Flanelsittaret tehokkaana kevätkaudelle

Flanels – Urho

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen turnaus pelattiin Uuraisilla 12.1. Flanelsittaret olivat hyvällä jalalla liikkeellä joulutauon jäljiltä, kun ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Urho Suolahdesta. Edellisessä turnauksessa Jyväskylässä joukkueiden kohtaaminen oli päättynyt Flanelsin niukkaan 4-3 voittoon. Tällä kertaa voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä, kun Flanels takoi taululle 7-0 ottelun loppulukemiksi.

Ottelu alkoi Flanels-hallinnassa ja viiden minuutin kohdalla nähtiin ottelun avausmaali Mirka Pölkin toimesta onnistuneen vaparikuvion seurauksena. Syöttäjänä maalissa toimi Marja Kuurne. Kolme minuuttia myöhemmin Elina Kovakoski vei raudanlujalla rannelaukauksella flanelsittaret 2-0 johtoon Katariina Huuskolan syötöstä. Näissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Pelikello näytti 20:44, kun Mirka Pölkki osui toistamiseen näyttävän yksilösuorituksen seurauksena. Tämä maali viimeistään käänsi ottelun vahvasti flanelsittarille. Puolustaja Anu Ihanajärvi osui tämän jälkeen viivasta ranteella vieden joukkueemme neljän maalin johdossa kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä vastustajallakin oli paikkansa osumiin, mutta maalivahti Milli Löfgrén nollasi kaiken tarvittavan. Flanels osui vielä kolmasti, ensin Katariina Laitisen tarkalla yläkulmalaukauksella, sitten Anu Ihanajärven vaparikudilla viivasta ja Marja Kuurne viimeisteli loppulukemat tylysti seitsemään nollaan.

https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-urho/9610/5884

KuuMat – Flanels

Toinen peli oli turnauksen kotijoukkuetta vastaan ja joukkueiden edellinen kohtaaminen oli piirtynyt tarkasti koko joukkueen muistiin, sillä sen verran katkeran tappion KuuMat aiheuttivat Flanelsille kotiturnauksessa, jossa vastustaja nousi 0-3 tappioasemasta 5-4 voittoon. Tänään oli aika tasata tilit tuon osalta. Ottelusta muodostui erittäin tarkka ja tasainen. Avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän puoliväliin, jolloin kapteeni Mia Reponen nousi esiin ja viimeisteli Heidi Mutkalan syötöstä. Tästä eteenpäin edettiin tasaisissa merkeissä aina vastustajan aikalisään saakka, jonka jälkeen KuuMat yrittivät tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja saivatkin luotua vaarallisen painostuksen Flanelsin päätyyn. Tämän oranssit kuitenkin kestivät ja Mia Reposen katkaistua vastustajan syötön keskialueella, hänellä oli helppo työ sinetöidä ottelun voittolukemiksi 2-0 tyhjään maaliin kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria.

https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/kuumat-flanels/9612/5884

Kapteeni Reponen teki iltapäiväpelin molemmat maalit. Milli Löfgren piti maalinsa puhtaana koko päivän.

Yhteenveto

Uuden vuoden pelillisessä avauksessa joukkueen otteissa oli nähtävissä kaivattua osaamista. Nyt koko joukkueen suoritustaso oli myös turnauspelin edellyttämällä tasolla. Lisäksi kolmen hyökkäysvitjan myötä liikkumiseen saatiin myös tarvittavaa lisäenergiaa. Kahden nollapelin torjuminen Milli Löfgrénin toimesta on myös suorituksena harvinaislaatuista.

Joukkue punoo juonia pari viikkoa ja lähtee sitten haastamaan sarjakärkiKikka-74:n seuraavan turnauksen avauspelissä. Ero sarjakärkeen on kuusi pistettä ennen viittä viimeistä turnausta (10 peliä), joten kevään osalta kaikki on mahdollista.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-4-divisioona-sisa-suomi-lohko-8/5884