Happee II kakkosdivarin karsintaan

Salibandyn kolmosdivarin lauantaina Vaajakoskella pelattu kauden päätösturnaus muodostui juuri niin jännittäväksi, kuin etukäteen uumoiltiinkin. Lopputulema oli, että alun haparointien jälkeen väkevän kauden pelannut Happee II eteni sarjakakkoseksi ja 2. divisioonan karsintaan.

Kun Probelli hävisi aamuottelunsa sarjan voittaneelle Muuramen Yritykselle, tarkoitti se, että pääsy karsintaan oli Flanelsin omissa käsissä. Tämä olisi edellyttänyt kahta voittoa.

Flanelsin avausvastustaja, tamperelainen Ekumeeninen Pallo tavoitteli myös sarjan kakkossijaa. Flanelsin ja EPan ottelusta muodostuikin varsinainen trilleri.

EPa karkasi avauserässä 3 maalipisteen johtoon, kun Flanelsin vaihtorotaation kaikki 3 vitjaa päästivät maalin peräkkäisissä vaihdoissa. Aikalisän jälkeen kentällä aloittanut nuorisovitja Kalle Heiska, Jussi Jokinen ja Jon Lahti teki sen mitä tilanteessa tarvittiin: kavennus 1-3:een heti, kun näyttöpaikka tuli.

Flanels kiri lopulta tasoihin. Tämän jälkeen ottelussa edettiin siten, että EPa iski aina maalipisteen karkumatkan ja Flanels tasoitti. Tässä vaiheessa merkittävään rooliin nousi puolustajana pelannut Olli Kärnä, joka iski peräti 2 tasoitusmaalia.

Loppusummerin soidessa ottelu olikin tasalukemissa 7-7, mikä tiesi, että Flanelsin jatkopelihaaveet olivat nyt Happee II käsissä. Happee pelasi seuraavan ottelun D-Konetta vastaan: Happee voitti ottelun, minkä myötä jyväskyläläiset varmistivat sarjan kakkossijan.

Kauden päätösottelunaan Flanels kohtasi NiceBandyn Saarijärveltä. Flanelsilla ei enää ottelussa panosta varsinaisesti ollut, mutta saarijärveläiset taistelivat sarjapaikastaan. Vaikka ottelua lähdettiikin voittamaan, ei viimeistä rutistusta löytynyt. Ja toisaalta kun saarijärveläiset puolustivat erinomaisesti ja hyökkäsivät terävästi, ei näiden 5-1-voiton arvoa ole sopivaa myöskään turhaan himmentää.

Summa summarum

Flanelsin sarjasijoitus ei vielä tätä kirjoitettaessa ole selvillä, mutta se lienee sija 5. Kauden päätavoite, sarjapaikan pitäminen tuli kuitenkin täytettyä. Nousu 2. divisioonaan oli omissa käsissä, mutta siihen joukkue ei vielä tällä kertaa pystynyt.

Sarjataulukosta voidaan huomata, että vähällä miehistöllä sarjassa mukana olleet MU, JU ja ReLa olivat lopulta putoamisviivan alla. Kärkipään joukkueita puolestaan yhdistää laajahko materiaali.

Flanelsin kautta tulkitessa esiin nousee kolme seikkaa. Pistekertymä painottui jo toista tai kolmatta kertaa peräkkäin alkukauteen. Kärkijoukkueista Flanels kykeni voittamaan ainoastaan Happeen kertaalleen, muutoin tuloksena oli tasureita ja pari tappiota. Kolmantena seikkana se, että ns. jälkipään joukkueita Flanels ei kyennyt kertaakaan murskaamaan, vaikka nämä olisivat pelanneet vähämiehisinäkin.

Toisaalta tulee muistaa myös se, että Flanels kärsi joulukuun alusta maaliskuun alkuun saakka ennennäkemättömästä loukkaantumisten ja sairasteluiden aallosta. Kun tähän soppaan lisätään muut poissaolot ja Joutsan salipula, oli harjoittelun toteuttaminen pelikauden ratkaisevien vaiheiden aikana hankalaa.

Toki kauteen mahtui paljon positiivistakin. Monesti joukkue nousi tappioasemasta voittoon, pariin otteeseen jopa epätoivoisesta sellaisesta. Vaikka loukkaantumisten ja sairasteluiden vaikutusta ei voi väheksyä, pystyi terve kaarti puolestaan venymään.

Ja vielä tulevasta

Lauantain turnauksessa oli mukana varmastikin 95-prosenttisesti se pelaajarunko, josta myös kauden 2007-2008 Flanels-miehistö tulee rakentumaan.

– Pystyitte täyttämään päätavoitteen eli sarjapaikan pitämisen. Kärkitaistelussakin teitte parhaanne. Tästä on hyvä jatkaa, mutta sitoutumista ja töitä tarvitaan eteenpäin menemiseksi. Ensi kaudella ottelut ovat jälleen kovempia, Flanels-valmentaja Jukka Huikko tiivisti pelaajille pukukopissa pitämässä kiitospuheessaan.

Harjoittelun edellytyksissä tulee tapahtumaan oleellinen muutos, kun Joutsan liikuntahalli on käytettävissä 26.4. alkaen, eli koko kesäharjoituskauden ajan.

Turnausstatistiikka

Päivitetään myöhemmin

Flanelsin pisteveikot
Tonteri 1+3
Seppälä 2+1
Kärnä 2+0, 2 min
Heiska 1+1
Hurri 1+0
Vainiomäki 1+0
Kämppi 0+1
Suuronen I. 0+1
Saari 0+1
Åkman J. 0+0
Huikko 0+0
Heinonen 0+0
Lahti Jon 0+0
Jokinen 0+0
Kosonen H. 0+0
Soilu 0+0, 2 min
Nieminen 0+0, 2 min
Gyldén R. 0+0, 2 min
Tabell, MV – molemmat ottelut
Kuurne, ei kokoonpanossa – loukkaantunut
Onali, ei kokoonpanossa – loukkaantunut

Sarjataulukko