Flanels.org:n suosio kasvaa

Flanelsin virallisen web-sivuston – www.flanels.org:n – kävijämäärät ovat huimassa kasvussa. Kuluvan kauden alkukuukausien perusteella päivittäin sivuilla käydään keskimäärin vähintään sadasta eri IP-osoitteesta, kun esim. viime kaudella vastaava luku vaihteli 50-100 välillä.

Lokakuun kotiavausturnaukset näkyivät myös internetin liikenteessä. Esim. edustuksen kotiavaus 13.10. keräsi lauantain aikana kävijöitä web-sivuille liki 250 eri IP-osoitteesta.

Lähteenä on käytetty Flanelsin palveluntarjoajan Datamappi Oy:n seurantapalveluita. Yllä mainitut luvat kertovat eri IP-osoitteista tullutta liikennettä.

Osa www-sivustojen ylläpitäjistä ilmoittaa ”kävijämääräksi” esim. vierailujen määrän, sivujen latausten määrän tai osumien määrän. Näin ollen eri www-sivustojen annetut lukemat eivät välttämättä ole suoraan vertailukelpoisia.

Mainittakoon, että vuoden 2007 alusta lukien Flanelsin web-sivuilla ko. luvut ovat liki 20.000 vierailua, liki 80.000 sivulatausta ja n. 235.000 osumaa. Tavaraa on siirtynyt n. 1,3 Gb:n verran.

Ilpo, Petu ja Owe fanien suosikit?

Suosituin linkkisivusto (pl. hakupalvelut), josta Flanels.org:n päädytään on laukaalaisseura Blastersin web-sivusto (blasters.name). Sen linkkilistan ja yllättäen myös keskustelupalstan linkkien kautta Flanelsin sivuille tulee jopa 60% linkkien kautta tulevasta liikenteestä.

Sinänsä linkkisivujen kautta Flanelsin sivuille päätyy vain n. 7% kokonaisliikenteestä. Hakukoneiden kautta kävijöitä tulee n. 4%. Loppu, eli pääosa liikenteestä muodostuu suorista osoitteista ja käyttäjien omista kirjanmerkeistä.

Flanelsin sivuille päätyneiden hakulauseet ja -sanat ovat mielenkiintoinen tilasto. Liki 80% päätyy sivuille yksinkertaisesti hakemalla sanaa ”Flanels”.

Huikeasta fanikulttuurista kertonee sivuille päätyneiden hakusanana käyttämät nimet. Tämän kauden ylivoimainen suosikki on ollut edustukseen siirtynyt Olli Weijo, jota on käytetty alkukauden ajan hakusanana kymmenittäin.

Muita suosikkeja ovat olleet mm. Jari Kotimäki, Ilari Suuronen sekä luonnollisesti monivuotinen supertähti, ruotsalaisvahvistukseksekin tituleerattu Vesa ”Petu” Hurri. Viime kauden suosikkinimistä mainittakoon poissiirtyneet Jon Lahti sekä Jaakko Åkman.

Flanelsin web-sivuille on päädytty myös käyttäen mitä ihmeellisempiä naisten nimiä. Ne jätettäköön kuitenkin kertomatta, jotta sen kummemmilta huhuilta – tahi vahvistuksilta – vältytään.