F00 jännittävässä kotiturnauksessa

Kotihallissa pelaaminen on aina mielenkiintoista. Jälleen kerran joukkueen toimihenkilöt olivat nukkuneet yönsä huonosti jännittäen mitä päivä tuo tullessaan. Ja kyllähän se paljon tarjosikin.

Ensimmäisessä ottelussa Mäntyharjun Virkistystä (MäVi) saatiin loistava alku, kun jo ajassa 0.34 pääsi Eetu Oksanen laukomaan Jiro Heinon vapaalyönnistä lukemiksi 1-0.

MäVi pääsi kuittaamaan tasoituksen ajassa 2.35. Tämän jälkeen peli oli tasaista ja paikkoja oli puolin ja toisin, ehkä vierasjoukkue kuitenkin lievästi peliä hallitsi. Tasalukemissa pelattiin aina toiseen erään asti kunnes ajassa 19.50 pääsi vastustaja laukomaan voittomaalin.

Toinen peli Kosken Dynamoa vastaan muodostui jälleen varsinaiseksi jännitysnäytelmäksi.
Flanelsille tuli parin minuutin heikko hetki kun vastustaja pääsi laukomaan nopeasti lukemiksi jo 0-3.

Tästä ei kuitenkaan lannistuttu ja joukkueen kokenein pelaaja, Jiro Heino pääsi tekemään kavennusmaalin ajassa 8.58. Hän nappasi pallon omalla puolustusalueella ja kuljetuksen jälkeen laukoi maalin ja lukemat olivat 1-3

Vastustaja kuitenkin kuittasi itsensä turvallisen tuntuiseen 1-4 johtoon hienolla laukauksellaan.

Vaan hieno oli myös ottelun seuraava maali, jonka Jiro Heino laukoi vapaalyönnistä, lähes puolesta kentästä ohi Dynamon maalivahdin. Takaa-ajo oli alkanut.

Laukauksia alkoi satelemaan entistä enemmän ja Oskari Oittisen laukauksen jälkeen pääsi maalin kulmalta sutimaan pallon verkkoon Jerry Järvinen.

Toiseen erään lähdettiin tappioasemissa 3-4. Kun vastustaja pääsi jälleen kahden maalin karkumatkalle ajassa 19.55, alkoi tilanne näyttämään pahalta.

Tässä vaiheessa joukkueen kapteenina toiminut Riku Hokkanen astui esiin. Hän pääsi laukomaan vapaasti maalivahdista kimmoneen pallon maaliin ja tilanne oli taas lupaavasti 4-5. Aikaakin oli vielä lähes kymmenen minuuttia jäljellä.

Vastustaja sai 55 sekuntia ennen pelin loppua rangaistuslaukauksen. Tämän hoiti kuitenkin hienot pelit maalivahtina pelannut Aksel Nicklen, vielä oli toivoa…

Aikalisän jälkeen päätettiin ottaa maalivahti pois ja kokeilla tasoitusta kuudella pelaajalla. Painostus oli viimeisellä minuutilla valtava ja tasoitusmaalin laukoi neljä sekuntia ennen pelin loppua Riku Hokkanen.

Lopputulos 5-5 oli kaikkien mieleen. Yleisö sai varmasti sen mitä tuli katsomaan. Kannustus vaihtopenkiltä ja katsomosta oli jälleen upeaa.

Turnaustilastot

17.1.2010 Joutsa, Liikuntahalli
Flanels – MäVi 1-2
Flanels – Dynamo 5-5
Peliaika 2 x 15 min

Kokoonpano
Mikko Nummela 0+2
Jiro Heino 2+1
Riku Hokkanen 2+1
Nuutti Rautio 0+0 (vain MäVi-peli)
Leevi Halttunen 0+0
Matti Nurminen 0+0
Jerry Järvinen 1+0
Oskari Oittinen 0+1
Jesse Järvinen 0+0
Aksel Nicklen (mv)
Eetu Oksanen 1+0
Kalle Kaitamäki 0+0
Valtteri Porras 0+0
Mikko Kärnä 0+0
Valtteri Weijo 0+0
Teemu Karell 0+0
Riku Olkkonen 0+0

Poissa tällä kertaa

Markus Nieminen
Eemeli Sarvilinna

Jatko

Seuraavan kerran pelataan Mäntyharjulla 24.1.