Flanels.org uudistui!

Joutsan kenties suurin urheiluseura Flanels on uudistanut radikaalisti näkyvyyttään sähköisissä medioissa salibandykauden 2014-2015 alla. Uudistusprosessiin sisältyi verkkosivujen päivitys sekä entistä vahvempi läsnä olo sosiaalisessa mediassa:  Facebookissa sekä nyt myös Twitterissä. Prosessiin liittyy vielä edessä olevaa seuran sisäistä koulutusta ja vastuualuejakoa. Myös verkkosivujen sisältöä tullaan luonnollisesti päivittämään ja täydentämään kauden edetessä.

Flanels.org uudistettiin perin pohjin jo pari vuotta sitten, jolloin otettiin käyttöön WordPress-julkaisualusta. Tämä helppokäyttöinen ja mukautumiskykyinen alusta on hyväksi todettu. Varsinaiseen sivurakenteeseen ei kajottu, mutta etusivu rakennettiin uudelleen, graafinen ulkoasu uudistettiin sekä huomioitiin mobiilit selainlaitteet. Myös kilpajoukkueiden käyttämä Nimenhuuto-palvelu tuo nyt tietoja suoraan joukkueiden omille sivuille.

Flanelsin yhteistyökumppani, Joutsalainen Dataseed Oy, sai vapaat kädet sivuston ”faceliftin” suunnitteluun sekä teknisiin uudistuksiin.
– Lopputulos on raikas, mutta riittävästi raffi – niinkuin Flanelsin kuuluukin olla – ja teknisesti ajanmukainen.  Toivottavasti uusi sivusto palvelee Flanelsin tiedottamisessa entistä paremmin niin seuran jäseniä kuin suurta yleisöä, sanoo Dataseed Oy:n Teemu Miettinen.

– Monipuoliset yhteisöpalvelut kytkettiin osaksi sivustoa, joten pysyt helposti jyvällä mitä Flanelsin puitteissa tehdään ja tapahtuu, vaikka et olisikaan kova Facebookkaaja tai Twitteröijä. Kaikki uutisointi tuodaan nyt yhteen ja samaan näkymään Flanels.org etusivulle. Verkkosivuston rakenne on puolestaan mobiililaitteisiin adaptoituva , hän jatkaa.

Sähköinen viestintä lukuisine eri kanavineen ja muotoineen jatkaa edelleen media- ja viestintäkentän ”myllerrystä”. Salibandyseurat ja -toimijat ympäri maata ovat olleet eturintamassa hyödyntämässä uusia sovelluksia ja tekniikkaa.

Myös Flanels haluaa olla mukana eturintamassa. Seurassa on käytetty erilaisia sähköisiä viestintäkanavia erittäin paljon jo vuosien ajan. Esimerkiksi viime kaudella aloitettiin mm. jäsentietojen sähköinen keräys, jota kuluvalle kaudelle on edelleen kehitetty. Seuran johtokunnan asiakirjahallinto tapahtuu myös kokonaan sähköisesti. Valmiudet ottaa uusia palveluita käyttöön ovat olemassa.

Flanels ry kiittää Dataseed Oy:tä erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä!

Huomioi nämä asiat uudistuksessa

1) Tyhjennä käyttämiesi selainten välimuisti ja päivitä uusi sivusto näkymiin. Näin välimuistissa oleva sivurakenne ei häiritse uuden kotisivun näkymää.

2) Käy liittymässä uudelle Facebookin Flanels-yhteisösivulle ja kutsu myös kaikki kaverisi sinne. Vanhan Flanels Joutsa FINLAND -ryhmän ylläpito loppuu ja se ajetaan alas. Muutos ryhmästä yhteisösivuksi tehdään, koska yhteisösivut ovat paremmin integroitavissa muihin sähköisiin palveluihin.

3) Käy liittymässä Twitteriin sekä seuraa @flanelsry-kanavaa. Erityisesti Twitter tulee olemaan se kanava jatkossa, joka seuraa vaikkapa hetki hetkeltä otteluiden tapahtumia – huumoria lukuunottamatta.

4) Jos et halua liittyä Facebookiin ja Twitteriin, voit seurata Flanelsin elämää flanels.org-sivuston kautta. Seuran Facebook- ja Twitter-päivitykset näkyvät nyt myös siellä mm. heti pääsivulla sekä hieman graafisemmassa muodossa alisivujen oikeassa reunassa.

5) Flanelsin tiedotteiden selattavuutta ja löydettävyyttä on parannettu. Etusivulla on nähtävissä sekä kaikki viimeisimmät tiedotteet että alempana sivulla uusimmat tiedotteet myös aihealueittain (seuratoiminta, harrastetoiminta, kilpatoiminta, valokeilassa).

6) Elä mukana Flanels-mediassa ja -perheessä – osallistu kommentoimalla, kuvaamalla jne. Facebookissa ja Twitterissä!