Flanels II:lle sarjakauden ensimmäinen voitto (päivitetty 19.1.2009)

Flanels II:n kevätkausi salibandyn viidennen divisioonan aluejatkosarjassa alkoi joulutauon jälkeen 11.1. Äänekosken liikuntahallissa. Vastaan asettuivat Diamonds ja Sumiaisten Kunto. Viime kaudella kakkosjoukkue hävisi molemmat Diamonds-ottelut. Tälläkin kertaa voitto meni niukasti Jyväskylään: Nyt lopputulokseksi kirjattiin 5-3. Sen sijaan SumKua vastaan pelattiin nyt ensimmäistä kertaa joutsalaisjoukkueen kaksi ja puolivuotisessa historiassa. Tämä kohtaaminen tullaan muistamaan, sillä sumialaiset kaadettiin selvin numeroin 6-3, ja näillä lukemilla tilastoihin merkittiin kauden ensimmäinen voitto Flanels II:lle.

Ilmeisesti nettitoimituksen esittämää kritiikkiä kauden aiemmista esityksistä ei ole otettu tarpeeksi vakavasti Flanels-leirissä, sillä tappio Diamondsia vastaan on selitettävissä samoilla syillä kuin kauden aikaisemmatkin häviöt. Tälläkään kertaa vastustajan maalivahtia ei haluttu vahingoittaa, vaan laukaukset ammuttiin säästeliäästi maalin ohi tai sitten ne kilpistyivät vastustajan pelaajien säärikarvoitukseen. Toisaalta pelaajamme laukoivat sellaisista paikoista, joista pallo saadaan maaliin vain perjantai-iltaisin Hauskoissa kotivideoissa.

Voitto SumKusta oli sitten sitäkin makoisampi. Seuraavaksi joukkuettamme vastaan asettui puolitoistakentällistä sumialaisia salibandisteja, joilla jalka liikkui vielä raittiusseuralaisiakin huonommin. Liekö ensimmäisen ottelun rasitus vaivannut, kun väsyneiden sumkulaisten rinnalla oranssipaitojen liike näytti jo melkein juoksemiselta. Niin tai näin: kuusi tehtyä ja kolme päästettyä maalia on kuitenkin hieno saavutus joukkuetta kuin joukkuetta vastaan.

Koko kauden ajan nettitoimitus on yrittänyt nimetä joukkueesta turnausotteluissa ansioituneita pelaajia. Tämä onkin ollut haasteellinen tehtävä, sillä kaikki pelaajat ovat epäonnistuneet tasaisesti läpi koko kauden: kukaan ei ole ollut toista huonompi. Tämän vuoksi toimitus tuleekin esittämään kehujen lisäksi myös pehmeää arvostelua pelaajien suorituksista Keski-Suomen pelikentillä.

Tällä kertaa sekä risut että ruusut menevät puolustajille. Huomiota herättävää ja samalla myös huolestuttavaa on, että merkittävä osa Äänekosken turnauksen tilastomerkinnöistä kirjattiin pakeille. Ystävyysotteluhengessä syötöt tähdättiin vastustajille oman maalimme eteen. Tästä suuri kiitos Fiiliksestä siirtyneelle ja joukkuettamme vahvistamaan tulleelle entiselle, ja nyt siis myös nykyiselle, flanelsilaiselle Joni Niemelle, joka onnistui tässä tehtävässä vallan mainiosti. Yhden käden sormet eivät riittäneet avuksi, kun vaihtopenkillä laskettiin Jonin ”namupassien” lukumäärää. Lisäksi Jonille määrättiin pakollista lepotaukoa 2+10 minuutin edestä. Myös toinen kakkosjoukkueeseemme tullut pelaaja, Lasse Kuoppala, oli mukana pahanteossa. Hänelle merkattiin rangaistukseksi 5+20 minuuttia. No, tekiväthän pojat yhdet maalit mieheen, ja Lasselle merkattiin vielä syöttöpinnakin. Kiitokset Jyväskylään!

Muista maalintekijöistä mainittakoon pakki Toni Repo ja puolustuksesta hyökkääjäksi siirretty Jani Suhonen, jotka kumpikin kirjauttivat tehot 2+0. Tosin Tonille merkattiin kaksi kahden minuutin jäähyä.

TS

Turnaustilastot

Diamonds – Flanels II 5-3 (2-1, 2-2,1-0)
SumKu – Flanels II 3-6 (0-4, 2-2, 1-0)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Virtanen K. 0+1
Niemi J. 1+0, 2+10 min
Nieminen A. 1+0
Repo T. 2+0, 4 min
Hahtala P. (mv)
Sipiläinen T. 0+2
Hepola M.
Kuurne K. 0+1
Kuusinen P.
Tenhunen T. 1+0
Heino J.-M. 1+0
Repo S. 0+1
Kuoppala L. 1+1, 5+20 min
Suhonen J. 2+0

Ei kokoonpanossa
Valtonen J. (mv)
Oksanen P.
Purojärvi J.
Juvonen M.