Edustuksen tilille kaksi tappiota

Sunnuntai oli kolkko päivä niin sään kuin myös miesten edustusjoukkueen otteidenkin puolesta. Killerin turnajaisten kahden ottelun saldona oli kaksi tappiota lukemin 10-7 ja 6-3.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Lutakon pallopojat Jyväskylästä. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti Lupon mennessä aina ensin johtoon, jonka jälkeen oranssipaidat kykenivät tasoittamaan. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2.

Toinen erä oli Flanelsille musta. Tuloksena 0 tehtyä ja 4 päästettyä maalia. Sovittua pelitaktiikkaa ei pystytty noudattamaan ja sen seurauksena tulos oli tuollainen. Kolmannessa erässä 7-2 tilanteessa joukkue kuitenkin hieman ryhdistyi ja sai hienoisen kirin aikaan. Parhaimmillaan eroa olikin vain kahden maalipisteen verran, mutta viime hetkien jäähy sekä tyhjään maaliin tullut maali tarkoittivat loppulukeamia 10-7 entisten taivaansinisten hyväksi.

Tunnin tauon jälkeen vastassa oli ennakolta kovempi vastustaja, jyväskyläläisen Happeen kolmosjoukkue. Flanels sai otteluun paremman alun kuin ensimmäiseen taistoon Tuomas Tantun vietyä oranssipaidat 1-0 johtoon Henry Suurosen syötöstä vain reilun kahden peliminuutin jälkeen. Happee kuittasi johdon kuitenkin erän loppupuolella ja siirtyi myös johtoon. Taukotilanne siis jännittävä 1-2.

Heti toisen erän alkuun Happee lisäsi johtonsa 2 maalipisteeseen, mutta Flanels lisäsi vauhtia peliinsä ja sai taisteltua pelin tasoihin Pekka ”Posti” Soilun hienolla ohjauksella sekä Ilari Suurosen todellisella taistelumaalilla alivoimalla.

Happee karkasi kuitenkin voittoon tekemällä pari maalia oranssipaitojen pallon menetysten seurauksena. Tässäkin ottelussa viimeinen naula arkkuun lyötiin pistämällä pallo ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin, lopputuloksena siis 3-6 tappio.

Huomionarvoista turnauksessa oli se, että Flanelsilla debytoi kummassakin ottelussa maalissa sellainen pelaaja, joka ei ole ennen pelannut virallista ottelua maalivahtina. Jälkimmäisessä ottelussa Flanels-konkari Antti Tonteri puki maalivahdin varusteet ylleen ja taisteli maalissa tyylilleen uskollisena.

Avausottelussa Flanels-maalia vartioi ikiliikkuja Tomi ”Sir Vili” Saari, joka hälytettiin tolppien väliin edellisiltana, kun selvisi, että kukaan vakiomaalivahdeista ei pääse pelaamaan. Sir Vili on paremmin tunnettu Flanelsin ikämiesten vuoron vetäjänä ja nokkamiehenä, joka sai nyt tulikasteensa virallisissa sarjapeleissä.

Turnaustilastot

SC Luppo – Flanels 10-7 (x-x, x-x, x-x)
Flanels – Happee III 3-6 (x-x, x-x, x-x)

Kokoonpano
Soilu Pekka 2+1
Kosonen Heikki 2+0
Hurri Vesa (a) 2+0, 2min
Heinonen Niko 1+1
Tonteri Antti 1+0 (kenttäpelaaja Luppo-ottelu)
Tanttu Tuomas 1+0
Suuronen Ilari 1+0
Huikko Pekka 0+1
Vainiomäki Arto (c) 0+1
Kiiski Tatu 0+1
Saari Antti (a) 0+1
Suuronen Henry 0+1
Weijo Olli 0+1
Seppälä Jussi (a) 0+0 (vain Happee-ottelu)
Heiska Kalle 0+0
Gyldén Riku 0+0, 4 min
Saari Tomi (mv.), Luppo-ottelu 44 min
Tonteri Antti (mv.) Happee-ottelu 44 min

Ei kokoonpanossa
Kärnä Olli, terve – armeija
Onali Jaakko, terve – armeija
Tarhanen Nico, loukkaantunut