Härkäviikko toi 4 paunaa

Miesten viikkoon kuului peräti kaksi turnausta ja neljä sarjamatsia. Viikko sitten lauantaina joukkue teki pisteettömän reissun Palokan uuteen salibandypyhättöön, jossa joukkue kärsi kirvelevää tappiota. Ensin 6-3-tappio Multian MultiAntsille ja sitten 10-7 pataan Happee III.

Palokasta joukkue olisi ehkä ansainnut pisteen tai parikin, mutta tällä kertaa paunoja ei suotu. Edelliskohtaamisessa Multia pyöritti palloa mainiosti, mihin tällä kertaa osattiin varautua ja sinänsä Flanelsin puolustuspaletti oli kunnossa. Ekan erän avauspelaaminen oli sekaista ja vasta toisessa alkoi tulla tulosta.

Ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, kun multialaiset onnistuivat maalinteossa, mutta Flanels ei. Mainittakoon, että vahvan ottelun pelannut Onni Långström merkkautti uransa avausmaalin miehissä sekä ainakin yhden yläputken.

Toisessa pelissä vastassa oli Happee III, jonka pelin moottori on entinen mestaruussarjatason pakki Roope Pietilä. Tässä ottelussa Flanels olikin vaikeuksissa erityisesti Happeen pitkissä hyökkäyksissä, kun paine viipyi. Toisaalta Flanels oli selkeästi terävämpi vastahyökkäyksissä.

Toisen erän päätteeksi nähtiin harmittava tilanne, josta muodostui yksi ottelun käännekohdista. Happee teki maalin, kun toimitsijat eivät jostain syystä ilmoittaneet (äänimerkki rikki) ajan päättymistä tuomareille – eivätkä viimeksi mainitut sitä huomanneet. Erää lienee pelattu yli 10-15 sekuntia. Jo avauserän päätteeksi oli vastaava kahakka ajan kanssa.

Päätöserässä Flanels ei enää kyennyt vastaamaan maalintekokilvassa, vaikka tonttia oli riittävästi. Omassa päässä olisi pitänyt olla tarkempi, niin ottelu olisi kyllä hoitunut. Loppulukemat 10-7 Happeelle. Flanelsin päivän tehokkain oli Jontsi Lahti.

Kotoa täydet pojot

Lauantaina 26.1. sarja jatkui sitten Joutsassa. Avauksessa vastassa oli alasarjojen perinteikäs Probelli, joka oli liikkeellä vain yhdeksän pelaajan voimin. Flanels oli liikkeellä selvästi paremmalla jalalla ja ottelu näytti isäntäjoukkueelle kääntyvänkin, sillä parhaimmillaan Flanels-johti jo 3-0.

Sitten vihulainen pääsi mukaan ja tuli tasoihin – hetken näytti jo heikolta, kunnes rivit oikaistiin. Flanels-ukkelit paukuttivat kolme maalia ja ottelu oli sillä päätöserässä taputeltu. Mainiosti jälleen esiintyneen Onni Långströmin laituriparina tahkosi 4:ttä otteluaan miehissä Lari Nikkanen, jonka ampuma 3-5-maali oli uran avausbörsä miehissä.

Toisessa matsissa vastassa oli jyväskyläläinen Lohkovoittaja, joka sarjan alkupuolella kieputti Flanelsia maalipistein 8-2 Vaajakoskella. Nyt Flanels vastasi pelaamalla kauden toistaiseksi parhaan matsin. Erityisesti karvaus- ja puolustuspaletti ynnä peittopeli olivat rautaa – unohtamatta erinomaisesti pelannutta maalivahti Juho Kuitusta.

Jälleen Flanels sai parhaimmillaan 3-0-johdon, joka kutistui päätöserän lopun lähestyessä 3-2:een. LV pyöritti lopussa muutamaan otteeseen todella vaarallisesti ja sai kolme avopaikkaa, niissä onnistumatta. Flanels-miesten torjuntatuli peittoineen, riistoineen ja vastaiskuineen kuitenkin piti – nähtiinpä Vesku Hurrin kuuluisa ”jimmartinseen venytyskin” maalinedustalla loppuhetkillä.

Flanelsilla on parhaillaan sairastuvalla peräti neljä ukkoa, neljä tahkoaa armeijaa ja lisäksi työkuviot verottavat aina jonkun ukkelin. Tähän nähden 4 pelin 4 pisteen saalis oli enemmän kuin hyvä ja tarpeellinen.

Yleisöä kotimatsit keräsivät jälleen mukavasti. Päätöserän alussa Probelli-ottelussa katsomossa oli peräti 119 päätä ja LV-ottelussa 81.

Jatko

Miesten urakka jatkuu 9.2. Palokassa, jossa vastassa ovat KonnU ja O2 Jkl.