Info maalivahtien varusteista

Info maalivahtien varusteita koskien kaudella 2017-2018.

Henkilökohtaiset varusteet

Kilparyhmillä / sarjaan osallistuvien ryhmillä on maalivahdeilla seuran hankkima henkilökohtaisessa käytössä oleva varustus. Seura hankkii muun varustuksen pl. kengät. Asut uusitaan käytön ja kulumisen mukaan 2-3 vuoden kierrolla, kuluvimmat suojat kuten polvisuojat ja hanskat kulumisen mukaan.

Lisäksi eräillä aktiivisesti / säännöllisesti kilparyhmien tai harrasteryhmien vuoroilla maalivahtina pelaavilla on myös seuran hankkima, henkilökohtaisessa käytössä oleva asu.

Seuralla on varastoituna uusia varusteita (mm. polvisuojia, hanskoja) sekä kypärien pehmikkeiden vaihtosarjoja. Vaihtovarusteet päätyvät yhteiseen käyttöön, mikäli niissä on käyttöikää jäljellä.

Henkilökohtaisessa käytössä olevista maalivahdin varusteista tulee pitää riittävää huolta. Tämä tarkoittaa mm. kuivaamista käytön jälkeen sekä säännöllistä pesua. Myös esim. maalivahdin kypärät ruuvit kannattaa kiristää n. 1 kk välein.

Yhteiskäytössä olevat varusteet

Seuran varastossa on puolestaan yhteisessä käytössä olevat maalivahdin varusteet. Näiden käyttö on verraten vähäistä, painottuen mm. harrasteryhmiin ja tilapäisiin maalivahteihin.

On erittäin tärkeää, että näitä varusteita käytettäessä huomioidaan seuraava ohjeistus:

  • Käyttäjä malttaa valita itselleen oikeankokoiset varusteet
  • Eri kokoisia asuja ei sekoiteta keskenään, vaan pidetään ne lajiteltuna
  • Varusteet palautetaan lajiteltuna paikalleen vuoron jälkeen

Varastosta on saatavilla tällä hetkellä kokoja XXXS-asuista aina L-koon, tarvittaessa XL-kokoon saakka.

Hengareissa säilytetään housut, panssari ja paita, jotka pääsääntöisesti ovat aina samaa kokoa (eräin poikkeuksin, mm. yhteen Excelin asuun kuuluu lisäsuojahousut).

Muovilaatikossa säilytetään polvisuojat, joita on myös kaikenkokoisia. Malta etsiä ja valita itsellesi samaa kokoa oleva pari.

Hanskat ja alasuojat ovat sinisessä säkissä. Malta etsiä ja valita itsellesi sopivat ja samaa kokoa / mallia oleva hanskapari. Alasuojia on jr- ja sr-kokoa.

Kypäriä on alahyllyllä, useita kokoja.

Ryhmien ohjaajat / valmentajat / jojot tarkastavat aina oman vuoron jälkeen, että varastosta lainatut varusteet on palautettu ja lajiteltu asianmukaisesti.

Yhteiskäytössä olevia varusteita pestään tarpeen mukaan, vähintään syyslomalla, joululomalla, hiihtolomalla ja kauden päätteeksi.

Em. varusteita on lainattavissa myös koulujen turnauksiin yms. vastaaviin tempauksiin. Lainattavista varusteista ilmoitetaan toimisto(a)flanels.org, lainaaja huolehtii mahdollisimman pikaisesta palautuksesta sekä pesusta tarvittaessa.