E-junnut veivasivat syyskauden (ja vastustajan) pakettiin Leppävedellä

Leppävedelle päästiin lähes täysillä kokoonpanoilla, vain yksi puuttui Tiikerien vahvuudesta. Kauden päätös oli hieman kaksijakoinen: Leijonilla oli ryömintävaihde päällä kun taas Tiikerit päästeli täydellä kaasulla. Kummaltakin joukkueelta nähtiin jo pitkään kaivattu veivimaali.

Leijonat aloittivat Dux J:tä vastaan. Ottelu oli koko ensimmäisen erän hyvin tasainen ja 0-0 tilanteessa mentiin lähes erän loppuun, kunnes vastustaja sai pallon maaliin. Toisessa erässä puolustajat Eemeli Karppinen ja Jiro Heino saivat pallon kertaalleen vastustajan maaliin, mutta he tekivät saman kolmasti Flanelsin päähän. Tappio siis 4-2.

Toinen peli Urhoa vastaan kuviteltiin helpommaksi, mutta omat virheet koituivat vastustajan onneksi. Jiro sekä Jerryt Heino ja Järvinen pussittivat kertaalleen mutta kova loppukirikään ei riittänyt. Urho voitti 4-3.

Kolmas peli oli Muuramea vastaan. Nyt saatiin jo vähän peliä kasaan ja Jiron johdolla maalinteossa onnistuivat myös Mikko Nummela, Valtteri Weijo sekä Jerry Heino. Voitto Flanelsille 5-2. Tässä pelissä nähtiin Mikko Nummelan tekemänä loistava veivimaali, jonka tuomari kuitenkin hylkäsi korkeana mailana. Yleensä hylättyjä maaleja ei muistella jälkeenpäin, mutta valmentajan näkemys oli, että maali olisi pitänyt hyväksyä. Hyvä Mikko!

Tiikerit aloittivat edellisen turnauksen tapaan pelinsä Happeen tyttöjä vastaan. Markuksen ollessa poissa kokoopanosta tuli Jiro paikkaamaan häntä. Liekö syynä se, että vastassa oli tyttöjä, tuntui että joukkueen vanhimmat pelaajat löysivät itsestään aivan uutta virtaa. Jiro sananmukaisesti paini useasti vastustajan päädyssä ja saikin tehtyä neljä maalia, joista kaksi vanhanaikaisella. Toinen sankarimme oli Toni Toivonen, joka pitkän, hänelle tyypillisen kuljetuksen jälkeen, teki niin ikään maalin vanhanaikaisella. Puhdas ja ansaittu 5-0 voitto Flanelsille.

Toinen peli pelattiin Leppä 2:a vastaan. Missään vaiheessa ei ollut epäselvää kumpi ottelun vie nimiinsä. Flanels kokeili uusia pelipaikkoja ja uusia tutkapareja löytyikin. Esimerkiksi Mikko Kärnän ja Eetu Oksasen yhteistyö hyökkäyksessä toi kummallekin kaksi maalia ja syöttöpisteitä. Myös Edi Oksanen, Atte Heinonen (2), Riku Hokkanen, Toni Toivonen (2) ja Jiro Heino (3) tekivät maaleja.

Viimeinen peli oli Dux -01:tä vastaan. Hienoa hallintaa ja peliä Flanelsilta. Matti Nurminen pelasi maalissa päivän toisen nollapelinsä ja oli varma otteissaan koko päivän. Maaleja tekivät samat herrat: Mikko Kärnä (2), Riku Hokkanen (2)ja Jiro Heino (2). Riku teki vihdoin sen mitä Mikko yritti aamupäivällä: Flanelsin E-junnujen ensimmäinen hyväksytty veivimaali syntyi Rikun mailasta todella näyttävästi. Hienoa Riku!

Yhteenvetona on vielä hehkutettava juuri näitä poikien pallonkäsittelytaitojen kasvamista. Jokaisessa pelissä heille annetaan mahdollisuus ja kannustetaan tekemään hienoja temppuja, kuten veivimaaleja. Moni on jo yrittänyt tehdä kentällä jotain erikoista harhautusta tai vastaavaa. Tätä ei tulla kieltämään jatkossakaan, mutta ehkäpä kevätkaudelle otetaan tavoitteeksi se, että opetellaan hieman puolustamaan. Koska hyökkääminen on mukavampaa, ollaan nyt keskitytty vain siihen. Ja onhan useasti hyökkäys myös paras puolustus, jotkut väittävät…

Turnaustilastot

Leppävesi 27.11.2011
Dux J – Flanels Leijonat 4-2
Flanels Leijonat – Urho 3-4
Muurame – Flanels Leijonat 2-5

Flanels Tiikerit – Happee T 5-0
Flanels Tiikerit – Leppä 2 13-2
Flanels Tiikerit – Dux -01 6-0
peliaika 2 x 12 min

Kokoonpano

Tiikerit
Eetu Oksanen 2+5
Atte Heinonen 2+0
Toni Toivonen 3+2
Eetu ”Edi” Oksanen 1+1
Matti Nurminen (mv kaikki pelit) 0+0
Riku Hokkanen 3+2
Mikko Kärnä 4+2
Oskari Oittinen 0+2
Matias Olkkonen 0+3
Leevi Halttunen 0+1
Jiro Heino 9+0

Poissa joukkueesta:
Markus Nieminen

Leijonat
Jiro Heino 4+2
Jerry Heino 2+1
Jesse Järvinen 0+1
Mikko Nummela 1+2
Aksel Nicklen (mv kaikki pelit) 0+0
Jerry Järvinen 1+0
Valtteri Weijo 1+0
Eemeli Karppinen 1+0
Samba Sissoho 0+0
Kalle Kaitamäki 0+0

Poissa joukkueesta:

Kentälliset turnauksessa:
Kumpikin joukkue vaihteli pelipaikkoja hyvin paljon, joten niitä on lähes mahdoton tässä mainita.

Jatko

Joulutauko, pelit jatkuvat näilä näkymin 14.1.2012 Vaajakoskella. Aikataulu ei vielä selvillä.