Flanelsittarille tärkeät voitot

Kauden toisessa turnauksessa oli edessä hurja kolmen pelin urakka. Kokoonpanossa oli 11 kenttäpelaajaa + maalivahti ja viimeiseen peliin tulisi vielä yksi kenttäpelaaja lisää. Tiedossa oli kolme kovaa peliä, joissa vastassa olivat PHSB, Top Team ja Voima. Kovan taistelun jälkeen kotiin lähdettiin täysi pistepotti mukana. Voittojen tukijalkana oli hyvä taistelu jokatilanteessa ja ennen kaikkea loistava joukkuepelaaminen.

Avauskamppailussa Lahtelaisen PHSB:n tapa pelata arvioitiin varsin hyvin ja suunniteltua taktiikkaa pystyttiin noudattamaan tarpeeksi hyvin. Ottelu eteni tasatahtia kaksi ensimmäistä erää,vaikka peli oli hienokseltaan Flanelsittarien hallintaa. Omassa päässä sattuneista virheistä rankaistiin kuitenkin kovalla prosentilla. Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 3-3. Taistelua jatkettiin kuitenkin viimeinenkin erä ja hyökkäykset vyöryivät varsin hyvin, mutta paikkoja tuhlailtiin liikaa. Loppujen lopuksi ottelu pystyttiin kääntämään loppupuolella, kun hyvä vastaisku saatiin päätettyä maaliin ajassa 38.47. Omasta päästä hieno puolenvaihto, pallo syvään ja sieltä tiputus hyvin nousseelle pakki Maiju Maunulalle, jonka veto löysi maskin takaa reitin verkkoon asti.  Ottelun loppu pelattiin varsin viisaasti ja pitkät hyökkäykset kuluttivat ajan kellosta nopeasti. Lopputulos 4-5.

Top Team pelin odotettiin olevan se päivän kovin ja ottelusta muodostui kuitenkin helpompi kuin ensimmäisestä. Etukäteen Top Teamin kapteenin kuriin saaminen oli ottelun kannalta tärkeää ja tässä onnistuttiin hyvin, vaikka alku ei siltä näyttänytkään. Jälleen alle minuutti pelattu ja pallo oli omissa kyseisen kapteenin vahvan pelaamisen ansiosta. Tämän jälkeen ottelu saatiin kuitenkin omiin käsiin. Tasoitus nähtiin vielä ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli Flanelsittarilta vahvaa pelaamista ja paine oli vastustajan päässä enimmäkseen. Nyt myös paikat saatiin hyödynnettyä ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 2-4.Toisessa erässä oli mahdollisuus tehdä enemmänkin kun, mm. 5-3 ylivoimaa päästiin tahkoamaan kaksi minuuttia. YV:llä nähtiin kuitenkin vain yksi maali. Kolmas erä sai huonon alun, kun top Team kavensi erän alkuun. Tämän jälkeen peli saatiin taas hallintaan ja viimeinen niitti tuli ajassa 40.07, kun Susanna Laurila iski ottelun kolmannen maalinsa. Ensimmäisen pelin tapaan loppu pelattiin hyvin ja pelistä ansaittu voitto lukemin 3-5.

