Flanelsille ERP-järjestelmä käyttöön

Flanels ottaa käyttöön sähköisen ERP-järjestelmän, eli toiminnanohjausjärjestelmän kaudesta 2017-2018 alkaen. Palveluksi seuran hallitus on jo aiemmin keväällä valinnut laajasti urheiluseurojen käytössä olevan MyClub-toiminnanohjausjärjestelmän.

Flanels on jo vuosia vienyt hallintoaan kohti sähköisiä järjestelmiä. Muun muassa jäsentiedot ja kokoushallinta on toteutettu sähköisesti jo pitkään. Nyt otettava askel yhdistää seuran koko toiminnan ohjaamisen ja hallinnon yhteen sähköiseen järjestelmään.

MyClub-palvelu pitää sisällään käytännössä kaikki seuran hallintoon ja toimintaan tarvitsemat toiminnallisuudet, muun muassa jäsentiedot, laskutukset, verkkomaksut, taloushallinnon, ryhmien sisäisen ja ulkoisen yhteydenpidon jne.

MyClub-palvelu otetaan käyttöön heti kesällä ja ensimmäinen kausi on sisäänajoa, joka vaatii vielä joustavuutta ja uuden oppimista niin seuratoimijoilta kuin jäsenistöltä. Toiminnaohjausjärjestelmän käyttöönotto ja ylläpito ovat myös merkittävä investointi seuralle.

– Sähköinen järjestelmä sujuvoittaa toimintaa ja vapauttaa vapaaehtoisten työn varsinaiseen seuratoimintaan. Seuraan pestataan tuntipalkkainen pääkäyttäjä vastaamaan järjestelmästä. Toiminnanohjausjärjestelmä on välttämätön, jotta seuran jatkuvaan kasvuun voidaan tältä osin vastata, kertoo seuran puheenjohtaja Pekka Huikko.

Flanels ry:llä on alkavalla kaudella tällä tietoa peräti 16 salibandyn toimintaryhmää sekä jaostot pesäpallolle, alppihiihdolle ja uutena elektroniselle urheilulle.

MyClub-toiminnanohjausjärjestelmästä ja sen tuomista käytännön muutoksista ja mahdollisuuksista tiedotetaan syksyllä ryhmien käynnistyttyä. Toimintaryhmien vastaavat ja joukkueenjohtajat tulevat saamaan koulutuksen järjestelmään.

Lisätiedot:
Pekka Huikko, pj.
pekka.huikko(a)flanels.org