Harjoitusotteluiden tuloksia

Laukaalaiset Blasters ja L-Bandy sekä isäntäjoukkueet Flanels I ja II mittelivät tukun harjoitusotteluita sunnuntaina Joutsassa. Flanels I hävisi Blastersille maalipistein 10-3, mutta voitti L-Bandyn 7-6. Flanels II puolestaan hävisi 10-3 L-Bandy:lle, mutta taisteli näyttävästi Blastersia vastaan, vaikka tukkaan tulikin 7-4.

Pelirutiinia otteluistaan hakenut Flanels I osoitti tosissaan olevansakin sen tarpeessa. Suurimmat haasteet näyttäisivät olevan pelin tason säilyttämisessä. Muutamaa loistovaihtoa saattaa seurata jopa 2-3 vaihdon täydellinen nitkahdus.

Nämä nitkahdukset näkyivät mm. toistuvina pallonmenetyksinä jopa tilanteissa, joissa vastustajan karvaus oli pelkkää ohjausta. Myös fyysinen peli oli ajoittain iltapäiväkerhojen pihapelien tasolla. Tämä kostautui paitsi maalinedessä, myös lukuisissa tilanteissa keskialueella tai hyökkäyspäässä, jossa palloa olisi pitänyt pystyä suojaamaan tai jatkokarvaamaan.

Blasters meni menojaan pitkälti em. syistä johtuen. L-Bandy olisi pelinhallinnan perusteella pitänyt kaatua reilumminkin numeroin, mutta kun kaveri kuittasi lepsuiluista, tehtiin ottelu jälleen aivan turhaan itselle vaikeaksi.

Flanels II urakka ei alkanut päivän harjoitusotteluissa sen paremmin kuin ykköselläkään. Avausottelussa L-Bandy mätti 10-3 lukemat. Ykkösen tapaan melko paljon uusiutuneessa kakkosjoukkueessa haetaan edelleen oikeita koostumuksia ja pelipaikkoja, mikä näkyikin juuri avausottelussa.

Blasters-otteluun Flanels II teki muutamia viilauksia sekä vetäytyi taktisesti karvaustilanteissa liki puoleen kenttään. Taktiikka toimi, sillä Blasters joutui laukomaan kaukaa eikä vastaiskuihin avautunut paikkoja.

Toki Blastersilla oli monia ns. avopaikkoja ja jopa 3 tolppaakin, mutta ei käy kieltäminen sitäkään, että 2. ja 3. erässä paikkansa olivat myös Flanels II jopa tasoitukseenkin saakka.

Flanels I riveistä päivän positiivisimmasta esityksestä vastasi oman pään pelissä kunnostautunut Jonathan Slant, joka sai vastuuta läpi otteluiden top 4 -puolustajana ensi kertaa kokonaan ilman vilttivuoroja. Flanels II edukseen esiintyi erityisesti juoksuvoimainen Mika Hepola, joka niittasi parikin osumaa.

Ottelutulokset

Otteluaika kussakin oli tehoton 3 x 15 min.

Flanels I – Blasters 3-10
Flanels II – L-Bandy 3-10
Flanels II – Blasters 4-7
Flanels I – L-Bandy 7-6

Turnaustilastot

Flanels I
Hurri P. 4+0
Jokinen J. 2+1
Seppälä J. 1+1
Saari A. 1+0
Suuronen H. 1+0
Kämppi V. 1+0
Kärnä O. 0+1 (vain L-Bandy-ottelu)
Heinonen N. 0+1
Gyldén 0+1
Vainiomäki 0+1
Suuronen I. 0+1
Tonteri A. 0+1
Weijo O. 0+0
Huikko P. 0+0
Kosonen H. 0+0 (vain Blasters-ottelu)
Slant J. 0+0, 2 min
Onali J. 0+0, mv (L-Bandy)
Tabell P. 0+0, mv (Blasters)

Flanels II
Purojärvi J. 2+0
Repo S. 2+0
Hepola M. 2+0
Heino JM 1+0
Kuurne K. 0+2
Virtanen K. 0+2
Juvonen M. 0+1
Tarhanen J. 0+1
Kuurne R. 0+0
Kuusinen P. 0+0
Soilu P. 0+0
Virtanen V. 0+0
Tenhunen T. 0+0
Repo T. 0+0
Elfvengren M. 0+0
Sipiläinen T. 0+0
Nieminen A. 0+0
Hahtala P. 0+0, mv