Flanels II:n alamäki jatkuu (päivitetty 14.12.)

Viidennessä divisioonassa pelaavan Flanels II:n syyskauden viimeinen turnaus pelattiin itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina 7.12. Jyväskylän Killerillä. Joukkueen saldoksi muodostui kolme tehtyä ja peräti 16 päästettyä maalia. Ensimmäinen ottelu SB Pommakia vastaan hävittiin maalein 1-4, vaikka peli olikin tasaväkisempi, kuin mitä lopputulos antaa ymmärtää. FCCP sen sijaan murjoi kakkosjoukkueen peräti 12-2, vaikka kauden ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa kolme viikkoa aikaisemmin päädyttiin tasapeliin 3-3.

Aiemmissa turnauksissa maalinteko ei ole ollut ongelma Flanels II:lle, mutta nyt jo pelkästään maalintekotilanteiden luominen tuotti ylivoimaisia vaikeuksia kakkosjoukkueelle. Laukaukset ammuttiin liian pienestä kulmasta, ja palloa ei saatu syötettyä maalintekosektoriin lainkaan. Lisäksi hyökkäyspään pelaaminen ajautui liian helposti kulmiin, joista maaleja ei voida tehdä.

Otteluita seuraamaan saapunut entinen flanelsilainen, Antti Järvinen, kommentoi joukkueen esitystä vaisuksi. ”Puolustajat pelaavat hyvää pallollista peliä alakerrassa, mutta keskushyökkääjät eivät viitsi tulla hakemaan palloa alhaalta”, Järvinen toteaa ja lisää: ”Nyt pakit joutuivat roiskimaan epätoivoisia roikkupalloja keskikentän yli”. Järvisen mukaan myös hyökkääjien väliset etäisyydet olivat liian suuria. Nyt vastustajan puolustajat pystyivät katkomaan laitureitten väliset pitkät syötöt.

Erityisesti FCCP-ottelussa huomio kiinnittyi joukkueiden väliseen eroon pelaajien fyysisessä kunnossa. Kakkosjoukkue hävisi kaikki kaksintaistot niin juoksunopeudessa kuin pallontavoittelutilanteissakin. Vaikka Flanels II:n pelaajat kestävät vertailun teknisillä taidoillaan viidennen divisioonan muihin joukkueisiin nähden, niin puutteet pelaajien fysiikassa ja joukkueen taktiikassa estävät joukkueen menestymisen myös aluejatkosarjan turnauksissa kevätkaudella.

TS

Turnaustilastot

SB Pommak – Flanels II 4-1 (1-0, 2-0,1-1)
Flanels II – FCCP 2-12 (0-5, 0-3, 2-4)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Virtanen K. 1+0
Purojärvi J. 1+0
Niemi J. 4 min
Nieminen A. 0+1
Kuoppala L.
Repo T.
Hahtala P. (mv)
Sipiläinen T.
Hepola M.
Kuurne K. 0+1, 2 min
Kuusinen P.
Tenhunen T.
Heino J.-M. 0+1
Juvonen M. 1+0, 2 min
Repo S.

Ei kokoonpanossa
Valtonen J. (mv)
Suhonen J.
Oksanen P.