Flanelssittaret Äänekoskella 26.1.

Kikka-74 – Flanels

Flanelssittaret lähtivät kauden toiseen turnaukseen voittoputkessa. Aamun ensimmäinen peli oli sarjaa johtavaa Kikka-74:sta vastaan. Kauden ensimmäisen keskinäisen koitoksen oli vienyt nimiinsä vastustaja. Ottelu ei alkanut Flanelsin kannalta mairittelevasti, sillä kaaoksenomaisen ensivaihdon jälkeen seurauksena oli vastustajan avausmaali vain 11 sekunnin pelin jälkeen. Se kuitenkin nollattiin nopeasti ja peliin päästiin vaihto kerrallaan paremmin mukaan. Ajassa 7:41 kapteenin nauhaa tällä kertaa kantanut Marja Kuurne tasoitti pelin Johanna Heinon syötöstä. Flanels sai vielä mahdollisuuden ylivoimalla 35 sekuntia ennen avauserän loppua, mutta vastustajan alivoima kesti loppusekuntien pyörityksen.

Toiseen erään jäi ylivoimaa vielä melkein 1,5 minuuttia, mutta vastustajan alivoimanelikko maalivahtivansa vakuuttavalla torjuntatyöskentelyllä höystettynä onnistui ehkäisemään takaiskumaalin. Muutoin tasaisen toisen erän ainoa osuma merkittiin vihulle ja kolmanteen erään siirryttiin maalin tappioasemassa.

Kolmannen erän ensimmäisellä kolmanneksella Marja Kuurne onnistui toistamiseen, tällä kertaa Heidi Mutkalan esityöstä ja jälleen oltiin tasalukemissa. Ottelun loppua kohden mentäessä pallonhallinta siirtyi enemmän Flanelsille ja varsinkin viiden viimeisen minuutin aikana oli vastustajan päässä useampi vaarallinen laukaisupaikka, joista hyvin laukauksia blokannut Kikka kuitenkin selvisi. Lopputulos 2-2 ja sarjapiste molemmille joukkueilla. Todettakoon, ettei Kikka-74 ole vielä hävinnyt otteluakaan ensimmäisestä kymmenestä sarjapelistään tällä kaudella.

Milli Löfgrén Flanels-maalilla pelasi jälleen vakuuttavasti ja vastustajan veskari ylsi vähintäänkin vastaavanlaiseen suoritukseen. Flanels-leirissä debytoi Emma Aro, jolle näin ollen kirjattiin ensimmäiset vaihdot sarjapeleissä. Flanelssittarien taistelun ilmentyminä toimivat Mirka Pölkki ja Marja Kuurne, joiden työmäärä kentällä oli jälleen huikea. Kokonaisuutena joukkue onnistui tasaisesti ja varsinkin isommat virheet jäivät vähiin. Kummaltakin joukkueelta puuttui rosterista muutama runkopelaaja, joten siinä valossa piste varmasti kelpasi molempiin leireihin.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/kikka-74-flanels/9573/5884

Johanna Heino (vas.) ja Heidi Mutkala alustivat ensimmäisen ottelun maalit

Flanels – Kisa

Yhden pelin ajan huilattiin välissä ja sitten vastassa oli Lievestuoreen Kisa. Avausturnauksessa päädyttiin 2-2 tulokseen ja tasainen peli oli odotettavissa tälläkin kertaa. Avauserässä kaksikko Pölkki-Kuurne vei oranssipaidat johtoon Mirkan onnistuttua pyörähtämään vastustajasta irti ja laukoessa pallon takayläseen. 2-0 osumasta vastasi Henriikka Norola, joka yllätti vastustajan veskarin hyökkäyspään sisäänlyönnistä.

Toinen erä alkoi taas kerran heikosti (Flanelssittarien huolimattoman omaan pään pelin seurauksena) ja Kisa tuli maalin päähän maalinedustajalla sattuneen sekamelskan päätteeksi. Tässä vaiheessa pelikello oli edennyt 20 sekuntia. Pari minuuttia myöhemmin vastustaja otti 2 min rangaistuksen ja ylivoima jauhoi hyvin, mutta laukaisuyritykset suuntautuivat joko maalin ohi tai vastustajan blokkiin. Toisessa erässä alkoi hieman näkyä kahden hyökkäysketjun pelitavan mukanaan tuoma rasitus ja Kisa osoitti samalla aktivoitumisen merkkejä.

Kolmannen erän alkuun saatiin kuitattua edellisen erän uinahdus iskemällä 3-1 johtomaali 31 sekunnin pelin jälkeen. Henriikka Norola pääsi laukomaan vasemmalta ”b-pisteeltä” ja maalivahdin tarjoaman irtopallon iski maaliin Heidi Mutkala. Kolmas erä oli kuitenkin pelillisesti Kisan, joka löysi koneestaan lisää virtaa Flanelssittarien jalan alkaessa hieman painaa. Vastustajan aikalisän (ajassa 41:30) jälkeen suunta oli suurimmaksi osaksi kohti Löfgrénin vartioimaa maalia ja kavennusmaali merkattiin pöytäkirjaan jo minuuttia myöhemmin. Viimeiset kaksi minuuttia olivat sitten taistelupelaamista parhaasta päästä vastustajan hakiessa tasoitusmaalia aggressiivisesti ja Flanelsin puolustaessa kahta pistettään uhrautuvasti. Tästäkuitenkin selvittiin ilman takaiskua, vaikka lopussa nähtiin useampikin vaarallinen tekopaikka Kisan toimesta. Summerin soidessa tulos 3-2 ja tärkeät kaksi sarjapistettä matkasivat Joutsaan.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-kisa/9575/5884

Yhteenveto

Tavoitteesta jäätiin pisteen verran (3/4 p), mutta pelitapahtumiin nähden on oltava tyytyväinen. Vain neljä päästettyä maalia ja jälleen jäähytön turnaus ovat valmennusta miellyttäviä yksityiskohtia. Aika ajoin oli havaittavissa jopa jonkinlaista pallokontrollia, joten suunta on edelleen eteenpäin. Myös virheitä tehdään vähemmän ja ero alkukauden tahmeisiin otteisiin on silmiinpistävä. Pieni huolellisuuden lisäys ei kuitenkaan ole pahasta, mikäli tappiotonta vuotta 2020 aiotaan jatkaa. 16 sarjapistettä on edelleen otettavissa…

-vk-

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-4-divisioona-sisa-suomi-lohko-8/5884