E00 liukasteli Huhtaharjulla 8.10.2011

Kolmanteen turnaukseen päästiin lähes täydellä kokoonpanolla ja tällä kertaa terveellä miehistöllä. Tiikerien vastustajina olivat TiPa, Muurame ja Dux J. Leijonilla vastaan asettuivat Urho, Dux-01 ja Dux A.

Ottelu TiPaa vastaan oli hieno esitys koko joukkueelta. Flanelsin kahdeksasta maalista löytyy peräti kuusi eri tekijää. Joukkueen ensikertalaiset Matias Olkkonen ja Eetu ”Edi” Oksanen pääsivät myös hienosti pistetehtailuun mukaan saaden kumpikin pelissä tehot 1+1. Pistekunkuksi nousi kuitenkin ennen peliä hattutempusta puhunut Riku Hokkanen, joka lunasti puheensa tehoilla 3+2. Hieno voitto Flanelsille 1-8.
Maalissa pelasi Toni Toivonen, joka halusi antaa yleisölle hieman jännitystä. Eräässä tilanteessa Toni kertomansa mukaan ”oli tahallaan kuin ei huomaisi palloa” ja sitten aivan viime senteillä päätti ottaa hitaasti liruvan pallon alanurkasta kiinni salamannopealla käden liikkeellä.

Toinen peli Muuramea vastaan oli etukäteen mietittynä tiukempi. Samassa pukuhuoneessa ollut Muurame kävi tiukkaa palaveria ennen turnausta painottaen tiettyjen pelaajien roolia kentällä. Sanoma ei ilmeisesti mennyt perille ja myös heidän pelaajien hieman ylimielinen asenne, joka johtui ensimmäisen kohtaamisen voitosta, saattoi olla yksi tekijä jonka takia Flanels oli pelissä selkeästi hallitsevampi eikä antanut vastustajalleen mitään voiton mahdollisuutta. Joukkueen peliä verrattiin jopa paremmaksi kuin kovaksi tiedetyn Flanelsin -93 ikäluokan peliä aikanaan tässä ikäluokassa. Ja kyllähän peli olikin hienoa katseltavaa.
Maalinteossa onnistuivat Flanelsilta Markus Nieminen, Eetu Oksanen ja Riku Hokkanen. Maalissa pelannut Mikko Kärnä pelasi hienon nollapelin. Lopputulos siis Flanelsille 0-3.

Kolmantena vastaan asteli Dux J. Peli palautti Flanelsin pojat maanpinalle kahden hienon voiton jälkeen, sillä Dux oli selvästi liikkuvampi joukkue ja kun laukauksia ei saatu peitettyä tarpeeksi, oli lopputulos Duxin voitto 5-1. Flanelsin ainokaisen laukoi Markus Nieminen.

Leijonat aloittivat Urhoa vastaan. Ensimmäinen erä osoitti selvän tasoeron joukkueiden välillä, sillä Flanels oli erätauolla jo 5-0 johdossa. Toinen erä meni tasaisemmin ja vastustaja pääsi tekemään kolme osumaa. Samaan pystyivät myös Flanelsin viisikot, joten lopputulos oli Flanelsille 8-3. Ruuti oli kuivaa varsinkin Mikko Nummelan hyppysissä, sillä hän laukoi ottelussa hattutempun eli kolme maalia. Myös Samba Sissohon kaksi maalia auttoivat joukkueen selvään voittoon.
Hienoa oli myös havaita, että pelissä yritettiin tehdä jopa kaksi kertaa veivimaali. Tätä yrittivät Jiro Heino ja Valtteri Weijo tempussa kuitenkaan onnistumatta. Näitä vaikeita temppuja ei opi kuin tekemällä, joten niitä kaivataan ehdottomasti lisää peleihin.

Toisessa ottelussa vastassa oli Dux-01. Ottelu oli vielä selvempää Flanelsin hallintaa alusta loppuun. Flanels teki kummallakin puoliajalla 5 maalia, joka takasi rutiininomaisen 10-2 voiton. Peräti puolet eli viisi maalia teki Jerry Järvinen, joka on hienosti oivaltanut, että maalit tehdään parhaiten maalilta. Yhden maaleista syötti maalivahti Aksel Nicklen hienolla läpiheitollaan.

Kolmannen pelin vastustaja oli Duxin kovin joukkue eli Dux A. Peli oli vauhdikas ja tilanteita oli kummassakin päässä. Ensimmäinen erä päättyi vielä tasalukemiin 1-1, mutta toisessa erässä Duxin joukkueen vahvuudet eli hyvä liikkuvuus ja hyvät laukaukset takasivat heille yliotteen. Laukauksia ei saatu peitettyä ja Flanelsin heikko liikkuminen aiheutti sen, että Dux vei toisen erän lopulta 5-0. Loppunumerot siis Duxille 6-1. Flanelsilla maalinteossa onnistui vain Jerry Heino Mikko Nummelan syötöstä.

Opeteltavaa löydettiin Tiikereillä ainakin siitä, että miten annetaan keskialueen vapaalyönnit. Leijonilla puolestaan joukkueen liike pysähtyi hyvin useasti kun pallo oli jollakin omalla pelaajalla. Turhaan jäätiin vain odottamaan mitä tuo pallollinen kaveri tekee ja usein ratkaisuna oli se, että jouduttiin laukomaan pallo hieman jopa epätoivoisesti kohti maalia.

Turnaustilastot

Jyväskylä Huhtaharjun koulu 8.10.2011
TiPa – Flanels Tiikerit 1-8
Muurame – Flanels Tiikerit 0-3
Dux J – Flanels Tiikerit 5-1

Flanels Leijonat – Urho 8-3
Flanels Leijonat – Dux -01 10-2
Dux A – Flanels Leijonat 6-1
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano

Tiikerit
Eetu Oksanen 1+0
Markus Nieminen 3+1
Oskari Oittinen 0+1
Riku Hokkanen 4+2
Mikko Kärnä 1+0 (mv Muurame-peli)
Atte Heinonen 1+0 (mv Dux-peli)
Toni Toivonen 0+0 (mv TiPa-peli)
Eetu ”Edi” Oksanen 1+1
Matias Olkkonen 1+2

Poissa joukkueesta:
Matti Nurminen
Leevi Halttunen

Leijonat
Jiro Heino 2+1
Jerry Heino 2+3
Kalle Kaitamäki 0+2
Jesse Järvinen 1+1
Mikko Nummela 5+4
Aksel Nicklen 0+1 (mv kaikki ottelut)
Jerry Järvinen 6+1
Valtteri Weijo 1+0
Eemeli Karppinen 0+0
Samba Sissoho 2+0

Kentälliset turnauksessa

Tiikerit

Hyökkäys:
Riku Hokkanen – Mikko Kärnä – Markus Nieminen – Atte Heinonen- Edi Oksanen- Matias Olkkonen

Puolustus:
Oskari Oittinen – Eetu Oksanen -Toni Toivonen

Leijonat

Hyökkäys:
Jerry Järvinen – Mikko Nummela – Jerry Heino
Kalle Kaitamäki – Jesse Järvinen – Valtteri Weijo

Puolustus:
Jiro Heino – Eemeli Karppinen – Samba Sissoho

Jatko

Pelit jatkuvat kummallakin joukkueella Vaajakoskella lauantaina 29.10.