Edustus avausvoittoon Tampereella

Edustusjoukkue matkusti sunnuntaina Tampereelle mittaamaan paikallisten Classic III:n sekä Punakoneen kuntoa. Pistesarakkeeseen Flanels sai parannusta kahden pisteen verran, kun päivän jälkimmäinen ottelu päättyi Flanelsin niukkaan 2-3 vierasvoittoon. Ensimmäinen ottelu päättyi taasen tiukan taiston jälkeen Classic III:n voittolukemiin 5-4.

Avausottelun Flanels aloitti vahvasti halliten pelinvirtausta ja ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla olivatkin 1-2 johtolukemat. Toinen erä oli tasaisempi, ja erätauolle mentiin 2-3 lukemissa. Kuten aikaisemminkin tällä kaudella, koitui ottelun viimeinen erä Flanelsin kohtaloksi. Vastustaja voitti sen lukemin 3-1 ja vei arvokkaat sarjapisteet 5-4 voitolla.

Ottelun ratkaisumaali syntyi ikävästi vain alle kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä, joten Flanelsin kiri jäi lyhyen mittaiseksi. Oranssipaidat saivat kuitenkin luotua muutaman mylläkän Classic -maalille, mutta tasoitusta ei tällä kertaa nähty.

– Ensimmäinen ottelu ei tuonut mitään uutta. Hallittiin peliä, mutta onnistuimme silti häviämään pelin kolmannessa erässä. Harmittaa, kommentoi kapteeni Arto Vainiomäki.

Kahden tunnin tauon jälkeen vastassa oli tunnin pidempään levännyt Punakone. Ottelu oli vauhdikas ja tasainen, eikä tilanteita ottelusta puuttunut.

Ensimmäinen erä oli maaliton ja vasta toisessa maalihanat saatiin aukaistua. Punakone siirtyi ensin johtoon, mutta Flanels vastasi kahdella nopealla maalilla. Vastustajan tehtyä vielä yhden maalin, siirryttiin päätöserään jännittävistä 2-2 lukemista.

Päätöserässä oli kummallakin joukkueella mahdollisuuksia tehdä ratkaiseva maali, mutta ratkaisu tapahtui vasta viime minuuteilla. Niko Heinonen nousi kulmapelin jälkeen röyhkeästi maalille ja laukoi pallon etukulmasta maaliin ja vierasjoukkueen johtoon maalipistein 2-3.

Tämän jälkeen vastustaja järjesteli vielä muutaman mylläkän Flanels-maalille, mutta joukkue kesti ja kauden avausvoittoa päästiin tuulettamaan tuomarin vihellettyä pilliin viimeisen kerran. Hieman ikävän jälkimaun ottelusta jätti vastustajan kuumeneminen ottelun päätyttyä.

Yksi voitto-ottelun onnistujista oli varman ottelun puolustuspäässä pelannut Jonathan Slant, joka ei sortunut roiskimiseen kovan paineen allakaan.

– Toinen ottelu oli selkeä taisteluvoitto. Väännettiin voittomaali väkisin jä sen jälkeen puolustettiin uhrautuvasti. Parannettavaa pelistä löytyy paljonkin, mutta tästä on hyvä jatkaa, Vainiomäki jatkoi.

Turnaustilastot

Kokoonpano
Vainiomäki A. (c) 1+3
Kärnä O. 1+1
Saari A. (a) 1+1
Heiska K. 1+0
Hurri V. 1+0
Seppälä J. 1+0
Heinonen N. 1+0, 2 min
Kosonen H. 0+1
Weijo O. 0+1
Gyldén R. 0+0
Tonteri A. 0+0
Huikko P. 0+0
Kämppi V. 0+0
Slant J. 0+0
Tabell P. 0+0, mv. (Classic III-ottelu)
Onali J. 0+0, mv. (Punakone-ottelu)

Ei kokoopanossa
Jokinen J. – loukkaantunut
Suuronen H. – terve
Suuronen I. – terve

Jatko

Runkosarja jatkuu joulukuun 8. päivänä Vaajakoskella. Tuolloin Flanels kohtaa kotijoukkue Probellin (klo 11) ja Ikhtys Jkl:n (klo 13).