F00 voittoisana Mäntyharjulla

Mäntyharjulle lähdettiin hakemaan jatkoa hienosti alkaneelle alkuvuodelle. Tiedossa oli kolme peliä kun vastaan asettuivat Sbandy 2001 Lahdesta, HU-46 Hollolasta sekä isäntäjoukkue MäVi.

Ensimmäinen peli Sbandya vastaan alkoi vastustajan maalilla. Kaveri pääsi läpisyötön jälkeen tuikkaamaan 1-0 johdon.

Tämä herätti Flanelsin pelaajat ja ehkä hieman yllättäen joukkueen nuorimmat ja ainoat 2002 -syntyneet pojat näyttivät muille mallia maalinteosta. Ensin Eemeli Sarvilinna pääsi Jiro Heinon läpiajon jälkeen laukomaan tasoituksen. Vain 15 sekuntia ennen erän loppua onnistui maalinedustalta Mikko Kärnä. Toiseen erään mentiin siis johdossa 1-2.

Toinen erä jatkui siten, että Jesse Järvinen pääsi tuikkaamaan lukemiksi jo 1-3. Tämän jälkeen vastustaja pääsi tekemään pari maalia ja tasoitti pelin. Loppulukemiksi jäi 3-3, sillä tuomarilta jäi huomaamatta Flanelsin neljäs maali, jonka teki jälleen Eemeli Sarvilinna. Lopussa Riku Hokkasella oli vielä mainio tilaisuus ratkaista peli kun vain 2 sekuntia oli aikaa jäljellä. Laukaus meni vain hieman yli maalin.

Mainittakoon, että tämä peli vaati useita ”uhreja” Flanelsin pelaajista. Jostain syystä mailat heiluivat varsin usein pelaajiemme sormille ja jääpussia tarvittiin useamman kerran. Onneksi ei mitään pahempaa käynyt. Myös pelin vaihtosääntöä oli hieman muutettu, joka hämmensi tilannetta pelin alussa. Nyt aloitukset eivät olleetkaan aina keskeltä kuten aiemmissa turnauksissa oli. Tähän kuitenkin totuttiin pian, kuten tuloksista voi todeta.

Toinen peli hollolalaisia vastaan oli samanlaista tasaista vääntämistä, vaikka vastustaja menikin jo 0-2 johtoon pelin alussa. Sitten astui esiin taitava Mikko Nummela, joka teki puhtaan hattutempun laukomalla seuraavan viiden minuutin aikana Flanelsin 3-2 johtoon. Yhden syötön Mikolle antoi Eetu Oksanen.

Toisessa erässä Jiro Heino maalasi hienon läpiajon jälkeen lukemiksi 4-2 ja vielä Valtteri Weijo hienolla laukauksellaan keskiviivalta 5-2:een. Loppulukemat olivat 5-3 Flanelsille.

Viimeisessä pelissä MäViä vastaan oli revanssi mielessä. Viikko sitten he voittivat tiukan pelin Joutsassa.

Peli oli juuri niin tiukka kuin odotettiinkin. Jo tutuksi tulleella tavalla joukkue kuitenkin taisteli viimeiseen asti välillä omaa maalia suojellen ja välillä vastustajan päässä. Vain 37 sekuntia ennen pelin loppua sai Jiro sellaisen vauhdin jalkoihinsa, jolle ei löytynyt pysäyttäjää. Hän purjehti läpi kentän ja teki ottelun ainoan maalin laukomalla pallon alakulmaan täydestä juoksusta.

Turnaustilastot

24.1.2010 Mäntyharju, Kisala
Sbandy 2001 – Flanels 3-3
Flanels – HU-46 5-3
Flanels – MäVi 1-0

Kokoonpano
Mikko Nummela 3+0
Jiro Heino 3+1
Riku Hokkanen 0+0
Leevi Halttunen 0+0
Matti Nurminen 0+0
Jerry Järvinen 0+0
Oskari Oittinen 0+0
Jesse Järvinen 1+0
Eetu Oksanen 0+1
Kalle Kaitamäki 0+0
Mikko Kärnä 1+0
Valtteri Weijo 1+0 (mv Sbandy 2001-ottelu)
Teemu Karell 0+0
Eemeli Sarvilinna 1+0
Markus Nieminen 0+0
Aksel Nicklen 0+1 (mv HU-46 ja MäVi -ottelut)

Poissa tällä kertaa
Valtteri Porras
Nuutti Rautio

Jatko

Seuraavan kerran pelataan Hämeenkoskella 21.2.2010