Flanels-miehet yläjatkosarjassa – osa 1/5

Flanels-miehet tulivat ryminällä vuoden vaihteen jälkeen sarjapeleihin. Ylemmän jatkosarjan kahdesta ensimmäisestä ottelusta tuliaisina oli tyydyttävät 3 sarjapistettä, vaikka jopa neljään oli mahdollisuudet.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttu joukkue n. 5 vuoden takaa, NiceBandy Saarijärveltä. Ottelu oli alusta asti Flanelsin hallinnassa, NB:n panostaessa vastaiskuihin. Ensimmäisen erän jälkeen maalintekotarkkuutta saatiin parannettua ja maalihanatkin aukaistua kunnolla.

Loppulukemat osoittivat ottelun päätyttyä lukemia 4-8, joihin voi olla kohtuutyytyväinen. Ainoa pieni miinus oli joukkueen kapteeni Arto Vainiomäen loukkaantuminen ottelun toisessa erässä, mutta kokoonpanon laajuuden ansiosta, ketjuihin ei tarvinnut tehdä kuin kosmeettisia muutoksia. Ottelun tehomiehenä kunnostautui teräviä otteita hyökkäyspäässä esittänyt Riku Keihäsniemi (1+2), mutta muuten tehot jakaantuivat tasaisesti.

Toiseen otteluun vastaan asettui KonnU:n vakuuttavasti ja murskaavasti kaatanut Siion Maggots. Tämä ainakin itselleni varsin vieras joukkue ei ollut päästänyt alkusarjassa kuin 14 maalia (lähteenä ”Posti”), joten odotettavissa ei ollut helppoa toista ottelua.

Ottelu oli heti ensivihellyksestä lähtien kauden kovatempoisin, mitä tällä sarjatasolla oli pelattu. Lisäksi ottelun erotuomarit olivat loistavasti mukana pelin hengessä ja näin ollen yleisö sai nauttia vauhdikkaasta 45-minuuttisesta. Ainoan pienen miinuksen Flanelsin viikonloppuun tuo ottelun viimeinen minuutti. Niko Rantanen oli vienyt Flanelsin 4-2 johtoon vanhanaikaisellaan vain pari minuuttia ennen loppua, mutta silti vihulainen tuli vielä ilman maalivahtia tasoihin viimeisen minuutin aikana. Hieman paremmalla tuurilla olisi pistetili karttunut nykyisen 3 sijaan neljällä, mutta jäipähän jotain parannettavaakin kauden loppuihin 4 turnaukseen.

Ottelun tehomiehet olivat kaksi maalia tehnyt Niko Rantanen, kaksi syöttänyt Ridge Keihäsniemi ja 1+1 nakuttanut Tatu Kiiski. Erityismaininta Keihäsniemi-Kiiski pakkiparille väkevistä otteista molemmissa päissä kenttää. Vesa Hurri kantoi ansaitusti kapteenin nauhaa, näyttäen esimerkkiä taistelullaan koko joukkueelle.

Turnaustilastot

Kokoonpanot

NiceBandy -ottelu 

Laituriparit:
1. Suuronen – Heinonen
2. Kuurne – Rantanen
3. Långström – Lahti Joel

Takakolmiot:
1. Hurri – Vainiomäki – Soilu
2. Kiiski – Gylden – Keihäsniemi

maalissa Hahtala

Maggots -ottelu

Laituriparit:
1. Suuronen – Heinonen
2. Kuurne – Rantanen
kiertävä laituri Långström

Takakolmiot:
1. Hurri – Lahti – Soilu
2. Kiiski – Gylden – Keihäsniemi

maalissa Kuitunen

Tehot

Keihäsniemi Riku 1+4
Rantanen Niko 3+0
Suuronen Ilari 2+1
Kiiski Tatu 1+1
Heinonen Niko 2+0
Kuurne Kari 1+1
Lahti Joel 0+2, 2 min
Hurri Vesa 1+0
Långström Onni 1+0
Gylden Riku 0+1
Soilu Pekka 0+0
Vainiomäki Arto 0+0