Flanelsittaret sarjakärkeen

Kauden järjestyksessään toiset turnauspelit pelattiin sunnuntaina 23.10. Keljonkankaalla. Aamupelissä kohdattiin Valo ja puolen päivän ottelussa SC Luppo. Flanels oli saanut kasaan kaksi täyttä kentällistä ja maaliin asteli normaalisti puolustajan paikalla esiintyvä Johanna Oksanen.

Ensimmäiseen otteluun hyvin harjoitellut Flanels tuli jopa hieman ylivirittyneenä ja useimmiten tilannenopeus aiheutti pallokontrollin pettämisen. Ottelu alkoi kuitenkin suotuisasti Mia Reposen (C) viimeistellessä ottelun avausmaalin jo alle puolentoista minuutin pelin jälkeen. Mirka Pölkille kirjattiin syöttöpiste osumaan.
Sama ketju oli asialla kymmenkunta minuuttia myöhemmin Reposen maalatessa toistamiseen, tällä kertaa Katariina Huuskolan syötöstä. Maalin jälkeisten vaihtojen tärkeys on ollut keskusteluissa aiemminkin, mutta siitä huolimatta Valo kavensi vain kahdeksan sekuntia myöhemmin. Kaikki ottelun maalit olikin kaikkien yllätykseksi nähty jo ajassa 12:08.

Maalintekopaikkoja molemmilla joukkueilla oli kahdessa seuraavassakin erässä, mutta hyvä maalivahtipeli ja huolimaton viimeistely pitivät lukemat samoina loppusummeriin saakka. Miksikään spektaakkeliksi ottelu ei muodostunut ja laitettakoon se viileän aamun piikkiin. Johanna Oksaselle kuitenkin kelpo esiintyminen tolppien välissä ja erityiskehut Flanelsin viisikkopuolustukselle, joka pystyi auttamaan maalivahtiaan tehtävässään voiton edellyttämällä tavalla.

Flanels vs. SC Luppo

Toiseen peliin valmennus korosti malttia ja huolellisuutta pallollisena. Jos ensimmäisessä ottelussa mentiin tunne edellä, niin toiseen peliin tultiin hieman liiankin rauhallisena. Normaali energinen puheensorina oli tiessään aina kolmanteen erään saakka, jolloin vasta herättiin taistelemaan ottelun voitosta. Kahden erän jälkeen oltiin tappiolla 2-3. Flanelsin maalintekijöinä Pölkki ja Maiju Maunula.

Toisella erätauolla päätettiin yhdessä kääntää peli vielä oranssipaidoille. Pelin painopiste oli jo tappiotilanteesta huolimatta siirtynyt aiemmin Lupon puolustusalueelle. Ongelmana oli enemmän viimeistelyn laatu maalipaikoissa ja laukausten saaminen läpi Luppo-puolustuksen. Vastustaja pystyi myös luomaan vaarallisia vastahyökkäyksiä, joiden kanssa Flanels oli ajoittain ongelmissa.

Kahdeksan minuuttia ennen täyttä peliaikaa Flanels nousi tasoihin kapteeni Reposen mailasta. Syöttäjänä Huuskola, jolle pörssipiste oli ottelun toinen ja turnauksen kolmas. Voittomaali näki valon ajassa 44:42 eli 18 sekuntia ennen päätösvihellystä, kun läpi ottelun vaarallinen Heidi Mutkala sai vihdoin pallon vastustajan maaliin Marja Kuurneen syötöstä. Tilannetta edelsi pitkä syöttöjatkumo ja pallonhallinta hyökkäysalueella. Lopputulos 4-3 Flanelsille. Ei ehkä kaunein voitto tämäkään, mutta kertoo paljon joukkueen sitkeydestä ja tahtotilasta.

Kaksi voittoa tietää Flanelsille nousua sarjan piikkipaikalle puhtaalla voittosarakkeella. Kahden pisteen päässä on MultiAnts ja kuusi joukkuetta neljän pisteen päässä. Kausi on alkanut pisteiden valossa myönteisesti, vaikka otteissa onkin tuttua vaihtelevuutta. Hyvä joukkue on keksinyt tapoja voittaa silloinkin, kun ei olla ihan optimitilassa.

Mirka Pölkki nousi sarjan pistepörssin kärkeen kahdeksalla tehopisteellä (5+3). Saman ketjun Reponen ja Huuskola täydentävät kärkikymmenikköä kuudella tehopisteellä.

Kausi jatkuu 6.11. Jyväskylän Buugilla, jolloin vastassa ovat Kisa ja TiPa.

-vk-