Flanelsilta kaikkien aikojen satsaus Jukolaan

Flanelsin Kuopio-Jukolaan lähtevä veljessarja ja juoksujärjestys ovat selvillä. Joukkueen lukkarin virkaa toimittava Jari Pessala ja suunnistusjaoston puheenjohtaja Arto Vainiomäki tiedottivat valinnoista perjantaina.

Juhani – Ilari Suuronen, 10,0 km
Tuomas – Arto Vainiomäki, 11,5 km
Aapo – Petteri Oksanen, 10,0 km
Simeoni – Henry Suuronen , 7,7 km
Timo – Jari Pessala, 7,7 km
Lauri – Jani Heiskanen, 10,6 km
Eero – Jussi Seppälä, 14,2 km

Flanels on matkassa nyt neljättä kertaa. Paras sijoitus on edelleen vuoden 2011 Salpa-Jukolasta, sija 1.197. Vuonna 2012 Vantaalla suoritus hylättiin. Viime kesänä sijoitus oli 1.331. Tällä kertaa Flanels lähtee Jukolaan kaikkien aikojen panostuksella. Takana on runsaasti harjoittelua ja juoksujärjestykseen ovat vaikuttaneet vielä viime hetken näytöt.

– Panostamme agressiiviseen ja kovavauhtiseen aloitukseen kolmella ensimmäisellä osuudella. Ilarin tehtävänä on kiriä massalähdössä mahdollisimman monta sijaa ja juosta niin kovaa kuin pystyy. Arto on harjoitellut pimeässä menoa ja pystyy myös kovaan menoon. Jos kaikki menee nappiin, myös Pepi lähtee pimeässä, vähintään hämärissä 3. osuudelle, listaa Pessala lukkarin roolissa.

Neljäntenä metsään lähtevää, Tampereen suunnalla Henryä Pessala pitää veljeskaartin todellisena mustana hevosena. Pessala paljastaa, että veljeksien tavoitteena on nelososuudelle lähdettäessä olla yllättäen ”pahimpien kilpakumppanien” vauhdissa, vähintään likellä pihkaista niskaa. Nämä osuudet mennään toivottavasti ns. mies miestä vastaan, eikä virheisiin ole varaa.

Kahdelle viimeiselle pitkälle osuudelle lähtevät Jani ja Jussi. Ensin mainittu on luvannut omasta viime vuoden ajastaan tunnin pois. Kovajalkainen Jussi taas pääsee matkaan massalähdössä: tehtävänä on mennä taas kovaa.

– Tuhannen joukkoon on maltillinen tavoite, linjaa Vainiomäki.

Flanels.org ja Flanels-FB seuraavat veljessarjan viimeistelyharjoittelua sekä luonnollisesti itse kisaa.