Flanelsittarilla tahmea visiitti Jyväskylään

Marraskuun jälkimmäinen turnausesiintyminen koitti sunnuntaina 20.11. Keljonkankaalla. Vastustajina koitoksissa olivat tällä kertaa MultiAnts ja Valo II. Joukkue lähti matkaan kauden kapeimmalla rosterilla, joka koostui maalivahdista ja kahdeksasta kenttäpelaajasta. Tältä pohjalta muovattiin joukkueen lennokasta pelitapaa maltillisempaan suuntaan. Peliä lähestyttiin viiden hyökkääjän ja kolmen puolustajan rotaatiolla.


MultiAnts -ottelu alkoi Flanelsin kannalta suotuisasti Henriikka Norolan avausmaalilla Mia Reposen syötöstä reilun minuutin pelin jälkeen. Toinen Flanels-osuma syntyi Katariina Huuskolan lavasta ajassa 08:19 Sanni Nybergin syötöstä. Erä oli vahvasti Flanelsin ja toiseen erään siirryttiin 2-0 johtoasemassa.


Toiseen erään vastustajajoukkue nosti karvauspelaamistaan ja oli muutenkin ensierää huomattavasti aggressiivisempi. Paineistus loi heille useita vaarallisia tekopaikkoja. Lopulta ylivoimalla syntyi 2-1 kavennusmaali ajassa 26:21. Flanelsilla oli myös paikkansa kakkoserässä, mutta palloa ei saatu maalipuiden väliin. Toisen erän jälkeen tilanne kutkuttavasti 2-1.


Kolmas erä toisti samaa kaavaa kakkoserän kanssa ja maalisarakkeeseen merkittiin ainoastaan vastustajan tasoitusmaali. Tilastoihin ei merkattu kolmoserässä vastustajan maalivahdille ainuttakaan torjuntaa, joka omalla karulla tavallaan kertoo viimeistelyn vaikeudesta. Ihan tätä laskelmaa ei valmennus allekirjoita, mutta ei niitä torjuntoja liikoja kuitenkaan ollut. Milli Löfgrén esitti maalillaan muutaman huipputorjunnan ja hyvin taistellut Flanels esti vastustajan lisämaalit, joten lopputulokseksi kirjattiin 2-2 tasapeli ja sarjapiste plakkariin.


https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283069/yhteenveto


Aamun tasurista jäi hivenen hampaankoloon ja toiseen otteluun lähdettiin hyvällä asenteella ja toiveikkaana kahdesta sarjapisteestä. Ottelu olikin kaiken kaikkiaan erittäin tasainen ja varsin jännittävä aina loppuminuuteille saakka.

Ottelun avausmaalista vastasi Valo II toisen erän alkupuolella, kun maskista tullut laukaus yllätti maalilla esiintyneen Löfgrénin. 


Flanels loi myös kakkoserässä tukun maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahdin loisto-otteet ja epäonni viimeistelyssä esti tasoitusmaalin syntymisen. Flanelsin otteissa oli paljolti ailahtelevuutta johtuen kovasta rasituksesta ja pelipaikkojen jatkuvasta vaihtelusta. Välillä esiinnyttiin osaamisen edellyttämällä tavalla, kun taas ajoittain oltiin täysin hukassa. Toisessa erässä ei siltikään lisämaaleja nähty ja kolmanteen erään lähdettiin taka-ajoasemassa.


Kolmannen erän alkupuoli tahkottiin tasaisesti molemmissa kenttäpäädyissä ja pääosissa olivat joukkueiden maalivahdit. Sitten aikavälillä 41:10-42:09 nähtiin melko vauhdikas 59 sekuntia, joka tarjoili riemunkiljahduksia ja pettymyksen tunteita. Valitettavasti tällä kertaa Flanelsille jäi käteen jälkimmäinen tunne. Ensin Norola toi Flanelsin tasoihin Heidi Mutkalan loistavasta esityöstä. 29 sekuntia myöhemmin Mirka Pölkki vei Flanelsin johtoon läpiajosta Marja Kuurneen hyvästä syötöstä. Yhtäkkiä oltiinkin johtoasemassa. 


Tämä ilo kuitenkin lyhytaikainen, sillä 20 sekuntia Pölkin johto-osumasta pallo oli jo Flanels-verkossa ja tilanne jälleen tasan. Eikä sekään vielä riittänyt, vaan kymmenen sekuntia edellisestä takaiskusta, pallo oli jälleen Löfgrénin vartioimassa maalissa. Flanels sai vielä mahdollisuutensa ylivoimalla minuuttia myöhemmin, kun Valolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus syynä ”varomaton fyysinen pelaaminen”. Flanelsin ylivoima jauhoi maltillisesti, mutta jäi ilman palkintoa. Mainittakoon vielä, että vastustajan maalivahdin ”gamesaver” -torjunta Mutkalan laukaukseen otteluun lopussa oli kaikessa hienoudessaan häikäisevä, vaikka sillä vietiinkin sarjapisteet kokonaisuudessaan naapuriaitioon. Lopputulos 2-3 vihulle.


https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283076/yhteenveto


Koutsin mietteitä

Myös valmennuksella oli Keljon turnauksen jälkeen peiliin katsomisen paikka. Neljästä viimeisestä ottelusta pistetili on karttunut ainoastaan kolmella pisteellä jaossa olleista kahdeksasta. Pelien jälkeen palaute oli lyhyt ja mietteliäs. Pidempi turnauspalaute oli edessä maanantain harjoituksissa, jossa pelaamisen tarkoitusperiä arvioitiin joukkueen kesken hyvinkin syvällisesti. Sarjasijoitus on edelleen sarjan tasaisuuden vuoksi erinomainen, joskin kärkipaikoille on tunkua. Tällä hetkellä ollaan sarjassa jaetulla toisella sijalla pisteen päässä sarjakärjestä (jälkimmäisen pelin vastus Valo II). Pisteen päässä vaanivat jo Valo, KuuMat ja SC Luppo. 


Syyskautta on jäljellä turnauksen verran, kun joulukuun 17. päivä kohdataan Buugilla Urho kahdesti saman päivän aikana. Neljä sarjapistettä antaisi hyvän lähtökohdan kevätkaudelle.

Pelaamisen taso on ailahdellut parissa viime turnauksessa, eikä valmennuskaan ole pystynyt joukkuetta juurikaan auttamaan. Pitkän kauden aikana on kuitenkin usein ylä- ja alamäkiä, joten vielä ei ole syytä olla huolissaan. Valmennus uskoo vahvasti siihen, ettei joukkue ole vielä parastaan näyttänyt tällä kaudella, joten tuleviin koitoksiin lähdetään toiveikkaina. Tavoite on edelleen sarjan kärjessä. Tasaisessa sarjassa ei kuitenkaan helppoja pelejä ole, joten jokaisen harjoituksen ja ottelun merkitys korostuu pitkässä juoksussa.


Kokoonpano 20.11.
Hyökkäys: Norola, Reponen, Pölkki, Huuskola, Mutkala
Puolustus: Maunula, Nyberg, Kuurne
Mv: Löfgrén


-vk-