Flanels-miehet avasivat kautensa

Yhden välivuoden jälkeen Flanels-miehet palasivat Killerin urheilupyhättöön. Ohjelmassa lauantaina oli kaksi peliä, joista ensimmäinen Köntystä ja toinen SB Fiilistä vastaan.

Ensimmäiseen peliin oli tarkoitus lähteä virheitä vältellen ja pikkuhiljaa peliä parantaen. Osittain tämä onnistuikin, sillä otteet paranivat pelin edetessä, mutta vastustaja rokotti armotta pienemmistäkin merkkausvirheistä sekä pallonmenetyksistä.
Joukkueeseen täksi kaudeksi palannut Ilari Suuronen näyttikin heti vahvistuksen elkeitä tekaisemalla ensimmäiseen otteluun kelpo tehot 1+3.

Pari minuuttia ennen ottelua Flanels johti vielä 5-3, mutta muutaman virheen seurauksena päädyttiin pistejakoon tuloksella 5-5. Ykköskentällisen peli oli heti kauden alussa kohdillaan, kun kakkoskenttä haki selkeästi vielä peliään.

Toisessa ottelussa Flanels sai helpon alun, kun vastustaja hukkasi pallon omalla alueellaan ja Niko Rantanen laukoi ottelulle alkutahdit. Tässä ottelussa Flanelsin hyökkäyspeli rullasi koko ottelun melko kelvollisesti ja molemmat kentälliset tekaisivat saman verran maaleja, eli 6 kpl. Vielä kun Juho Kuitunen maalissa torjui Fiiliksen vastahyökkäykset esimerkillisesti oli lopputuloksena 12-0 voitto, ottelun päättyessä ennen täyttä aikaa peliajassa 42:36.

Turnauksessa kahdessa kentällisessä vuorotellen kiertänyt Onni Långström nakutti toiseen otteluun 3 maalia, eli hattutempun. Yrittivätpä Fiiliksen pelaajat kuumentaa Onnia ajelemalla häntä selkään, tuloksena 5 min jäähyä ja joku ”kiviä taskuun” -huutelukin. Ilmeisesti se pelaajien kunnioitus on vielä jonkin verran hakusessa. Tärkeintä, ettei mitään kuitenkaan sattunut.

Molempien otteluiden tärkeintä antia oli pikkuhiljaa parantunut peli kokonaisuudessaan ja melko hyvin toimineet yli- ja alivoima: 4 tehtyä ylivoimamaalia ja alivoima taisteli hienosti.
Kentälliset otteluiden alussa:
Suuronen – Kiiski – Heinonen
Hurri – Gyldén

Kuurne – Vainiomäki (C) – Rantanen
Huikko – Soilu

kiertävä laituri: Långström

Maalissa Kuitunen (molemmat ottelut)

Flanels – Köntys 5-5  (0-2, 1-0, 4-3)
Flanels – Fiilis 12-0 (3-0, 5-0, 4-0)

Pistemiehet:

Suuronen Ilari 2+4
Vainiomäki Arto 0+6
Långström Onni 4+0
Hurri Vesa 3+1, 2 min
Rantanen Niko 3+0
Heinonen Niko 2+1
Kiiski Tatu 1+1
Soilu Pekka 1+0
Kuurne Kari 1+0
Huikko Pekka 0+1
Gyldén Riku 0+0, 2 min