Edustukselle voitot veitsi kurkulla

”Verta pakkiin”, vaati entinen kansakoulunopettaja Jukka Kauranen Flanels-miehiltä sunnuntaiaamuna. Kauranen, joka on monen Flanels-pelurin vanha opettaja, tavattiin yllättäen kahvipaussilla Kirrin Nesteellä.

Salibandyn III divisioonan, Flanelsin osalta kauden toiseksi viimeinen turnaus pelattiin sunnuntaina Saarijärvellä.

Kannustavat sanat tepsivät, sillä putoamisen suhteen veitsi kurkulla pelannut Flanels nappasi kauden ensimmäisen täyden pistepotin, eli 2 voittoa ja 4 sarjapistettä. Tamperelaisista vastustajista kaatui ensin D-Kone 5-2. Varsinainen torjuntavoitto otettiin kuitenkin Soittorasia II maalipistein 4-3.

Molemmat ottelut olivat jälleen erittäin fyysisiä ja uuvuttavia. Jalkaa, taistelumieltä ja ennen kaikkea nöyrää puolustushenkeä riitti, vaikka reilun kentällisen verran miehiä oli sivussakin. Osa loukkaantuneena, osa C93:n ratkaisuturnauksessa ja jokunen taisi olla viltissäkin.

D-Kone-ottelussa hallinnasta vastasi Flanels, mutta tehottomuus pyrki jälleen kalvamaan mieliä. Lopulta luukut aukesivat, kun Heiskan Kalle iski pari, sekä pakkiosastolta Hurrin Petu (Ilari Suuronen ohjasi luukulta, mutta meni videotarkastuksessa kudin ampuneelle Petulle), Aba Saari ja jopa Riksa Gyldénkin maalit mieheen. Gyldénille maali oli ensimmäinen miesten sarjatasolla ja odottaa sopii lisääkin, sillä niin väkevää vääntöä oli nuoren puolustajan peli Saarijärvellä.

Yhteisen lounaan ja parin tunnin odottelun jälkeen kentällä kohdattiin viime kaudella vielä kakkosdivaria tahkonnut Soittorasia II, joka tasapelillä olisi varmistanut pääsyn kakkosen karsintoihin. Ei käy missään tapauksessa kieltäminen, että pallonhallinnasta vastasi SR, ajoittain pitkäänkiin.

Mutta. Puolustushenki oli kova. Miestä merkattiin tarkkaan vetotilanteissa, ja ne mistä mentiin läpi, napsi maalivahti Jaakko Onali perusvarmat kopit. Miestäydennyksinä toiseen otteluun saatu Olli Weijo puolestaan toi ratkaisevan lisäpotkun vastaiskujen juoksutaisteluihin, jotka loppua kohtia alkoivat kääntyä liki järjestään Flanelsille. Ja kun ottelun toisella puolikkaalla uskallettiin ottaa pallohallinnasta vastuuta, vetäytyi SR ajoittain hyvinkin pieneen puolustusviisikkoon.

Maalipisteet merkattiin tässä ottelussa Heiskalle, Petulle, kippari A. Vainiomäelle sekä voittomaalin sananmukaisesti maalin edestä runnoneelle Henkka Suuroselle. Kihelmöivät loppuminuutit vietettiin pääosin SR-päädyssä Weijon & P.Huikon hautoessa palloa ja SR:n miesten neuvoessa tuomareita. Kättelyiden jälkeen nähtiin vielä ikävä episodi, kun yksi Tampereen mies linkosi mailansa pitkälle salin takaseinään. Ei kovin urheilullinen ratkaisu.

Turnaustilastot

Ottelutulokset
Flanels – D-Kone 5-2 (0-1, 2-1, 3-0)
Flanels – SoittoRasia II 4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

Kokoonpano
Heiska K. 3+1
Vainiomäki A. (c) 1+2
Hurri P. 2+0
Saari A. (a) 1+1
Kämppi V. 0+2
Gyldén R. 1+0
Suuronen H. 1+0
Seppälä J. (a) 0+1
Huikko P. 0+0
Suuronen I. 0+0
Weijo O. (vain SR-ottelu) 0+0
Suhonen J. 0+0, 2 min
Savolainen S. (mv. D-Kone-ottelu) 0+0
Onali J. (mv. SR-ottelu) 0+0

Ei kokoonpanossa
Tabell P. (mv.), terve
Kärnä O., terve
Kosonen H., terve
Tonteri A., loukkaantunut – keskivartalovamma
Jokinen J., loukkaantunut – virustauti
Heinonen N., loukkaantunut – leikkaustoipilas
Slant E., loukkaantunut – infektio

Jatko

Salibandykausi huipentuu 15.3. pelattavaan kotiturnaukseen. Flanels I kohtaa ratkaisevissa kamppailuissa sen kanssa putoamista vastaan taistelevat Ikhtyksen ja NiceBandyn.