Edustus aloitti voitoilla

Kaksi edelliskautta heikosti aloittanut Flanels I sai tähän salibandykauteen erinomaisen alun. Nyt tuloksena oli kaksi voittoa ja täydet neljä sarjapistettä. Avausturnaus pelattiin lauantaina Killerillä.

Nousun ja Flanelsin välisessä kamppailussa molemmat aloittivat maltillisesti karvaten ja tarkasti puolustaen. Ensimmäisen maalin iski Flanelsin kapteenistoon nimityksen saanut Tatu Kiiski. Ottelun kulussa ei sinänsä ihmeitä tapahtunut, mutta vastustajan ex-liigapeluri Jarno Hirvonen oli terävänä: syötti yhden ja teki kolme.

4-1-tappioasemassa löytyi uusi vaihde. Flanels nosti karvausta ja lopulta maalihanat aukesivat, kun Jarkko Kosunen syötti vapaalyönnistä ja Riku Keihäsniemi teki uran ensimmäisen nelossarjamaalinsa. Lopulta edettiin jo tasalukemiin, kun Ilari Suuronen ampui kahdesti.

Tasalukemissa molemmat joukkueet kehittelivät vielä rohkeasti maalipaikkoja. Ratkaisu nähtiin noin 40 sekuntia ennen päätöstä. Flanelsin Olli Weijo sai pallon oikeassa laidassa ”siniviivalla”, kääntyi yllättäen ja ampui voittomaalin. Ottelun loppuvihellyksen jälkeen käytiin vielä joukkuehenkeä kohottanut pienimuotoinen pystypaini ja sanaharkka vihulaisen kanssa, onneksi ei-tosissaan.

Muuramea vastaan johtoasema piti

Muuramen Yrityksen 2-joukkueen syöttöpeli oli varman oloista. Karvatessa muuramelaiset antoivat painetta jopa kolmella pelaajalla. Tämä avasi lukuisia saumoja vastahyökkäyksille, mutta jostain syystä Flanelsin avauspeli ja keskialueen ylitykset tökkivät välillä.

Onneksi Flanelsin ensin hankkima 1-0- ja sen jälkeen 2-0-johto kestivät pitkälle päätöserään. Vihulainen kavensi, mutta sen jälkeen iskettiin tarvittavat osumat ja ottelu ratkesi. Pekka Soilu oli yksi arkkitehdeistä tehoilla 1+1.

Päivän tehokkain taisi olla ykkösvitjan laituri Ilari Suuronen, joka värkkäsi yhteensä neljä maalia. Mikko Mäkinen oli maalilla vakuuttavan varma. Puolustuspelissä pakit onnistuivat mainiosti, eritoten Riku Gyldén, joka oli varsin väkevä kaksinkamppailuissa.

Turnaustilastot

Nousu – Flanels 4-5 (2-1, 2-1, 0-3)
Flanels – MuurY II 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
Peliaika 3 x 15 min tehoton.

Kokoonpano
I Suuronen Ilari 4+0, 2 min
I Suuronen Henry 0+3
I Weijo Olli 1+1
II Soilu Pekka 1+1
II Seppälä Jussi (a) 1+1, 2 min
II Kiiski Tatu (a) 1+1, 2 min
III Kosunen Jarkko 0+1
III Tonteri Antti (vain Nousu-ottelu) 0+0, 2 min
III Kuurne Kari 0+0
1. Keihäsniemi Riku 1+0
1. Vainiomäki Arto (c) 0+1
2. Hurri Petu (a) 1+1
2. Gyldén Riku 0+0, 2 min
Mv. Mäkinen Mikko 0+0, 6 pm.
Mv. Sorsa Santeri 0+0, ei peliaikaa

Ei kokoonpanossa
Rantanen Niko, loukkaantunut
Huikko Pekka, matkalla
Saari Antti, armeija

Jatko

25.10.2009 Joutsa
10:00 SS Origo – Flanels
19:00 JyTo – Flanels