Flanelsin cup-taisto päättyi Happee-otteluun

Flanelsin tie salibandyn Suomen Cupissa päättyi 1. kierrokselle, vaikka isännöikin lauantaina ja sunnuntaina Joutsassa pelattua turnausta.

Lauantaina pelattu liikuntahallin avajaisten ottelu Muuramen Yritystä (2. div) vastaan päättyi 7-2-tappioon. Ottelun ratkaisuksi muodostui Flanelsin hätäinen hyökkäyspelaaminen, mikä johti toistuviin pallonmenetyksiin.

Isännät ottivat ainoan voittonsa maalipistein 5-4 IV divisioonaan valmistautuvasta SBS Hornasta sunnuntaiaamuna. Tässä ottelussa pelinrakentaminen sujui Flanelsilta erinomaisesti, mutta ottelu olisi pitänyt pystyä ratkomaan 1. ja 2. erän maalipaikoista. Kun näin ei käynyt, tuli vastustaja mukaan – ja meni hetkeksi jopa ohikin – oranssipaitojen virheistä ja pisti isännät loppuminuuteilla todella koville.

– Jälleen kerran tuloksena oli vaikea peli koko joukkueelle, kun emme onnistuneet tekemään tarvittavia maaleja alun hyvistä paikoista. Onneksi saimme kuitenkin taisteltua voiton erittäin vahvasti pelannutta Hornaa vastaan. Ei tarvitse olla kummoinen ”sammakkomies” ennustaakseen Hornalle menestystä nelosdivarissa, Flanels-kippari Arto Vainiomäki kommentoi sunnuntain avausta.

Sunnuntain päätösottelussa Happee M2 (2. div) vastaan oli panoksena pääsy 2. turnauskierrokselle. Ei liene väärin sanoa, että Flanels jopa lievästi hallitsi pelinvirtausta, joskin Happee käänsi alituiseen vaarallisia vastaiskuja.

Turnauksen jatkopaikat jaettiinkin päätösottelun päätöserässä. Happee iski 2-1-johdon heti avausminuutilla, mutta Flanels tasoitti 35. peliminuutilla. Tämän jälkeen molemmilla oli paikkoja kääntää ottelu, kunnes Happee lopulta osui 3-2:een. Flanelsin oli pakko ottaa lisäriskejä, mikä tällä kertaa koitui turmioksi: Happee meni menojaan, ja lopputulokseksi kirjattiin 6-2.

– Happeeta vastaan olimme valitettavasti koko ajan takaa-ajajina, mikä edellytti meiltä pelin avaamista koko ajan rohkeammin ja tällä kertaa se kostautui kolmannessa erässä. Tällä kertaa emme pystyneet parempaan, mutta kovasti kannustaneelle kotiyleisölle silti ”Iso käsi!”. Yleisön tuki tulee olemaan jatkossakin tärkeää, Vainiomäki päätti Cup -viikonlopun analysoinnin.

Joukkueen parhaimmistoa olivat pelintekijäpakit AbA Saari (0+2) sekä Petu Hurri (4+0), joka onnistui myös maalinteossa. Hyökkääjistä pirteimmin esiintyi Olli Kärnä (2+0). Viikonlopun kaikki ottelut urakoi maalissa Jaakko Onali, kun Petri Tabell oli lomamatkalla.

Turnaustilastot

Flanelsin ottelut
Flanels – Yritys 2-7 (2-3, 0-2, 0-2)
Flanels – SBS Horna 5-4 (2-1, 1-0, 2-3)
Happee M2 – Flanels 6-2 (1-0, 0-1, 5-1)

Kokoonpano
Hurri V. (a) 4+0, 2 min
Kärnä O. 2+0, 2 min
Kämppi V. 2+0
Vainiomäki A. (c) 0+2
Saari A. 0+2
Suuronen I. 1+0
Gyldén R. 0+1, 2 min
Kosonen H. 0+1
Jokinen J. 0+1
Heiska K. 0+0
Tonteri A. 0+0
Huikko P. 0+0
Heinonen N. 0+0, 2 min
Suuronen H. 0+0
Seppälä J. (a) 0+0, 2 min
Slant J. 0+0
Weijo 0+0
Onali J. 0+0, mv

Ei kokoonpanossa
Kärnä T., terve
Tabell P., terve