Flanels ja uusi liikuntahalli aluevastaavan syynissä

SSBL:n Kaakkois-Suomen aluevastaava Anssi Jukka teki tutustumiskäynnin Joutsaan perjantaina 15.6. Ohjelmassa oli tutustuminen uuteen liikuntahalliin ja tietysti myös vierailua isännöineen Flanelsin toimintaan.

Saliin tutustumisen yhtenä lopputuloksena oli, että viralliset ottelut pelataan Joutsassa jatkossa 20 metriä leveällä ja 37,15 metriä pitkässä kaukalossa. Alunperin kaukalon leveydeksi oli kaavailtu 18 tai 19 metriä.

Vaihtopenkit sijoitetaan 20 metrin kaukalossa pääsääntöisesti katsomoa vastapäätä. Toimitsija- ja jäähyaitiot puolestaan teleskooppikatsomon eteen katsomon keskiosaan. Näin järjestellen teleskooppikatsomon alin ja ylin penkkirivi saadaan 2. kerroksen katsomon lisäksi yleisön käyttöön. Tarvittaessa katsomonpuoleista reunaa voidaan käyttää myös vaihtoalueena.

Väärälle paikalle suunnittelun yhteydessä jääneet maalialueiden merkinnät on kuitenkin korjattava heinäkuussa, jotta viralliset ottelut salissa ovat mahdollisia.

Muutoin aluevastaava vaikutti varsin tyytyväiseltä uuteen liikuntasaliin ja sen ratkaisuihin.

”Juniorijoukkueet jatkossakin kaakossa”

Flanels ja sen kotipaikka Joutsa lukeutuvat virallisesti SSBL:n organisaatiossa Sisä-Suomen alueeseen, mutta juniorijoukkueet ovat poikkeuksellisesti pelanneet Kaakkois-Suomen sarjoissa. Perusteena on ollut selvästi lähempänä sijaitsevat naapuriseurat ja turnauspaikkakunnat.

Aikuisjoukkueiden osalta tilanne taas on toinen, sillä Keski-Suomessa näitä on kohtuullisen paljon. Aluevastaavien viesti Flanelsille kuitenkin oli, että vastaava ”kahden alueen -järjestelmä” sopii jatkossakin liitolle, mikä otettiin seurassa hyvillä mielin vastaan.

Aluevastaava A. Jukalle annettiin tietoa seuran tulevaisuuden kaavailuista, mm. valmisteilla olevasta seurastrategiasta, koulutuksista jne.

Salibandyliiton suuntaan Flanels antoi terveisiä mm. juniorien eri lajien lisenssipäällekkäisyyksien poistamiseksi, erotuomaripalkkioiden maksujärjestelmien muutospaineista sekä joitakin ideoita sarjajärjestelyiden kehittämiseksi.

Kustannukset pidettävä kurissa

Flanelsin edustajien ja aluevastaavan välillä käytiin keskustelua myös lajin kustannusten pitämisestä kurissa, mistä tuntuu olevan yhteinen huoli sekä liitolla että seuratasolla.

Ratkaisuja ovat mm. turnausten pitäminen kunnallisissa liikuntahalleissa, jotka ovat huomattavasti yksityisiä edullisempia. Joutsan suunnalle onkin luvassa salibandyturnauksia sikäli kuin seuran on niitä mahdollista järjestää.

Toinen tärkeä seikka on lisenssivakuutuksen piiriin menevien vammojen hoitaminen, mitkä pyritään alkavalla kaudella ohjaamaan pääsääntöisesti tai jopa kokonaan sopimuslääkäriasemien piiriin.

Flanelsia aluevastaavan vierailulla edustivat hallituksen jäsenet A. Vainiomäki ja J. Huikko. Aluevastaava Anssi Jukka jatkoi Joutsasta matkaansa naapuriseura Bandy-Boys -88:n vieraaksi Sysmään.