Flanels N –tarinoita syyskaudelta

Keuruu 6.10.

Kauden ensipuraisu turnauspeleihin koettiin 6.10. Keuruun entisen sotilasalueen historiallisissa puitteissa ja vastaansa oranssit saivat Lievestuoreen Kisan sekä Kikka-74:n. Kauden avauspeli Kisaa vastaan oli valmennuksen suunnitelmissa budjetoitu kahden pisteen arvoiseksi. Pelistä muodostui kuitenkin vaikea ja jopa pistekin oli tiukassa lopputuloksen ollessa 2-2. Vihun molemmissa maaleissa oli mukana Flanels-taustaa omaava Johanna Vilkman, kun taas Flanelsin maaleista vastasivat Jenni Kärnä ja Marja Kuurne. Pelissä ei tällä kertaa nähty suurempia hienouksia vaan enemmänkin tiukkaa ja tasaista kamppailupelaamista, joten piste molemmille osallistujille lienee oikeudenmukainen.

Toisessa pelissä oli kauden alkujännitys saatu karistettua pois ja peli oli vauhdikas, joskin myös virheiden sävyttämä. Flanels piti johtoasemaa Heidi Mutkalan avausmaalin myötä (ja maalivahti Milli Löfgrén huippu-pelin ansiosta) aina kolmannen erän puoliväliin saakka, jonka jälkeen laadukkaasti pelannut vastustaja käänsi pelin edukseen. Flanelsin peliä leimasivat läpi ottelun isot virheet omalla puolustusalueella ja tulostaulu kertoo vain osan totuutta.

Avausturnauksen osalta pistetili jäi vaisuksi, mutta paljon hyvääkin joukkueen pelissä esiintyi. Silmiinpistävää oli kuinka tasaisia kaikki sarjan joukkueet olivat eli odotettavissa on mielenkiintoinen sarjakausi, jossa hyvänä päivänä kaikki joukkueet on voitettavissa ja huonona jokaiselle on mahdollista hävitä.

Seuraava turnaus oli kaavailtu järjestettävän Muuramessa 27.10., mutta väliverhon jumiuduttua turnaus peruttiin päivää ennen h-hetkeä ja siirrettiin pelattavaksi helmikuussa 2020.

Joutsa 23.11.

Puolentoista kuukauden päästä ensiturnauksesta oli edessä odotettu kotiturnaus. Turnauksen avaavassa aamupelissä vastaan asettui Kuumat. Flanelsin pelivalmius oli viritetty huippuunsa ja 20 minuutin pelin jälkeen taululla koreili 3-0 johtoasema Marja Kuurneen, Heidin Mutkalan ja Mirka Pölkin maalattua. Ajassa 24:27 tullut vihun avausmaali särki kuitenkin hetkessä hyvin kahteen suuntaan toimineen viisikkopelin ja 14 minuuttia tuosta maalista tulostaulu näytti 5-3 vastustajalle. Vastustajan viidettä maalia seurannut aikalisä tuli ottelun kannalta liian myöhään, vaikka Mirka Pölkin kavennettua ilman veskaria jäikin melkein kaksi minuuttia aikaa hakea tasoitusmaalia. Ottelusta jäi valmennukselle varsin kaksijakoiset tunnelmat, sillä saihan saman ottelun aikana kokea joukkueensa parhaan ja huonoimman esityksen. Hyvät kokemukset mukaan, huonoihin lääkettä ja eteenpäin.

Kotiturnauksen jälkimmäinen peli Sc Luppoa vastaan alkoi varsin sekavasti ja vastustaja siirtyi johtoon noin viiden minuutin kohdalla. Tätä maalia seurasi erikoinen tapahtumasarja, jossa vastustaja sai ison rangaistuksen (5+20 min) pöytäkirjasta puuttuneesta pelurista. Viiden minuutin ylivoiman aikana Flanels onnistui maalinteossa ainoastaan kerran Mirka Pölkin toimesta. Vastustajan ongelmia lisäsi ykkösveskarin loukkaantuminen ja sitä seurannut maalivahdin vaihto. Ensimmäisen erän loppuun Maiju Maunula vei Flanelsin johtoon laadukkaalla rannelaukauksella ja erätauolle päästiin johtoasemassa. Toisen erän alusta loppusummeriin Flanels vei peliä paremman liikkeen ja pallokontrollin ansiosta. Lopputulos 8-1 ja onnistumisia laajalla rintamalla pisteiden muodossa, tuloksekkaimpina Mirka Pölkki (1+3) ja Marja Kuurne (2+1).

