Flanelssittaret jatkavat kärkikahinoissa

Flanels – MultiAnts

Flanelsin naisjoukkueen tiivis kevätkausi sai jatkoa lauantaina 22.2. Jämsänkoskella. Jälleen vastassa olivat edellisviikonloppuna tutuksi tulleet MultiAnts ja MuurY. Pelivalmius oli tällä kertaa Flanelsin etu avauspelissä, sillä ajassa 8:53 oli taululla jo 3-0 johtolukemat. Avausmaalista vastasi Jenni Kärnä, joka laukoi vastustajan maalin alanurkkaan Elina Kovakosken syötöstä. Toinen maali syntyi Mirka Pölkin lavasta maalinedustalta. Syötön maaliin tarjoili Emma Aro ensimmäisellä tehopisteellään. Kolmannessa maalissa kolmosketju jatkoi vahvoja otteitaan Elina Kovakosken maalatessa Katariina Huuskolan syötöstä. Tämä kaksikko on löytänyt muutenkin hyvän pelisävelen Katariina Laitisen toimiessa ketjun keskellä. Nämä maalit pakottivat MultiAntsin turvautumaan aikalisään. MultiAnts paransi aikalisänsä jälkeen peliään ja pisteet ottelusta olivat lopulta kovan työn takana.

Pelissä mentiin kovaa päästä päähän ja molemmat joukkueet karvasivat erittäin aggressiivisesti aiheuttaen jatkuvasti harmia puolustajien pelin avaamiselle. Toisessa erässä ajassa 26:13 Marja Kuurne nousi puolustajan tontiltaan vauhdikkaasti ja ampui nousunsa päätteeksi Flanelsin 4-0 johtoon kovalla rannekudilla. Kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia, kun hyvin pelannut vihu sai vihdoin palkinnon työstään. Flanels-puolustuksen katko tippui suoraan vastustajan hyökkääjän lapaan ja hän ampui millimetrintarkasti kovaa pallon Milli Löfgrén vartioimaan maaliin. Ottelussa nähtiin vielä yksi maali, kun Tiia Norola laittoi pallon MultiAntsin maaliin Mia Reposen syötöstä tutulta paikalta maalinedustalta.
Lopputuloksena 5-1 voitto Flanelsille.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-multiants/9586/5884

Vastustajan pelaajat merkattiin tarkasti vapaalyönnissä

MuurY- Flanels

Toiseen otteluun lähdettiin hyvistä asetelmista muiden kärkijoukkueiden pelattua sopivasti ristiin. Muuramelaiset olivat liikkeellä alle kahdella ketjulla, joten lähtökohdat pisteiden ottamiseen olivat otolliset. Ottelun alku oli kuitenkin erittäin nihkeä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vihun 1-0 johdossa. Vastustaja pelasi varsin järkevästi vähäisellä pelaajistollaan ja iski terävästi vastahyökkäyksistä. Toisessa erässä päästiin jo paremmin pelin ytimeen ja valmennuksen peräänkuuluttamaa malttia ja liikettä alkoi olla havaittavissa sopivassa suhteessa. Ison helpotuksen joukkueelle toi Elina Kovakosken tasoitusmaali viiden minuutin pelin kohdalla. Tätä edelsi Marja Kuurneen vahva nousu ja hänelle merkattiin syöttöpiste maaliin. Kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavassa 1-1 tilanteessa.

Flanelssittaret näyttivät kuitenkin jälleen sitkeytensä ja ottelun voittomaali nähtiin ajassa 37:39 Mirka Pölkin lauottua pallon verkkoon Henriikka Norola nappisyötöstä. Tästä eteenpäin töitä tehtiin edelleen tunnollisesti, eikä MuurY saanut loppukiriään oikein missään kohtaa käyntiin.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/muury-flanels/9589/5884

Marja Kuurne ja kova pystysyöttö

Yhteenveto

Täysi pistepotti tiesi sitä, että sarjataulukossa noustiin toiselle sijalle. Eroa johtavaan Valoon (Valo II) on yksi piste. Toki takana vaanivat Kuumat tasapisteissä ja Kikka-74 pisteen päässä. Kaikilla on neljä ottelua pelaamatta ja Flanels kohtaa vielä Kuumat kertaalleen ja Valon runkosarjan päätösottelussa. Flanels on menettänyt viimeisessä yhdeksässä pelissä ainoastaan yhden kaikista tarjolla olleista peleistä.

Pelillisesti turnaus oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäisessä pelissä nähtiin todella pirteä Flanels, joka oli tehokas myös maalipaikoissa. Kaksinkamppailut voitettiin pääosin ja peli oli vauhdista huolimatta koko ajan hanskassa. Toinen peli sen sijaan oli melkein täysi vastakohta ensimmäiselle. Pallollisena oltiin huolimattomia ja virheet avauspelaamisessa antoivat vastustajalle mahdollisuuden voittoon. Onneksi joukkueoperoi tällä hetkellä kovalla työmoraalilla, joka lopulta ratkaisi niukan voiton. Toisessa pelissä nähtiin myös kahden huippuvahdin kaksintaistelu, joka päättyi tällä kertaa Milli Löfgrénin voittoon.

Flanelsin monipuolinen pelaajisto mahdollistaa pistetahdin säilymisen. Hyökkäyksessä maalintekovoimaa riittää kaikilla kolmella ketjulla ja puolustuksesta saadaan hyökkäyksiin myös tarvittavaa tulitukea. Puolustuksessa on myös sopiva kattaus liikettä ja kamppailuvoimaa. Esimerkkinä voidaan mainita Johanna Heinon erinomainen kamppailupelaaminen ensimmäisessä ottelussa. Tehopisteissä Flanels-kärkeä ovat Marja Kuurne 15 pisteellä (8+7) ja Mirka Pölkki 14 pisteellä (9+5). Mainittakoon kuitenkin, että vähintään kolme maalia tehneitä pelaajia on rosterissa yhdeksän kappaletta. Sarjan 14:sta kamppailussa Flanelsille on kirjattu vain viisi kaksiminuuttista. Milli Löfgrén paranteli myös hieman tilastojaan; päästettyjen maalien keskiarvo on lauantain jälkeen 1.64.

Sarjakautta on edessä vielä kahden turnauksen verran, 15.3. Keuruulla ja kauden päätös Killerillä 28.3. Vaikka Flanelsin momentum onkin parhaimmillaan, otetaan kolmen viikon turnaustauko vastaan hyvillä mielin. Tämä aika käytetään vammojen paranteluun ja siinä sivussa hiotaan joukkue huippuiskuun ratkaisupeleihin.

-vk-

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-4-divisioona-sisa-suomi-lohko-8/5884