Flanels raivasi paikan 2. kierrokselle kuolemanlohkosta

Flanelsin miesten edustusjoukkue järjesti melkoisen yllätyksen salibandyn Suomen Cupin 1. kierroksella Varkaudessa lauantaina. Turnaukseen alimmalta sarjatasolta osallistunut Flanels (4-div.) nimittäin raivasi paikan cupin toiselle kierrokselle. Jatkoon eteni myös Rökäletappio (3-div.) Siilinjärveltä. Laulukuoroon, eli jatkosta putosivat Tarmo Varkaudesta (2-div.) ja Iiski (3-div.).

Turnauksen tulospalvelu.

Päivä käynnistyi ottelulla 2-divisioonassa pelaavaa isäntäjoukkue Tarmoa vastaan. Tiukasta ottelusta Flanels kairasi 2-3-yllätysvoiton. Flanelsin voittomaalin, ja samalla uransa ensimmäisen iski ensimmäistä kauttaan pelaava Samuli Röksä.

– Teemana oli, ettei nöyristellä 2-divarijengiä, vaan ekasta vaihdosta alkaen näyttää, että ottelua on tultu voittamaan. Äijät antoivat kaikkensa ja ansaittu voitto, summaa päävalmentaja Tatu Kiiski.

Toisessa, ns. voittajien ottelussa vastassa oli alasarjojen klassikkoseuroihin lukeutuva Rökäletappio Siilinjärveltä (perustettu 1995). Rökäletappio voitti ottelun maalipistein 4-7 ja varmisti näin jatkopaikan 2. kierrokselle.

– Toisesta pelistä ei jäänyt jossiteltavaa. Kaveri oli parempi, sanoo Kiiski.

Kun Tarmo voitti omassa häviäjien kohtaamisessa IisKin, pelattiin toisen jatkopaikan ottelu Back to back -hengessä uudelleen Flanelsin ja Tarmon kesken. Tarmo karkasi ottelussa jo turvallisen tuntuiseen johtoon, mutta Flanels nousi tasoihin. 5-4-voittomaalista vastasi Lari Nikkanen, kun peliaikaa oli jäljellä pari minuuttia ja rapiat.

– Alku oli meille tässä ottelussa tahmea, mutta pystyimme nousemaan ohi. Kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. Päivän ehdoton sankari oli maalivahti Aleksi Luri, joka antoi mahdollisuuden pelata otteluissa voitoista, arvioi Kiiski.

Flanelsin ja myös koko turnauksen tehokkain oli Vesa Hurri, joka keräsi 5 maalia ja yhteensä 7 tehopistettä. Tarkemmat tilastot tulospalvelusta.

Näin homma jatkuu

Suomen Cupin pelit jatkuvat jo heti tulevana lauantaina (1.9.). Flanels matkaa viikonlopuksi Joensuun kupeeseen Kontiolahteen.

2. kierroksen tulospalvelu

Flanels kohtaa turnauksen avausottelussa 2-divarin Savo-Karjalan viime kaudella voittaneen LeBa:n. Toisessa otteluparissa pelaa Kaakkois-Suomen 2-divarissa viime kaudella 7. sijoittunut Troopers Imatralta sekä joukkue itäisen cup-alueen D-lohkosta (pelataan 26.8.).

20-vuotisessa Flanelsin historiassa kerta on ensimmäinen, kun Flanels etenee Suomen Cupissa 2. kierrokselle. Suomen Cupiin osallistumiskertoja ei tähän hätään kukaan saanut selvitetyksi (liekö kymmenkunta?), mutta muutamaan otteeseen jatkopaikka on ollut varsin likellä – kuitenkin siis tähän saakka tärppäämättä.