Killeri 8.12.

Joulukuisen sunnuntain turnauspaikaksi oli valikoitunut iki-ihana Killeri Jyväskylässä. Onneksi pelit pelattiin ns. uudella puolella, joka olosuhteiltaan on jo parempaa keskitasoa. Avauspelissä kohdattiin turnauksen ”kotijoukkue” Valo II. Ottelu piti sisällään laadukkaita suorituksia puolin ja toisin. Kummatkin joukkueet esittivät kurinalaista viisikkopeliä ja tempo oli aivan eri luokkaa aiempiin koitoksiin nähden. Lisäksi maalivahdit kaukalon molemmissa päissä olivat A-luokan vireessä. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tasatuloksessa, joka kuvasti hyvin erän kulkua. Toisessa erässä tarkka pelaaminen jatkui ja vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkansa viimeistelyyn, erässä ei nähty osumia. Kolmas erä alkoi Flanelsin kannalta ikävällä tavalla, kun Valo II siirtyi 1-2 johtoasemaan ensimmäisen vaihdon aikana ajassa 30:47. Tästä eteenpäin mentiin tasaisissa merkeissä ja tasoitusta haettiin ottelun lopussa ilman maalivahtia. Vastustajan maalivahdin useampi huipputorjunta ottelun loppuhetkillä jätti Flanelsin pisteittä tässä koitoksessa. Kokonaisvaltaisesti valmennus näki ottelun yhtenä parhaista suojateiltaan, sillä valitettavan tutut tason ailahtelut pysyivät poissa ja pystyttiin haastamaan Valon kaltainen laatujoukkue vaihdosta toiseen.

Puolilta päivin vastaan asettui Suolahden Urho. Ottelusta muodostui jälleen erittäin tasainen ja ennen kaikkea vaikea. Tiia Norola vei Flanelsin hienolla yksilösuorituksella 1-0 johtoon ottelun alkupuolella joukkueen kuopuksen Helmi Parikan toimiessa syöttäjänä. Erän loppupuolella Urho siirtyi kahdella pikamaalilla johtoon ja Flanelsin epäonnistuttua rangaistuslaukauksessa toiseen erään lähdettiin tappioasemassa. Toinen erä oli pelillisesti meidän, mutta vihun onnistuttua kerran ja meidän kahdesti (Katariina Laitinen ja Tiia Norola toistamiseen) kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavissa 3-3 asetelmissa. Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja Urhon hukattua oman ylivoimatilanteensa, Flanelsille avautui kolme minuuttia ennen loppuvihellystä paikka ratkaista ylivoimalla ottelu edukseen. Aiemmin jäähyllä istunut, kapteeni Mia Reposta tuurannut, Henriikka Norola ratkaisi ottelun Flanelsille rannelaukauksella takakolmion keskipaikalta ja täydet pisteet matkasivat Joutsaan.

Yhteenveto

Joukkueen peli kaipaa tasaisuutta. Yksilötasolla pitää myös pystyä parantamaan turnausesiintymistä. Vastustajille annetaan yhä liikaa etua laaduttomilla ratkaisuilla pelin sisällä. Joukkue kuitenkin puolustaa yhä tunnollisesti ja oma pallollinen peli kehittyy jatkuvasti. Kevätkaudella jäljellä on huimat 12 peliä ja sarjan tasaisuudesta johtuen jopa sarjakärjen saavuttaminen on mahdollista. Se kuitenkin vaatii laadukasta suorittamista erästä ja ottelusta toiseen. Pientä päänvaivaa valmennukselle aiheuttaa yhteisten peliharjoitteiden vähyys. Miesjoukkueen kanssa on lisätty yhteistyötä jo syyskaudella ja sitä tullaan jatkamaan myös keväällä. Uudenvuoden toiveena on, että joukkue säilyy terveenä ja iskukykyisenä seuraavien kuukausien aikana.

-vk-

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-4-divisioona-sisa-suomi-lohko-8/5884