Edustus romahti päätöserissä

Flanelsin ykkösjoukkue aloitti salibandyn sarjakautensa kahdella tappiolla lauantaina kotikentällään Joutsassa. Turmioksi muodostuivat päätöserät, jotka joukkue pelasi syystä tai toisesta umpisurkeasti.

Laukaalaista Blastersia vastaan ottelu eteni kaksi ensimmäistä erää hyvin tasaisesti. Tilanne oli 2-1 Blastersille päätöserään lähdettäessä. 2-2-tasoituksen jälkeen seurasi vaihe, jossa mm. upposi maaliin kaksi lepsua nostoa viivasta sekä pari maalinedustan kaksinkamppailutappiota, joista kaveri rokotti. Loppunumerot olivat lopulta turhankin reilut 8-2.

– Näin on käynyt tähän kauteen valmistavissa peleissä jo liian monta kertaa. Jossain vaiheessa, yleensä viimeisessä erässä, kaveri onnistuu tekemään maalin joka paikastaan. Kolmannen erän surkeuteen asti peli eteni kuitenkin tasaisesti ja oli kummankin joukkueen voitettavissa, Flanels-kippari Arto Vainiomäki kommentoi.

Probellia vastaan päätöserän sekoilu oli sitäkin pahempaa, sillä sillä lähtötilanne oli Flanelsin turvallisen tuntuinen 5-3-johto, mutta summerin soidessa 6-8-tappiotilanne. Flanels oli saanut pelinhallinnan avauserän loppupuoliskolla ja piti sen hallussaan verraten hyvin myös toisessa erässä.

Vastustaja nosti päätöserään karvausta ja liikettä, ja sai näin pallohallinnan pois Flanelsilta. Kun Flanels sai pallon, se ei enää loppuerän aikana kyennyt organisoituihin hyökkäyksiin, vaan hukkasi pallot keskialueelle. Näistä kaveri käänsi painopisteen takaisin Flanels-päätyyn ja iski näyttävistä maalille nousuista. Tehot 2+4 ottelussa naputtanut, Happeen liiga-miehistössä viime kaudella pelannut Jarno Hirvonen oli Probellin nousun pääarkkitehti.

– Selvänkin johdon säilyttäminen on ollut ongelmallista meille tämän kauden harjoituspeleissä. Uskon, että korjaamme tilanteen ensi turnauksessa ja otamme avauspisteet. Peruspelimme on ollut kelvollista, mutta nämä mustat hetket ovat verottaneet liikaa, Vainiomäki profetioi.

Kahden tappion vuoksi Flanels-miehistöstä on vaikea nostaa esiin onnistujia. Monien hyvien suoritusten vastapainoksi nähtiin turhan laajalla rintamalla virheitä tai pallonmenetyksiä, joista kaveri kuittasi. Kolmen tehopisteen suoritukseen kykenivät kuitenkin Niko Heinonen (2+1), Ville Kämppi (1+2) ja Henry Suuronen (1+2).

Turnaustilastot

Ottelut
Blasters – Flanels 8-2 (0-1, 2-0, 6-1)
Flanels – Probelli 6-8 (2-2, 3-1, 1-5)

Kokoonpano
Heinonen N. 2+1
Kämppi V. 1+2
Suuronen H. 1+2
Hurri P. (a) 1+1
Saari A. (a) 1+1
Vainiomäki A. (c) 1+0
Jokinen J. 1+0
Heiska K. 0+1
Seppälä J. (a) 0+1
Gyldén R. 0+0
Kosonen H. 0+0
Weijo O. 0+0 (vain Probelli-ottelu)
Huikko P. 0+0
Suuronen I. 0+0
Tonteri A. 0+0 (vain Blasters-ottelu)
Kärnä O. 0+0, 2 min
Tabell P. 0+0, mv. (Probelli-ottelu)
Onali J. 0+0, mv. (Blasters-ottelu)

Ei kokoopanossa
Slant J., terve
Kärnä T., terve

Jatko

Sarja jatkuu Flanelsin osalta vasta kolmen viikon (3.11.) kuluttua Saarijärvellä. Tuolloin vastaan asettuvat Tikkakosken Pallo sekä kotijoukkue NiceBandy.