Päivän viimeisimpään taistoon lähdettiin täydentämään tätä ennen loistavasti sujunutta päivää. Samaa asennetta ja tahtoa voittaa painotettiin. Ottelusta muodostui kuitenkin hankala. Väsymys alkoi näkyä ennen kaikkea syöttötyöskentelyssä. Suorituksiin ei keskitytty tarpeeksi ja syötöt olivat huonoja tai sitten vastaanotot huolimattomia. Peli alkoi hyvin, kun reilun viiden minuutin jälkeen taululla oli jo 2-0 johto. Sen jälkeen Voima sai kuitenkin tehtyä kaksi maalia Flanelsin yhtä vastaan ja toiseen erään tilanteesta 3-2. Toinen erä oli selvästi päivän huonoin. Pallonmenetyksiä keskialueella ja syöttövirheitä ympäri kenttää ja täten peli oli tehty itselle hankalaksi. Voima tasoitti ansaitusti toisessa erässä ja tilanne oli 3-3 viimeiseen erään lähdettäessä. Kolmannessa erässä peli saatiin selvästi paremmin hallintaan ja hyökkäyksiä vyöryi toisensa perää kohti Voiman maalia. Vain maalit puuttuivat. Ajassa 37:54 otettiin aikalisä, jossa peluutusta tiivistettiin ja pienehkö valmentajan puhe herätteli joukkueen saamaan vielä yhden lisävaihteen peliin. Korkea karvaus alkoi tuottamaan riistoja ja ensimmäisen pelin tapaan Maiju Maunula nousi pakin toltilta iskemään voittomaalin ajassa 42.24. Syöttöpisteen sai Susanna Laurila, joka sitä ennen riisti pallon hienosti vastustajan pakilta. Flanelsittaret varmistavat voiton vielä yhdellä maalilla ja taululla 5-3 voitto kovan rupeaman jälkeen.

6 pistettä oli loistava suoritus. Jo mainitut joukkuepelaaminen ja kova halu voittaa näkyi jokaisessa pelissä. Uutta pelinavausta opitaan jatkuvasti enemmän ja omista lähdöt parantuvat. Hyökkäyspelaamisessa laukauksia tuli hyvin, joskin irtopalloihin pitäisi mennä huomattavasti terävemmin. Oman pään merkkauksessa ennenkaikkea puhe on lisääntynyt, joka edesauttaa paljon puolustamista.

Koko pelaajisto pelasi loistavasti koko päivän. Erityismaininnat saa jälleen Susanna laurila, jonka hyökkäyspelaamista on hieno seurata. Tästä tuloksena tehot 5+3. Puolustuspäässä Fanny Harjula pelasi hienot ottelut. Kovaa taistelua kaksinkamppailuissa ja helpot syötöt pelinavauksessa olivat väkevää pelaamista. Maalissa Meri Pynnönen teki tärkeitä torjuntoja jokaisessa ottelussa ja antoi täten mahdollisuuden voittaa.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona,Suurhalli areena Lahti 25.10.2014
PHSB – Flanels 4-5 (1-1,2-2,1-2)
Top Team – Flanels 3-5 (1-1,1-3,1-1)
Flanels – Voima 5-3 (3-2,0-1,2-0)

Tehopisteet
Susanna Laurila 5+3
Pia Salmio 1+2
Henttu Norola 1+2
Sanni Nyberg 1+2
Marja Kuurne 1+2
Maiju Maunula 2+0
Mirka Pölkki 2+0
Sanna Oksanen 0+2
Kaisa Malin 1+0
Johanna Vilkman 1+0 (vain Voima ottelu)

Kokoonpano

Kaksi ensimmäistä ottelua

1.Kaisa Malin – Sanni Nyberg (C) – Henttu Norola (A)

Fanny Harjula – Maiju Maunula

2.Pia Salmio – Mirka Pölkki – Susanna Laurila

Sanna Oksanen – Marja Kuurne (A)

Kiertävä hyökkääjä: Johanna Heino

MV: Meri Pynnönen

Voima ottelu

Alakolmikot:

1.Sentteri Sanni Nyberg, pakit Fanny Harjula – Maiju Maunula

2.Sentteri Sanna Oksanen, pakit Johanna Vilkman – Marja Kuurne

Laituriparit:

1.Kaisa malin – Henttu Norola

2.Pia Salmio – Susanna Laurila

3.Johanna heino – Mirka Pölkki

MV: Meri Pynnönen

Sarjataulukko

Jatko

Sunnuntai 16.11 Joutsenohalli,Lappeenranta
Flanels – PHSB klo 13.00
Flanels – Hatsina klo 15.00