E-pojat viimeisessä vierasturnauksessa

Kauden viimeisessä vierasturnauksessa asettuivat vastaan FCV Kotkat, O2 ja Leppä. Kaikkia pelejä yhdisti se, että alussa Flanels oli vahva ja johti jokaista peliä lähes erätaukoon asti. Sitten tuli pieniä virheitä ja epäonnea jotka koituivat kohtalokkaaksi lopputuloksen kannalta.

Ensimmäinen peli Vaajakosken FCV:tä vastaan alkoi täydellisellä Flanels-pyörremyrskyllä. Ensimmäisten peliminuuttien aikana ei Flanelsin päädyssä käyty lainkaan ja laukauksia sateli kohti FCV:n maalia. Varsinkin Mikko Nummela teki vastustajan olon vaikeaksi, mutta loistavia torjuntoja esittänyt FCV:n maalivahti piti joukkueensa pystyssä.

Ensimmäisestä maalista vastasikin FCV erän puolivälin jälkeen. Mikon tasoitus tuli kuitenkin nopeasti. Erätauolle mentiin FCV:n johdossa 2-1 kun he pääsivät tekemään toisen maalinsa ajassa 10.30.

Toinen erä alkoi ikävästi, sillä vastustaja sai pari maalia ja karkasi 4-1 johtoon. Ajassa 5.55 teki Mikko toisen maalinsa, mutta se ei riittänyt taaskaan FCV:n kaatamiseen. Voitto heille 4-2.

Toisessa pelissä tuli vastaan O2 Jyväskylästä. Ottelu oli jopa hieman yllättäen varsin tasainen ja tässä pelissä oli voiton avaimet täysin omissa käsissä.

Flanels meni kahteen otteeseen johtoon. Ensin Riku Hokkanen vei Flanelsin 1-0 johtoon pelin alkuminuuteilla Toni Toivosen syötöstä. Erän lopulla Nummelan Mikko sai päivän kolmannen osumansa ja vei joutsalaiset taas 2-1 johtoasemaan. Erätauolle siis Flanels-johdossa.

Mikä on sitten aina siinä, että meille tulee jokin outo ”musta hetki”, jolloin mikään ei onnistu ja vastustajalla onnistuu kaikki? Toisen erän alkuun tuli taas tällainen. Parin minuutin pelin jälkeen oli Flanelsin johtoasema vaihtunut O2:n 4-2 johtoon. Nämä säilyivät myös loppunumeroina. Peli oli tasaisempi kuin numerot kertovat.

Kolmannessa pelissä vastaan tullut Leppä oli pelannut päivän aikana hienosti. Niin olimme mekin ja ensimmäinen erä näyttikin, että voisimme viedä koko pelin nimiimme. Erä voitettiin Jesse Järvisen, Mikko Nummelan ja Riku Hokkasen maaleilla 3-2.

Toinen erä oli sitten valitettavan tuttua tarinaa. Vastustaja teki viisi maalia ja me emme yhtään. Edes valmentajan matematiikkataidoilla ei tästä saada sellaista yhtälöä, joka toisi yhteensä enemmän maaleja Flanelsille.
Onnea oli muutamassa Lepän maalissa mukana. Esimerkiksi se ylhäältä, monen metrin korkeudelta tullut pallo yllätti maalivahdin täysin. Toisessa päässä ei onnea tietenkään ollut, kuten Riku Hokkanen sai todeta laukoessaan tolppaan. Leppä voitti siis 3-7.

Päivä osoitti, että kaikki joukkueet ovat täysin voitettavissa. Yksikään näistä neljästä joukkueesta ei ole ylivertainen toisiinsa nähden ja peleissä voi käydä miten tahansa. Tulossa oleva, kauden päättävä kotiturnaus 3.4. tulee olemaan varmasti huikea. Toivottavasti saamme kaikki mahdolliset kannustusjoukot liikkeelle.

Turnaustilastot

Vaajakoski 6.3.
FCV Kotkat – Flanels 4-2
Flanels – O2 2-4
Flanels – Leppä 3-7
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano
Mikko Nummela 4+0
Jesse Järvinen 1+0
Eetu Oksanen 0+0
Jerry Heino 0+0
Markus Nieminen 0+0
Toni Toivonen 0+1
Valtteri Weijo 0+0
Matti Nurminen (mv FCV-peli) 0+0
Jerry Järvinen 0+0
Oskari Oittinen 0+1
Leevi Halttunen 0+0 (mv Leppä-peli)
Aksel Nicklen (mv O2-peli) 0+0
Riku Hokkanen 2+1
Kalle Kaitamäki (vain FCV-peli) 0+0

Poissa tällä kertaa:
Eemeli Sarvilinna
Mikko Kärnä
Jiro Heino

Kentälliset turnauksen alussa
Hyökkäys:
Riku Hokkanen- Jesse Järvinen -Eetu Oksanen
Markus Nieminen – Kalle Kaitamäki/Eetu Oksanen – Jerry Järvinen
Jerry Heino – Mikko Nummela – Valtteri Weijo

Puolustus:
Leevi Halttunen – Toni Toivonen
Oskari Oittinen – Aksel Nicklen

Jatko

Joutsa 3.4.
14:00 Flanels – FCV Kotkat
15:10 Flanels – Urho
16:20 Flanels – O2

Kyseessä on sarjan päättävä turnaus. Tiedossa on hermoja riistäviä pelejä, joissa Tiikerimme antavat varmasti kaikkensa peliin. Jos haluat nähdä mitä on yrittäminen ja taistelu, on nämä pelit nähtävä!