Flanelsittaret runkosarjavoittoon

Runkosarjan viimeinen turnaus Flanelsin osalta pelattiin lauantaina 11. maaliskuuta jo tutuksi tulleella Keljonkankaan yhtenäiskoululla. Paikka nousukarsintoihin oli varmistunut jo aiemmin, joten edessä oli kaksi paineetonta kamppailua. Panoksena enää maine ja kunnia sekä parempi lähtöpositio karsintapeleihin. Tai niin ainakin luultiin.

Ensimmäisessä kamppailussa kohdattiin viime turnauksen tapaan MuurY. Kotijoukkueena esiintynyt Flanels ei oikein löytänyt omaa pelitapaansa ensierässä ja vastustaja vastasi ottelun avausmaalista ajassa 07:44. Niissä lukemissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä alkoikin sitten jo paremmin ja reilun minuutin pelin jälkeen Flanels tasoitti Mirka Pölkin toimesta, syöttöpiste Katariina Huuskolalle. Vähän hermostuneesti läpi kamppailun pelannut kotijoukkue löysi kuitenkin jälleen pallon maalistaan viittä minuuttia myöhemmin, kun MuurY-puolustajan lähettämä viivakuti kimpoili Johanna Oksasen vartioimaan maaliin maskipelaajista ja jälleen oltiin maaliin takamatkalla.

Toisella erätauolla joukkue tajusi itsekin alisuorittavansa ja silmissä oli oikeanlaista päämäärätietoisuutta, kun tuomari vihelsi ottelun kolmannen erän alkaneeksi. Jo ensivaihdossa, 34 sekunnin pelin jälkeen, Mia Reponen vastasi tasoitusmaalista, kun hän siirsi omasta laukauksestaan maaliraudoista kimmonneen pallon tyylikkäästi rystypuolelta ilmasta maaliin. Kolmas erä mentiinkin sitten Flanels-merkeissä ja MuurY sai ainoastaan välillä pidemmän hyökkäysjakson aikaiseksi. Flanelsin itsepäisen sitkeä työnteko palkittiin ottelun loppupuolella, jolloin Sanni Nyberg viimeisteli ratkaisevaksi jääneen 3-2 voittomaalin Maiju Maunulan syötöstä ajassa 43:37. Vastustaja ei enää lopussa saanut loppukiriä aikaiseksi Flanelsin pysyessä pallossa päätösvihellykseen saakka. Kaksi sarjapistettä, ei tyylipisteitä ja matka jatkuu.

Kauden viimeinen runkosarjaottelu koitti paria tuntia myöhemmin. Vastassa MultiAnts, jonka kanssa pelattiin kauden ainoa tasapeli viime kohtaamisessa. Vastustaja oli liikkeellä kapealla rosterilla, joka näkyi heti ensiminuuteilta saakka joukkueen pelistrategiassa. Pallon menetettyään MultiAnts peruutti omalle alueelle paikkapuolustukseen, eikä suuremmin häirinnyt Flanelsin hyökkäysalueelle etenemistä. Pallo oli lähes koko ensi erän Flanelsin hallussa, mutta maalinteko tuotti yllättävän paljon vaikeuksia. Siitäkin huolimatta ensi erän viime minuutin kaksi maalia oranssipaidoilta veivät joukkueen 2-0 johtoasemassa erätauolle. Maalintekijöinä puolustajat Essi Tarhanen ja Maiju Maunula, syöttöpisteet Pölkille ja Reposelle.

Kakkoserässä kerjättiin taas verta nenästä lähinnä heikolla viimeistelyllä sekä pienoisella huolimattomuudella. MultiAntsin vastahyökkäysvaara oli tiedossa, mutta silti toisen erän molemmat kirjattiin vihulle ja nimenomaan vastahyökkäyksistä. Takaiskumaalit saivat joukkueen pelaamaan väkinäisesti, eikä oikein löydetty luovia keinoja maalintekoon.

Kolmas erä käynnistyi Flanelsin kannalta optimaalisesti, kun Nyberg vei joukkueen johtoon Marja Kuurneen syötöstä vain 16 sekunnin jälkeen. Ihan minuuttia tämä johtoasema ei ehtinyt vanheta, kun MultiAnts tasoitti tilanteeksi 3-3. Sitten olikin taas aika kaivaa työhanskoja esiin ja luottaa siihen, että aktiivisempi joukkue on lopulta tuloksellisesti parempi. Kuten jo monta muutakin kertaa tällä kaudella, Flanels löysi kuin löysikin keinon voittaa ottelu. Reilu kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria Pölkki-Huuskola-kaksikko hääri vaarallisesti vastustajan maalin nurkalla ja Pölkki laukoi maalin edestä 4-3 voittomaalin. Täydet pisteet siis myös viimeisestä runkosarjakamppailusta.

Koutsin mietteitä

Turnaukseen lähdettiin paineettomassa tilassa karsintatavoitteen jo varmistuttua. Pelillinen habitus sen sijaan oli kaikkea muuta kuin rento ja paineeton. Syitä tähän on vaikeahko määrittää. Vaikeaa on myös olla erityisen pettynyt neljään sarjapisteen, jonka joukkue kuitenkin jälleen toimitti siinä sivussa. Viimeiseen kymmeneen peliin yksi tappio ja muista täydet sarjapisteet, on millä tahansa kriteereillä kova suoritus. Varsinkin, kun sarja on erittäin tasainen.

Vielä kun kilpakumppanien pelit päättyivät sunnuntaina poikkeuksellisen sopivasti, päättyi runkosarja Flanelsin voittoon. Kahdeksantoista ottelua, joista 14 voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Maaliero joukkueella 42 maalia plussan puolella.

Seuraavana ovat edessä nousukarsinnat 25.3. Joutsassa, joissa ovat mukana kuudennen lohkon neljä parasta; Flanels, Valo, Valo II ja KuuMat. Kupletin juoni on selvä – kahdella voitolla kakkosdivariin! Kaikki muut variaatiot tietävät sarjatason jatkumista ennallaan kolmosdivarissa.