Flanelsittaret pirteinä kevätkautta kohti

Flanelsittarien kevätkausi käynnistyy 7.1. Ps. Flanelsittarien ”tyttökalenteria” saatavilla nyt tarjoushintaan pelaajilta.

Flanelsin naisjoukkueen kausi käynnistyi jo hyvissä ajoin heinäkuun lopulla harjoitusten muodossa. Valmennuskaksikko Kuurne-Oksanen jatkoi lyhyen kesätauon jäljiltä siitä, mihin viime kaudelle jäätiin. Joukkueen runko on pysynyt uudelle kaudelle siirryttäessä lähes ennallaan. Muutaman poisjääneen tilalle löydettiin Sysmästä maalivahti Kempin kiitettävällä avustuksella kaksikko Kaisa Kotilainen-Veera Nieminen, jotka ovat tulleet vahvasti Flanelsittarien pelaavaan kokoonpanoon.

Pelien osalta syyskausi käynnistyi syyskuun alussa Suomen Cupin peleillä, joissa saatiin mitata omaa tasoa mm. Happeeta vastaan. Cupin osalta pelit loppuivat kuitenkin ensimmäiselle kierrokselle, mutta mukaan saatiin taas arvokasta kokemusta kovista peleistä.

Tästä on jatkettu kahdella yhteisellä salikerralla viikoittain ja pääpaino harjoittelussa on edelleen pyritty pitämään lajitaitojen kehittämisessä. Taktinen ja strateginen pelaaminen pyritään tuomaan vahvemmin mukaan kauden edetessä. Välähdyksiä kontrolloidusta viisikkopelistä on jo aika ajoin havaittavissa joukkueen pelissä, mutta sillä puolella on vielä kehitettävää.

Naisjoukkue on esiintynyt turnausareenoilla kuluvan syksyn aikana neljästi; kaksi kertaa Lappeenrannassa, kerran Lahdessa ja kerran kotiluolassa. Näistä on kertynyt voitot vastustajista PoNoVo, Hatsina II, Crackers ja Pelicans II. Top Teamia vastaan päädyttiin kotona tasapeliin, kun taas StU, LASB ja JoKa olivat avauskierroksella etevämpiä.

Joukkueen parhaana pistenaisena on kauden puolessa välissä joukkueen kapteeni Mia Reponen, joka ei edelleenkään anna nuoremmille jalansijaa pistepörssissä. Erityiskehut naisjoukkue saa valmennukselta hyvästä puolustuspelaamisesta, jonka tukena operoi eräs sarjan parhaista maalivahdeista, Hanna Kemppi.

Hyökkäyspään ratkaisuvoimaa odotetaan kevätkaudella laajemmalta rintamalta ja viime turnauksen perusteella tämän toteutumiseen onkin varsin realistiset mahdollisuudet. Kaiken kaikkiaan joukkueessa on hyvä harmonia ja sopiva kilpailuhenki. Lisäksi viime turnaukset on jo päästy pelaamaan kolmen ketjun rotaatiolla, jonka myötä on lupa odottaa entistä liikkuvampaa joukkuetta kevätkaudella.

Jatko

Kevätkausi käynnistyy 7.1. Salpahallissa Hollolassa. Vastassa ovat Crackers Kotkasta ja Lammin Salibandyn naisten edustusjoukkue.

Sarjan tilastot

Live-seuranta ja kokoonpano, Crackers-ottelu

Live-seuran ja kokoonpano, LASB-ottelu