. Vähintään yhtä moneen osumaan oli paikat myös Flanelsilla, erityisesti kahdessa avauserässä, kolmannen mennessä enemmän tai vähemmän räpeltämiseksi.

Flanelsin parhaimmista on jälleen hankala nimetä. Kokonaisuutena tasaisimmin pelasi kapteeni Vainiomäen johtama viisikko (Huikko, Heinonen, Saari, Kärnä), joka päästi taakseen ainoastaan 1 tai 2 osumaa, muttei toisaalta kyennyt tekemäänkään kuin yhden.

18-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Eric Slant osoitti jälleen olevansa kehittymässä idioottivarmaksi peruspakiksi. Ykkösvitjan Niko Heinonen uurasti hänkin esimerkillisesti, mutta palkittiin harmittavasti vain yhdellä maalipisteellä.

Kun sarjaa on pelattu 8 kierrosta on Flanelsilla plakkarissa vasta 3 sarjapistettä. Se on ehdottomasti liian vähän. Edessä on nyt reilun kuukauden tauko, joka tulee enemmän kuin tarpeeseen. Joulutauolle on syytä keksiä ohjelmaa, joka paitsi avaisi maalihanat myös toisi varmuutta peruspallonhallintapeliin.

Turnaustilastot

Probelli – Flanels 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Flanels – Ikhtys Jkl 4-9 (1-3, 1-3, 2-3)

Kokoonpanossa
Hurri P. (a) 1+1, 2min
Seppälä J. (a) 1+0
Kämppi V. 1+0
Heinonen N. 1+0
Vainiomäki A. (c) 0+1
Saari A. (a) 0+1
Suuronen H. 0+1
Huikko P. 0+0
Weijo O. 0+0
Tonteri A. 0+0
Slant J. 0+0
Kosonen H. 0+0
Heiska K. 0+0
Jokinen J. 0+0
Suuronen I. 0+0, 2min (kärsi joukkuerangaistuksen)
Kärnä O. 0+0, 2min
Gyldén R. 0+0
Tabell P. 0+0, mv (Ikhtys-ottelu 7min, 30s)
Onali J. 0+0, mv (Probelli-ottelu kokonaan, Ikhtys-ottelu 37min, 30s)

Ei kokoonpanossa
Ei poissaolijoita

Jatko

Sarja jatkuu 13.1.2008 kotiturnauksella Joutsassa, jossa vastaan asettuvat sarjakärki Tikkakosken Pallo (klo 13.00) sekä Blasters (klo 16.00).