F01: Pronssijuhlat Mikkelissä

E00-joukkueelle tehtiin nuorennusleikkaus ja saatiin kasaan Flanels F01. Joukkue osallistui Mikkelissä 9.4. Hatsinan järjestämään turnaukseen. Vastassa oli ennakolta täysin tuntemattomia vastustajia Mikkelin ja Lappeenrannan suunnalta. Kenttä oli totuttua pienempi, mutta tästä asiasta yritettiin hyötyä ja taktiikkaa luotiinkin hieman sen mukaiseksi.

Alkulohkossa vastaan asettuivat VoiKu ja NST II, kumpikin Lappeenrannasta.

Ensimmäinen peli VoiKu:a vastaan oli vauhdikas. Vastustaja painoi päälle kuten se kuuluisa ”yleinen syyttäjä”. Heillä oli selvästi joukkuepeli paremmin hallussa kuin millään muulla sarjan joukkueella. Tasainen painostus toi heille 4-0 voiton.

Toinen peli pelattiin NST II:sta vastaan. Aluksi peli oli tasaista tunnustelua kummaltakin joukkueelta, mutta sitten alkoi verkot laulamaan. Ja onneksi NST:n päädyssä.

Pelissä nähtiin hienoja yhdistelmiä, kuten Eetu Oksasen (1+2) ja Oskari Oittisen (2+0) yhteistyönä tehty maali suoraan vapaalyönnistä. Kovia laukauksia maalille lähettivät myös Riku Hokkanen (1+0), Jerry Heino (0+3) ja Mikko Nummela (1+0). Jos heidän vedot eivät uponneet, oli maalilla irtopallojen kimpussa Jerry Järvinen (2+0). Taisi jossain vaiheessa olla Mikko Kärnän shortsitkin tulilinjalla… Lopulta hieno voitto 7-2 Flanelsille. Paikka mitalipeleihin alkoi olla varma.

Koska Voiku jatkoi murskaavaa esitystään NST:tä vastaan voittamalla heidät 7-0, tarkoitti se sitä, että olimme pronssipelissä. Vastaan tuli toinen NST:n joukkue, joka oli sijoittunut omassa alkulohkossaan Flanelsin tavoin toiseksi.

Pronssiottelu alkoi tasaisesti, vaikka Flanels siirtyikin alkuhetkillä 1-0 johtoon. Tämä tilanne säilyi jonkin aikaa ja pelonsekaisin tuntein seurattiin NST:n hyökkäyksiä. Onneksi hyvin pelannut Matti Nurminen sai pidettyä maalinsa puhtaana loppuun asti, kun taas toisessa päässä alkoi todellinen hulabaloo. Laukauksia sateli valtavasti kohti NST:n maalia. Riku Hokkasen noin kymmenestä laukauksesta yksi upposi sisään ja Jesse Järvinenkin onnistui kertaalleen. Ottelun lopullinen ratkaisu tuli viimeistään siinä vaiheessa kun Oskari Oittisen jäähyn aikana Flanels pääsi tekemään hienon alivoimamaalin. Turnaus ja kausi lopetettiin siis hienoon 6-0 voittoon ja samalla saatiin pronssipokaali kotiintuomiseksi.

Jälkeenpäin ajateltuna olisimme voineet olla hyvinkin finaalipelissä, jos lohkojako olisi ollut toinen. Ja finaalissa olisimme pystyneet haastamaan VoiKu:n… Niinhän sitä aina sanotaan, tätä asiaa emme tällä kertaa päässeet selvittämään, mutta ehkä seuraavan kerran.

Joukkueessa pelasi hienosti jo kokeneempien poikien lisäksi nuoremmat, 2002 syntyneet Eemeli Sarvilinna, ensimmäistä kertaa Flanels-paidan päälle pukenut Eemeli Karppinen sekä Mikko Kärnä. He ovat ehdottomasti lunastaneet paikkansa tässä joukkueessa.

Kesälomalle lähdetään varmasti hyvin mielin ja jäädään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisia kokoonpanoja saamme aikaiseksi seuraavalla kaudella.

Turnaustilastot

Mikkeli 9.4.2011
Alkusarja
Flanels – VoiKu 0-4
NST II – Flanels 2-7
Pronssiottelu
NST – Flanels 0-6
peliaika 1 x 20 min

Kokoonpano

Maalivahti Matti Nurminen

1.kenttä
P Eetu Oksanen (1+2)
P Oskari Oittinen (2+1)
H Riku Hokkanen (2+0)
H Mikko Kärnä (1+1)
KH Jesse Järvinen (1+0)

2.kenttä:
P Jerry Heino (0+3)
P Mikko Nummela (2+0)
H Eemeli Sarvilinna (0+0)
H Jerry Järvinen (4+0)
KH Eemeli Karppinen (0+0)

Jatko

Kausi on loppunut koko porukalla. Odotellaan viheriölle pääsyä ja jäiden sulamista.