Edustuksen tie hankaloitui

Flanelsin ykkösjoukkueen tilanne salibandyn kolmosdivarissa alkaa käydä ahtaaksi. Joukkueella oli sunnuntaina Saarijärvellä ohjelmassa 2 ns. 4 pisteen ottelua, joista vain ensimmäisestä irtosi voitto. Eroa putoamisviivaan on nyt 6 pistettä, kun pisteitä on tarjolla enää 8.

Lähtökohdat turnaukseen eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä 89-ikäluokan kaikki 6 pelaajaa olivat abiristeilyllä. Kun vielä armeija ja loukkaantumiset vaativat oman osuutensa, saatiin jalkeille pari vitjaa miehiä.

Avausottelussa vastassa oli tamperelainen Classic III, joka voitti syyskaudella pelatun avauskohtaamisen. Kokeneista pelureista koostunut vastustaja aloitti väkevästi, halliten palloa ajoittain jopa suvereenisti. Erityisen vaarallista oli kaverin painottoman puolen paikanhaku, jota Flanels ei meinannut saada kuriin millään.

Ottelun ratkaisu tapahtui, kun Flanels vaihtoi toisessa erässä asteittain karvaustaktiikkaansa. 1-2-2-karvaukseen siirtymisen myötä Classicin pallonhallinnasta saatiin pahin terä pois ja samalla vastaiskupaikkoja alkoi avautua. Maalipisteitä alkoi syntyä ja ottelu ratkesi. Loppulukemat 6-2 Flanelsille.

Toiseen otteluun jäi taukoa ainoastaan tunti. Jälkikäteen ajatellen se oli Flanelsille liian vähän, sillä ottelu tamperelaista Punakonetta vastaan ratkesi vasta päätöserässä. Osansa oli siis sillä, että jalka ei yksinkertaisesti enää riittänyt ratkaisuhetkillä.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin tasalukemissa 0-0. Päätöserässä sattui Flanelsille ensin merkkausvirhe vaarattomassa 2 vastaan 2 -tilanteessa omassa päässä, mistä kaveri iski. Jokunen vaihto perään vastustaja iski oikeasta laidasta läpi. Kun miestä ei hidastettu, eikä merkattu, niin tämä eteni vetosektorille ja maalasi. Loppulukemat 3-0 vastustaja kaunisteli ylivoimalla loppuminuuteilla.

Tosiasia on se, että 3 päästetyn maalin ottelu pitäisi salibandyssä voittaa. Maalipaikkoja Flanelsilla oli läpi ottelun jälleen riittämiin. Mutta kun tuloksena oli monesti vain löysä rannelaukaus, niin niillä ei maalipisteitä tällä tasolla yksinkertaisesti kerry.

Se kuitenkin on syytä kiitoksena mainita, että pelaajat toki yrittivät kaikkensa, siitä homma ei taaskaan kiikastanut. Esimerkiksi iki-Flanels Antti Tonteri taisteli läpi turnauksen pakkina, vaikka selkävamma ei pelaamista oikeasti olisi sallinutkaan.

Yksittäisistä pelaajista esiin nostettakoon maalivahti Santeri Savolainen, jonka piikkiin ei mennyt yhtään maalia. Turnauksessa debytoi puolustajana Jani Suhonen, joka on harjoitellut läpi kauden pääosin kakkosjoukkueen, osin ykkösenkin matkassa. Erityisesti omassa päässä ”Läski” loisti ja osoitti samoin tein olevansa kolmosdivaritasoa. Lähtötilanne huomioiden arvosanaksi täysi 10.

Turnaustilastot

Ottelutulokset
Flanels – Classic III 6-2 (x-x, x-x, x-x)
Flanels – Punakone 0-3 (x-x, x-x, x-x)

Kokoonpano
Kosonen H.
Vainiomäki A. (c)
Huikko P.
Gyldén R.
Tonteri A.
Weijo O.
Seppälä J. (a)
Suuronen I.
Hurri P. (a)
Suhonen J.
Kämppi V. , vain Punakone-ottelu
Savolainen S. (mv.) 0+2

Ei kokoonpanossa
Kärnä O., terve – armeija
Jokinen J., terve
Heiska K., terve
Slant. E., terve
Heinonen N., terve
Saari A., terve
Onali J. (mv.), terve
Tabell P. (mv.), armeija
Suuronen H., loukkaantunut – alavartalovamma

Jatko

Sarja jatkuu 3.2. jälleen Saarijärvellä. Tuolloin vastassa ovat tamperelaiset D-Kone ja Soittorasia II.