Flanelsittaret voitokkaina Buugilla


Syyskausi huipentui Buugilla lauantaina 17.12. Turnauksen erikoisuutena olivat nk. back-to-back -pelit Urhoa vastaan. Aamun kohtaaminen alkoi hermostuneesti ja avausmaali kirjattiin Urholle. Puolustaja Essi Tarhanen toi kuitenkin Flanelsin tasoihin ensierässä tarkalla laukauksella. Syöttöpiste maaliin Sanni Nybergille.

Toiseen erään kaukaloon asteli täysin eri Flanels kuin tahmeassa avauserässä. Kakkosketjun sentteri Nyberg maalasi kahdesti peräkkäin; ensin Heidi Mutkalan syötöstä ja sitten Tarhasen syötöstä ylivoimalla. Mirka Pölkki vei Flanelsin 4-1 johtoon toisen erän lopussa ja lisäsi johtoa maalilla heti kolmoserän ensimmäiseen vaihtoon. Syöttöpisteitä maaleihin Mia Reposelle ja Henriikka Norolalle. Ykkösketju juoni vielä yhden maalin tehoputkensa aikana, kun Norola viimeisteli Johanna Oksasen syötöstä. Mutkala teki vielä yhden maalin Marja Kuurneen syötöstä ja loppulukemat kirjattiin 7-1 Flanelsille.

Joukkue oli tehokas, karvasi aggressiivisesti ja liikutteli palloa nopeasti. Nyt myös viimeistelyssä oli tarvittavaa laadukkuutta. Vastustaja Urho joutui pelaamaan pitkiä aikoa puolustuskannalla ja esiintyi edukseen lähinnä vaarallisilla vastahyökkäyksillä.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283079/yhteenveto

Iltapäiväpeli seurasi pienen tauon jälkeen melko pikaisesti. Sama vastus helpotti pelitaktiikan valintaa, sillä toimiva konsepti oli löydetty jo aiemmassa kohtaamisessa. Toinen peli olikin sitten erittäin raikasta pelaamista oranssipaidoilta. Ensipelin onnistumisten myötä joukkue oli silminnähden oikeassa tilassa. Pallon hallinta saatiin heti avauserässä, vaikka maalinteossa ei onnistuttukaan kuin kertaalleen puolustaja Maiju Maunulan osuessa maalin ylänurkkaan ajassa 06:27.

Toisessa erässä Flanels-puolustus jatkoi tehokkaana ja Oksanen avasi kauden maalitilinsä Norolan syötöstä. Kolmanteen erään lähdettiin 2-0 johtoasemasta.

Seuraavana nähtiin jälleen erikoistilannemaali, kun oivan vireen löytänyt Tarhanen laukoi Kuurneen alustuksesta ylivoimalla lukemiksi 3-0. Neljäs maali kirjattiin Kuurneelle itselleen. Urho sai myös vihdoin pallon maaliin Flanelsin huonon avauspelaamisen avustamana kaventaen tilanteeksi 4-1. Mutkala kuitenkin kuittasi tämän osuman melko nopeasti Nybergin syötöstä.

Ottelun lopussa kaunisteltiin vielä tilastoja Kuurneen laukoessa pelin toisen osumansa pakkiparinsa Tarhasen syötöstä. Vielä sekunti ennen loppua Reponen vapautti Mutkalan alivoimalla läpiajoon, josta hän ei erehtynyt. Lopputulos jälleen 7-1.

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/283080/yhteenveto

Koutsin yhteenveto

Sarjapisteiden lisäksi valmennusta lämmitti joukkueen peli-ilme. Liekö rentous ja aktiivinen pelitapa ollut seurausta kulman takana odottaneesta illanvietosta, mutta joka tapauksessa joukkue oli taas joukkue isolla J:llä.

Paljon pyydetty ja vaadittu laadukas pallollinen tekeminen oli tasolla, jota on nähty ainoastaan avausturnauksessa. Lisäksi jatkuvat toiveet puolustuksen osallistumisesta hyökkäyspeliin konkretisoitui varsinkin jälkimmäisessä ottelussa, jossa joukkueen seitsemästä maalista viisi merkattiin puolustajille.

Myös erikoistilannepelaaminen ansaitsee erityismaininnan. Kaikki omat jäähyt selvitettiin maaleitta, tehtiin kaksi ylivoimamaalia ja jopa yksi alivoimamaali. Paljon paremmin ei noista olisi voinut suoriutua.

Tehopisteitä kirjattiin neljälle Flanelsittarelle neljä kappaletta, joista tehokkaimpana Heidi Mutkala tehoin 3+1. Kakkosketjun onnistunutta päivää täydensivät sentteri Sanni Nyberg sekä puolustajat Marja Kuurne ja Essi Tarhanen tehoin 2+2.

Joulutauolle lähdetään MultiAntsin kanssa tasapistein sarjan jaetulla ykköspaikalla. Kevätkauden kaksi ensimäistä turnausta pelataan kotihallissa. Ensin 15. tammikuuta vastassa ovat Kisa ja Valo II. Helmikuun 11. päivä kohdataan SC Luppo ja TiPa.

-vk-

Kokoonpano, Buugi 17.12.

Norola (A)-Reponen (C)-Pölkki
Oksanen-Maunula

Huuskola-Nyberg-Mutkala
Tarhanen-Kuurne (A)
MV: Löfgrén M.

Turnauksen tehopisteet:
Heidi Mutkala 3+1
Sanni Nyberg 2+2
Marja Kuurne 2+2
Essi Tarhanen 2+2
Henriikka Norola 1+2
Mirka Pölkki 2+0
Johanna Oksanen 1+1
Mia Reponen 0+2
Maiju Maunula 1+0