Luhangan Osuuspankista Flanels ry:n yksi pääyhteistyökumppaneista – seura tavoittelee kokoaikaisen työntekijän palkkaamista

Luhangan Osuuspankki liittyy monivuotisella sopimuksella Voimistelu-, urheilu- ja raittiusseura Flanels ry:n pääyhteistyökumppaniksi kaudesta 2019-2020 alkaen. Sopimus julkaistiin keskiviikkona 17.4. samalla, kun Luhangan OP:n Happeen kummipelaaja, tuore salibandyn maailmanmestari ja maailman parhaaksikin salibandypelaajaksi tituleerattu Peter Kotilainen vieraili Joutsassa Flanelsin harrasteryhmien kauden päätöstilaisuudessa.

– Flanelsille tärkeää on luoda seutukunnalle tasokasta harrastetoimintaa, mahdollisimman monipuolisesti eri ikäryhmille, sekä tietysti olla aktiivinen toimija yhtenä monista. On mieltä lämmittävää, että paikallinen pankki näkee tällaisen toiminnan arvokkaaksi ja haluaa olla mukana tukemassa näitä tavoitteita. Pitkät pääyhteistyökumppanuudet puolestaan mahdollistavat seuratoiminnan pitkäaikaisen kehittämisen. Jatkamme tai aloitamme neuvottelut muista pääyhteistyökumppanuuksista nyt keväällä, kertoo Flanels ry:n puheenjohtaja Pekka Huikko.

– Yhteistyö Flanels ry:n kanssa tukee arvojemme mukaista toimintaa, jossa pyrimme osaltamme kehittämään ja ylläpitämään paikallisyhteisömme elinvoimaisuutta, sanoo Luhangan Osuuspankin puheenjohtaja Tuomas Puttonen.

– Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on meille tärkeää. Joukkuetoiminnassa mukana ollessaan lapset saavat uusia kavereita ja oppivat tekemään töitä yhdessä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi, mikä on tärkeä työelämätaito, korostaa Puttonen.

Peter Kotilainen vieraili Flanelsin harrasteryhmien päätöstilaisuudessa 17.4.2019.

Tavoitteena kokoaikainen työntekijä

Flanels ry:n tavoitteena on työllistää seuratyöntekijä kokoaikaisesti jo syksystä 2019 alkaen. Jo kuluvalla kaudella seuran palveluksessa on ollut osa-aikainen seurakehittäjä Jonna Keihäsniemi. Lisäksi osa harrasteryhmien ohjaajista on ollut tuntipalkkaisia nuoria.

Flanels ry odottaa parhaillaan Opetusministeriön ratkaisua mahdollisen tuen saamiseksi päätoimiselle työntekijälle. Lisäksi Flanels on käynyt neuvotteluita kolmen eri tahon kanssa toiminnanjohtajan työn jakamisesta. Periaatteessa on mahdollista, että parhaassa tapauksessa Flanels ry:n palveluksessa olisi jopa kaksi työntekijää. Tähän tarvittaisiin kuitenkin yhteistyötä 1-3 urheiluseuran kanssa edellä mainittujen lisäksi. Käytännössä niin, että Flanels toimisi työntekijänä ja myisi työntekijöidensä panosta, yhteisöjen tapauksessa ns. ”asevelihintaan”.

– Päättyvän kauden kokemukset osoittavat, että palkatut työntekijät vapaaehtoisten työn tukena ja rinnalla ovat se tapa, jolla seuratoimintaan saadaan laatua ja pitkäjänteisyyttä, Kun lapsille ja nuorille tarjotaan mahdollisuuksia eri lajien parissa ja heitä kannustetaan ohjaajien toimesta rennossa ilmapiirissä, syntyy onnistumisen kokemuksia ja liikunta ottaa paikkansa heidän arjessa, alleviivaa Flanels ry:n seurakehittäjänä viime syksystä alkaen toiminut Jonna Keihäsniemi.

– Meillä ei siis itsellä ole tarvetta kokoaikaisten työntekijöiden koko resurssille, mutta selkeästi on nähtävissä, että seutukunnan eri toimijoilla olisi tarve laskennallisesti useammallekin. Pyydän nyt yhteistyöstä kiinnostuneita tahoja ottamaan yhteyttä, alleviivaa puheenjohtaja Huikko.

Lisätiedot:

Pekka Huikko, Flanels ry, puheenjohtaja
pekka.huikko(a)flanels.org

Jonna Keihäsniemi, Flanels ry, seurakehittäjä
jonna.keihasniemi(a)flanels.org

Tuomas Puttonen, Luhangan Osuuspankki, toimitusjohtaja
tuomas.puttonen(a)op.fi

Benjam Hölttä ja moneet muut pääsivät kokeilemaan taitojaan Peter Kotilaista vastaan.