E2-pojat liekeissä Lappeenrannassa

Pelinjälkeiset tunnelmat
Pelinjälkeiset tunnelmat

E2 –pojat matkasivat sunnuntaina Lappeenrantaan kohdatakseen siellä Kosken Dynamon ja BB-88:n. Sysmää vastaan pojat ovat aiemmin pelanneet tasapelin ja kohtaamisista Hämeenkosken poikien kanssa takataskussa oli jo voitto ja tasapeli. Joukkue lähti normaalia pienempänä reissuun ja valmennusvastuussa joukkueella oli lainassa Pasi Kuusinen salibandykoulun puolelta.

Ensimmäisenä vastassa oli Kosken Dynamo. Peli oli vauhdikasta alusta alkaen Flanelsin määrittäessä tahtia. Ensimmäisessä erässä nähtiin vain kaksi maalia, joista kumpikin oli Flanelsin käsialaa. Maalintekijöinä Taavi Törnvall sekä Aapeli Karppinen. Toiseen maalin syötön toimitti Julius Airaksinen.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä sykkeellä ja Flanelsin pojat tahkosivat peräti kuusi maalia erän aikana. Maalintekijöinä Aapeli Karppinen, Saku Karstila, Dave Tikander sekä Onni Nikkanen. Syöttöjä toimittelivat Onni Muttilainen, Elias Laitinen sekä Tuomas Olkkonen. Dynamo avasi maalitilinsä toisessa erässä saaden yhden maalin. Toinen erä päättyi luvuin 8-1 Flanelsin hyväksi.

Kolmanteen erään Dynamo lähti kovalla vauhdilla saaden kaksi maalia vajaassa kahdessa minuutissa. Flanelsin pojat pitivät myös tulta yllä ja kuittasivat vielä kolme maalia viimeisessä erässä, kun Onni Muttilainen, Dave Tikander ja Saku Karstila pöllyttivät Dynamon verkkoa. Syöttöpisteet tässä erässä menivät Onni Muttilaiselle sekä Tuomas Olkkoselle. Peli päättyi Flanelsin ylivoimaiseen voittoon luvuin 11-3

 

Toiseen peliin Sysmän BB-88:a vastaan lähdettiin täynnä taistelutahtoa. Alla oli hyvät sykkeet ja fiilikset ensimmäisestä pelistä. Ensimmäisen erän alkaessa yksi laitahyökkääjistä nyrjäytti nilkkansa ja toiselle tuli silmäongelmia. Toinen sentteri kärsi kovasta päänsärystä ja yksi pakeista vatsakrampeista. Ensimmäisen erän jälkeen toinenkin pakki jäi vaihtopenkille jalkakipujen vuoksi. Näin 13 pelaajasta viisi oli joko kokonaan tai osittain poissa peleistä. Jäljelle jääneet tekivät entistä kovemmin töitä ja pelasivat hienon pelin.

Ensimmäisessä erässä Flanels teki kaksi maalia. Ajassa 3.47 Aapeli Karppinen nousi pakin paikalta läpiajolla maalille saaden sysmäläisten verkon heilumaan. Kun peliä oli pelattu 7.50 Aapeli syötti Saku Karstilalle maalisyötön ja Flanelsilla oli kahden maalin johtopaikka. Ajassa 9.56 BB-88 tasoitti maalilla ja erä päättyi luvuin 2-1 Flanelsin johtaessa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja BB-88 ryhtyi viemään peliä. Sysmä teki kaksi maalia ajassa 18.23 ja 18.28. Flanels tasoitti heti seuraavan kolmen minuutin aikana myös kahdella maalilla, maalintekijöinä Aapeli Karppinen ja Dave Tikander. Viimeisimmästä joutsalaismaalista ei mennyt kuin 20 sekuntia, kun BB-88 jyräsi jälleen yhdellä maalilla. Kiivastahtinen erä päättyi tasaluvuin 4-4.

Kolmannessa erässä nähtiin paljon hyviä tilanteita sysmän päädyssä kuin myös läheltä piti tilanteita omassa päädyssä. Sydämentykytyksiä aiheutti BB-88:n viides maali heti erän alettua ajassa 30.15. Seuraavat kahdeksan minuuttia oli piinaavaa taistelua Sysmän johtaessa 5-4. Loppuminuuteilla Flanesin pojat puristivat loputkin mehut sukistaan ja vikkeläkinttuinen Dave Tikander teki tasausmaalin ajassa 38.38 Paavo Niemen syötöstä. Loppuerä oli maaliton ja näin peli päättyi jälleen tasapeliin luvuin 5-5. Varsinkin viimeisessä pelissä maalivahdin rooli oli suuri. Kummassakin ottelussa Flanesin maalia piti loistokkaasti puhtaana Arttu Reponen tehden kauden parhaat torjunnat.

 

E2 –pojat matkaavat vielä kerran Lappeenrantaan viimeiseen turnaukseen 21.3. Tuolloin vastassa on sarjajohtaja PHSB-musta sekä Flanelsia 4 pistettä johdossa oleva NST sininen.

Tehopisteet Lappeenrannasta:

Onni Muttilainen             1+2

Julius Airaksinen            0+2

Taavi Törnvall                  1+0

Paavo Niemi                     0+1

Dave Tikander                 4+0

Aapeli Karppinen            6+1

Onni Nikkanen                1+0

Elias Laitinen                   0+1

Saku Karstila                    1+2

Tuomas Olkkonen           0+2