Fiiliksestä voitto, Diamondsilta pataan

Flanels II vieraili sunnuntaina Jyväskylän monitoimitalolla, jossa pelattiin V divisioonan kauden toiseksi viimeinen turnaus. Diamonds oli jälleen parempi maalipistein 4-3. Fiilis sen sijaan kaatui maalein 6-4.

Avausottelusta Diamondsia vastaan vara-GM:n Maho Juvosen kommentti oli kaiken puhuva:

– Vaikea kommentoida, kun ottelu oli molemmilta joukkueilta yhtä huono suoritus, hän kiteytti.

Toinen ottelu Fiilistä vastaan oli puolestaan katastrofi alusta alkaen, vaikka voitto irtosikin. Pilli ei soinut oikein mistään tilanteesta. Flanels-kapteeni Kerenski Virtanen kävi noin 7 peliminuutin jälkeen huomauttamassa tuomareille, että pillin pitäisi alkaa soimaan tai tulee vielä huonoa jälkeä.

Linja ei sittenkään muuttunut, ja myös Flanels-miesten oli pakko koventaa otteitaan. Peli alkoikin kiehua yli ja jäähyboksissa riitti tunnelmaa, joskaan ei enää istumatikettejä aivan kaikille.

Fiilis-miesten otteet menivät kuitenkin aivan överiksi. Flanels-pelaajista ajeltiin ”kylmäksi” muun muassa Mika Hepola ja Markku Heino. Vakavat loukkaantumisetkaan eivät olleet kaukana, sillä esimerkiksi Markun pää viisti monnarin betonipilarin vain parin sentin etäisyydeltä.

Loppuminuuteilla nähtiin vielä melkein nyrkkiottelu, kun vastustaja erehtyi hänkkäröimään Flanels-puolustuksessa debytoineen, kokeneen Arto Vilénin kanssa. Kokeneempana Vilén jätti kuitenkin Fiiliksen nyrkkisankarin omaan arvoonsa.

Loppukaneettina todettakoon, että nuori tuomarikaksikko olisi saanut viheltää pilliin huomattavasti tiuhemmin molempia joukkueita koskien.

Niin itse pelin kulusta vielä. Flanels hallitsi ja Fiilis iski vastaiskuista. Johtoasema siis piti.

Turnaustilastot

Ottelutulokset
Diamonds – Flanels II 4-3 (x-x, x-x, x-x)
Flanels II – Fiilis 6-4 (x-x, x-x, x-x)

Kokoonpano
Päivitetään myöhemmin.

Ei kokoonpanossa
Elfvengren M., terve
Kuurne R., terve

Jatko

Flanels II päättää kautensa kotiturnaukseen Joutsassa 16.3. Vastassa ovat tuolloin Elet Repus ja SC Luppo.