Ihanaa Leijonat ihanaa!

Otsikon on tarkoitus osoittaa suuri kiitos aamupäivällä pelanneelle Leijona-laumalle. Vaikka heilläkin oli matkassa vain kaksi vaihtomiestä, jaksoivat he auttaa Tiikereitä joiden kokoonpanossa ei alustavien tietojen mukaan ollut yhtään vaihtopelaajaa. Erityisiä ”raatajia” päivän aikana olivat joukkueen nuorin Eemeli Karppinen ja Leijona-maalivahti Aksel Nicklen, jotka olivat mukana kaikissa päivän kuudessa ottelussa.

Aamu aloitettiin ottelulla Leppä 1:tä vastaan. Leppä oli aiemmin osoittanut olevansa erittäin kova ja tehokas joukkue ja tähän varauduttiin. Oliko sitten varhainen peli vai Flanelsin hyvyyttä se, että Leppä ei päässyt missään vaiheessa astumaan Leijonien kantapäille. Tiukka syöttöharjoittelu näkyi myös peleissä ja jälleen kolmikko Jerry Järvinen, Jerry Heino ja Mikko Nummela oli erittäin tehokkaalla päällä. Jerry Järvinen tekikin ottelussa peräti neljä maalia. Lopputuloksena oli hieno 9-2 voitto.

Toinen peli Dux A:ta vastaan oli jälleen vauhdikas ja tiukka. Vastustajan tehokkuus on ilmiömäistä, sillä he käyttävät kaikki paikat hyväkseen. Vaikka paine saatiinkin useasti Duxin päähän, ei maalinteossa onnistunut kuin Jerry Järvinen kahdesti ja Mikko Nummela kerran. Se ei riitä voittoon jos vastustaja tekee viisi maalia.

Leijona-pelit päätettiin Happee P:tä vastaan. Flanelsin pelaajien henkilökohtainen taito ja voima oli ylivoimaista vastustajaan verrattuna. Maaleista erityisesti yksi jäi mieleen. Jiro Heino antoi kulmasta erittäin kovan maasyötön takatolpalle, jossa Jerry Järvinen oli odottamassa. Voi olla että Jerry ei tilanteessa ehtinyt edes miettimään kun pallo jo kimposi hänen mailastaan maalin kattoon. Mutta maali oli erittäin näyttävä ja todiste niin monta kertaa valmentajan puheista (kovat syötöt, maila valmiina, takatolpalle…). Tämä oli jälleen yksi Jerryn neljästä maalista tässä ottelussa.

Kun Leijonat kuulivat, että Happeen Tytöt ovat Tiikerien ensimmäinen vastustaja, alkoi pukuhuonessa kuhista kuin muurahaiskeossa. Peräti kokonainen kentällinen saatiin Leijonilta apuvoimia tähän peliin ”jättityttöjä” vastaan. Enemmänkin olisi ollut tulijoita, mutta yli-ikäisten kiintiö oli jo valitettavasti täynnä…
Pelin alussa painotettiin, että pelataan rohkeasti. Markus Nieminen on varsin kuuliainen pelaaja ja toteutti valmentajan toiveen. Ensimmäinen aloitus ja Markus ottaa pallon ja vie sen rohkeasti vastustajan maaliin. Ehtiköhän edes viittä sekuntia kulua? Tästä peli kuitenkin tasottui ja kokoero näkyi kentällä. ”Markus Maalintekijä” selvästi merkattiin vastustajan toimesta ja hän koki sen mm. useana kaatumiseen johtavana työntämisenä. Hieno taisteluvoitto kuitenkin saatiin ja Markuksen lisäksi maalinteossa onnistui Mikko Nummela.

Vaikka toisessa ottelussa Dux J:tä vastaan Tiikerit olivat kenties heikoimmillaan turnauksen aikana kokoonpanon suhteen, ei se ollut missään nimessä huono peli. Se kuitenkin näkyi selvästi, että maalintekijöitä puuttui joukkueesta. Vain Markus osui kertaalleen ujuttamaan pallon Duxin verkkoon. Tästä siis tappio 1-5.

Viimeiseen peliin Muuramea vastaan saatiin jälleen lisää maalintekovoimaa, kun Jerry Järvinen tuli kokoonpanoon mukaan. Hän olikin mukana kaikissa osumissa tehoilla 2+2. Muut maalit teki jälleen Markus.

Kun joukkueissa on tällainen joukkuehenki, ei valmentajan tarvitse murehtia hoituuko hommat vai ei. Aamulla tilanne näytti pahalta varsinkin Tiikerien osalta, koska loukkaantumisia ja muita poissaoloja oli harvinaisen paljon. Päivän aikana poikien pelihalut vain kasvoivat ja onneksi myös vanhemmat pystyivät joustamaan aikatauluista sen verran, että tukea voitiin toiselle joukkueelle antaa. Tämä oli mielestäni erinomainen osoitus siitä laumahengestä, joka kissapedoilla on.

Turnaustilastot

Vaajakoski 12.11.2011
Leppä 1 – Flanels Leijonat 2-9
Flanels Leijonat – Dux A 3-5
Flanels Leijonat – Happee P 8-1

Happee T – Flanels Tiikerit 1-3
Flanels Tiikerit – Dux J 1-5
Flanels Tiikerit – Muurame 4-2
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano

Tiikerit
Eetu Oksanen 0+0
Markus Nieminen 4+1
Atte Heinonen 0+1
Toni Toivonen 0+1
Eetu ”Edi” Oksanen 0+1
Matti Nurminen (mv kaikki pelit)

Poissa joukkueesta:
Riku Hokkanen
Mikko Kärnä
Oskari Oittinen
Matias Olkkonen
Leevi Halttunen

Leijonat
Jiro Heino 2+4
Jerry Heino 3+4 (1 Tiikeri-peli)
Jesse Järvinen 1+1
Mikko Nummela 3+4 (1 Tiikeri-peli)
Aksel Nicklen (mv kaikki Leijona-pelit, kenttäpelaajana 3 Tiikeri-peliä) 0+0
Jerry Järvinen 12+2 (1 Tiikeri-peli)
Valtteri Weijo 1+2 (1 Tiikeri-peli)
Eemeli Karppinen 1+2 (3 Tiikeri-peliä)

Poissa joukkueesta:
Samba Sissoho
Kalle Kaitamäki

Kentälliset turnauksessa

Tiikerit

Hyökkäys:
Atte Heinonen – Markus Nieminen – Edi Oksanen

Puolustus:
Eetu Oksanen -Toni Toivonen

Leijonat

Hyökkäys:
Jerry Järvinen – Mikko Nummela – Jerry Heino – Jesse Järvinen – Valtteri Weijo

Puolustus:
Jiro Heino – Eemeli Karppinen

Jatko

Kumpikin joukkue jatkaa Leppävedellä 27.11. Aamupäivän peleissä Leijonat ja iltapäivällä Tiikerit.