Edustusmiehet kahdella voitolla ja sarjanelosena joulutauolle

Flanelsin miesten urakka päätti lauantaina 15.12.2018 syyskauden kahteen voittoon Kouvolassa. Reipas II Kotkasta kaatui avausottelussa maalein 4-6 ja Jenga Team Kausalasta maalein 9-5. Flanelsin sarjasijoitus 10 pelikierroksen ja 5 turnauksen jälkeen on neljäs.

KoRea vastaan Flanels johti ensin 0-2, oli sitten jo 4-2 köysissä, mutta käänsi ottelun vielä 4-6:een. Ottelun hahmo oli hattutempun iskenyt, neljän ottelun sivussa olon jäkeen kokoonpanoon paluun tehnyt keskushyökkääjä Tuukka Jussila (3+0).

Jengaa vastaan maaleja mätettiin aluksi vuorotahtia, ja lopulta Flanels pääsi toisen erän aikana niskan päälle. Lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserässä. Tämän ottelun tehokkaimpia olivat puolustaja Oskari Oittinen ja keskushyökkääjä Niko Heinonen, joille kummallekin merkattiin kaksi maalia mieheen.

– KoRe-ottelu oli rikkonainen jäähyjen ja Juuso Järvisen loukin vuoksi. Mutta hyvä nousu tappiotilanteesta ohi. Toisessa pelissä oltiin parempia, mutta tehtiin vähän vaikeaksi itselle. Peli olisi ollut ratkottavissa päätöserän sijaan aikaisemminkin, arvioi päävalmentaja Tatu Kiiski.

Vahva alku, heikko jakso keskellä ja vahva loppu

Syyskausi on nyt takana. Flanels on sarjassa neljäntenä 11 sarjapisteellä, jotka se keräsi 10 ottelusta. Viidesti irtosi voitto, kerran tasapeli ja neljästi tappio. Tappiot tulivat kärjessä oleville Haminalle ja Pelicansille, samoin takana oleville Mäntyharjun molemmille joukkueille. Peliä sekoitti erityisesti Tuukka Jussilan neljän ottelun mittainen poissaolo, jolle ei rosterista löytynyt kunnolla paikkaajia. Noista neljästä ottelusta plakkariin tulikin vain 1 sarjapiste.

– Syyskauden alku oli ihan ok, mutta sitten pari turnausta pelattiin kyllä suht heikosti. Pari peliä olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoksi, mutta emme kyenneet ehjään peliin koko ottelun ajan. Viimeiset pelit ovat menneet nytparempaan suuntaan ja pistetiliä on saatu karttumaan. Sarjasijoitus on ok, mutta parannettavaa jäi loppukaudeksi, Kiiski.

Sarja jatkaa 12. tammikuuta Joutsassa. Sarjassa pelataan 18 ottelua, eli 9 turnausta. Sarjan voittaja nousee suoraan III-divisioonaan ja sarjakakkonen pääsee karsimaan. Sarjan viimeinen, eli 10. putoaa porrasta alaspäin. Sijoille 8. ja 9. sijoittuneet pelaavat karsinnat putoamista vastaan. Sarjan 7. pistesaldoa verrataan puolestaan Kaakkois-Suomen toisen lohkoon 7. joukkueeseen. Näistä vähemmän pisteitä kerännyt joutuu putoamiskarsintoihin myös.