Hieno junnupelipäivä Joutsassa

D2-poikien pelit jatkuivat lauantaina 14.11. kotiturnauksen merkeissä. Jalkeille oli saatu täydet kolme kentällistä pelaajia ja fokus oli heti aamusta alkaen päivän peleissä. Joukkueita paikalle saapui kolme ja kaikki pelasivat toisiaan vastaan. Kaikista kolmesta ottelusta muodostuikin huikeita jännitysnäytelmiä ja pistejako ratkaistiin aivan otteluiden loppuhetkillä. Urheilua parhaimmillaan.

Flanels 7 – 7 KaPa-51
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/231695/yhteenveto

Päivä alkoi pienellä hämmennyksellä, kun pelin alkamishetkellä kentällä oli aikatauluepäselvyyksien vuoksi vain kotijoukkue ja tuomarit. Pelin alku viivästyi kuitenkin vain muutamia minuutteja, kun kangasniemeläiset hyppäsit kentälle suoraan autosta. Pienet hämmennykset kuuluvat elämään, eikä alkuvihellyksen jälkeen kumpikaan joukkue tuntunut enää muistavan tapausta.

Edellisessä kohtaamisessa KaPa oli ollut suorastaan murskaava, mutta tällä kertaa peli oli aivan erinäköistä. Flanelsin voi sanoa jopa hallinneen peliä, sillä laukauksia kohti KaPan maalia tuli hurjat 41 kappaletta kangasniemeläisten laukoessa vain puolet tuosta määrästä.

Vierajoukkue oli alkuun tehokkaampi maalipaikoissa, mutta Flanelsin pojat osoittivat henkistä kovuutta ja tsemppasivat itsensä kolmen maalin takaa tasapeliin ottelun viimeisessä erässä. Molemmilta joukkueilta kuitenkin hienoa ja reilua pelaamista ja hyvä alku päivälle.

Pelaajien katseet tiukasti pallossa. Kuva: Jonna Keihäsniemi

KaPa-51 6 – 7 SB Heinola/BB-88 Musta
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/231696/yhteenveto

Jos ensimmäisessä pelissä KaPa oli alkuun niskan päällä, kääntyi tilanne päälaelleen päivän toisessa pelissä. Heinolan ja Sysmän yhteisjoukkue otti tuoreilla jaloilla alkuun hieman eroa, mutta kapalaiset eivät suostuneet antamaan periksi, vaan nousivat vielä kovan taistelun jälkeen tasoihin puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Rouva Fortuna oli lopulta kuitenkin hämäläisten puolella ja ottelun voittomaali syntyi vain seitsemän sekuntia ennen loppua. Urheilu on joskus ihanaa ja joskus katkeraa, mutta ottelu jää varmasti pitkäksi aikaa kaikkien pelaajien mieliin.

Vääntöä. Kuva: Jonna Keihäsniemi

SB Heinola/BB-88 Musta 6 – 9 Flanels
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/231697/yhteenveto

Päivän päättäneessä ottelussa tilanne kääntyi taas ympäri ja tällä kertaa oranssipaidat ottivat aluksi hieman etumatkaa ja päijäthämäläiset yrittivät parhaansa mukaan kelata siimaa takaisin. Flanels onnistui kuitenkin pitämään muutaman maalin johdon loppuun saakka ja kotiin lähdettiin hyvin iloisilla mielillä.

Turnausmuotoisessa peliformaatissa toiseen peliin on usein vaikea löytää täyttä latausta, jos ensimmäisessä pelissä on taisteltu täydellä kaasulla loppuun asti. Tällä kertaa tästä ’toisen pelin syndroomasta’ ei näkynyt mitään merkejä, vaan nilkka suorana painettiin myös toinen peli läpi.

Peleihin valmistautuminen tehtiin huolella ja keskittyminen oli 100% oikeissa asioissa. Kentällä pelattiin joukkueena yhdessä hyökäten ja yhdessä puolustaen. Otteluissa nähtiin myös lukuisia hienoja yksilösuorituksia: maaleja, syöttöjä, blokkeja, riistoja ja torjuntoja. Pelaajat kehittyvät jatkuvasti ja kaikilla on kivaa!